Skip to content

AFAS vs AccountView – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
AFAS vs Visma

Wil jij grip op jouw administratie en boekhouding krijgen? Dan biedt een online boekhoudprogramma uitkomst. Met een dergelijk programma zorg je probleemloos voor een sluitende administratie. Een administratie waar je bovendien vrij weinig tijd aan hoeft te besteden. Om van deze voordelen te genieten, moet je wel eerst een goed boekhoudprogramma uitkiezen. Ben je daarvoor aan het twijfelen tussen AFAS en AccountView? In dit artikel vind je de functies, de voordelen en de nadelen van beide programma’s.

Eigenlijk geen enkel bedrijf kan zonder een goed boekhoudprogramma. Met een goed boekhoudprogramma geniet je van veel gemak, van een flinke tijdsbesparing én van een perfecte administratie. Iets wat je met zowel AFAS als met AccountView kunt bereiken.

Wat zijn AFAS en AccountView?

Ben je op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Dan heb je de keus uit behoorlijk veel systemen, waaronder AFAS en AccountView. Beide systemen gaan namelijk als ‘boekhoudprogramma’s of administratieprogramma’s door het leven. Daarmee hebben we direct de eerste overeenkomst te pakken.

Een andere overeenkomst is dat beide systemen behoorlijk uitgebreid zijn. De basisfuncties zijn al uitgebreid, terwijl je het systeem ook nog naar wens uit kunt breiden. Dat doe je bijvoorbeeld door extra modules of functies aan de systemen toe te voegen. Bij zowel AFAS als bij AccountView heb je daar in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden voor.

Tevens is het een feit dat zowel AFAS als AccountView populair zijn. Veel bedrijven hebben voor één van deze twee systemen gekozen en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, in de afgelopen jaren hebben AFAS en AccountView bewezen dat ze een daadwerkelijke meerwaarde te bieden hebben. Een meerwaarde waar óók jij van kunt profiteren.

Tot slot nog een leuk detail: zowel AFAS als AccountView zijn volledig Nederlandse bedrijven. Beide bedrijven vinden hun oorsprong in ons land en zijn nog steeds met hun hoofdkantoor in ons land gevestigd.

AFAS Software

AFAS

Als we het over AFAS hebben, hebben we het over software. Dit bedrijf biedt niet alleen boekhoudsoftware aan, maar nog veel meer soorten softwaresystemen. Dat doet het bedrijf eigenlijk al sinds 1996; in dat jaar zag dit bedrijf namelijk het levenslicht. In eerste instantie heette dit bedrijf overigens nog AFAS Automatisering.

Door de jaren heen heeft AFAS een ongekende groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft nu haar eigenlijk concertzaal in Amsterdam (AFAS Live), is hoofdsponsor van de voetbalclub AZZ Alkmaar, heeft een eigen circustheater in Den Haag (AFAS circustheater) en heeft ruim 500 medewerkers. Al met al is AFAS één van de grootste softwarebedrijven van ons land.

visma

AccountView

Wil jij meer uit jouw administratie halen? Dan biedt het systeem AccountView daar alle mogelijkheden voor. Dit systeem is onderdeel van het welbekende bedrijf Visma. Dat bedrijf ken je mogelijk als naamgever van het grootste Nederlandse wielrenteam; Jumbo-Visma.

In de afgelopen jaren is Visma één van de grootste softwareaanbieders geworden. Het bedrijf richt zich op verschillende soorten bedrijven; van zelfstandige ondernemers tot aan grote bedrijven. Voor de grote bedrijven is de AccountView software geschikt, terwijl kleine ondernemers beter voor eAccounting van Visma kunnen kiezen. Al met al heeft Visma – net zoals AFAS – het nodige te bieden.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op zoek naar de beste administratiesoftware voor jouw onderneming? Dan is de kans groot dat je snel bij AFAS en AccountView uitkomt. Dat is zeker het geval als je een groter bedrijf hebt met een iets complexere boekhouding c.q. administratie. Of je nou beter voor AFAS of beter voor AccountView kunt kiezen, hangt van jouw voorkeuren af. Hieronder lees je in ieder geval meer over de verschillen tussen deze twee programma’s.

Prijs

Voordat je kunt oogsten, moet je zaaien. Voordat je van de voordelen van een goed boekhoudprogramma kunt genieten, moet je een investering doen. Wat de hoogte van deze investering is, verschilt wel van boekhoudprogramma tot boekhoudprogramma. Ook tussen AFAS en AccountView zijn hier duidelijke verschillen in zichtbaar.

AFAS

Bij AFAS heb je de keus uit meerdere boekhoudpakketten. Het ‘eerste’ pakket begint met een basisbedrag van 39,95 euro per maand. Je kunt dit programma echter geheel naar eigen wens samenstellen, terwijl je ook voor uitgebreidere programma’s kunt kiezen. AFAS geeft daarvoor geen vaste tarieven af; voor een exacte prijsopgave dien je dan ook contact op te nemen met dit bedrijf.

Feit is dat de totale kosten bij AFAS behoorlijk op kunnen lopen. Dat is zeker het geval als je meerdere functies en meerdere gebruikers aan het boekhoudprogramma toe gaat voegen. Aan de andere kant is het wel ideaal dat je het pakket geheel naar eigen wens samen kunt stellen.

AccountView

 • Solo Standaard: 33 euro per maand. Je kunt hierbij vijf administraties voeren, de BTW aangifte doen. Dit pakket is geschikt voor één gebruiker.
 • Team Standaard: 93 euro per maand. Dit pakket is geschikt voor twee gebruikers en is geschikt voor een onbeperkt aantal administraties. Ook zijn de functies uitgebreider ten opzichte van het ‘Solo Standaard’ pakket.
 • Business Standaard: 175 euro per maand. Bij dit pakket geniet je van een onbeperkt aantal administraties, waar gelijktijdig 5 gebruikers actief in kunnen zijn. Dit pakket biedt bovendien werkelijk waar alle functies.

Bij AccountView heb je dus de keus uit de nodige pakketten. Voor welk pakket je het beste kunt kiezen, hangt van jouw exacte situatie en voorkeuren af. Het is in ieder geval prettig dat je het nodige te kiezen hebt.

Functionaliteiten

Bij AFAS en bij AccountView heb je het nodige te kiezen. Niet alleen op het gebied van pakketten en prijsstellingen, maar ook op het gebied van functionaliteiten. We kunnen in ieder geval stellen dat beide programma’s behoorlijk uitgebreid zijn. Dat blijkt ook uit onderstaande tabel. In deze tabel hebben wij namelijk van beide systemen de functionaliteiten op een rijtje gezet:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van AFAS en AccountView?

Wil jij een keuze tussen AFAS en AccountView gaan maken? Dan kijk je ongetwijfeld naar de functies en de tarieven. Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, maak je een afweging tussen alle voors en tegens van beide systemen. Daar helpen we jou graag een handje bij. Hieronder vind je van beide systemen de voor- en nadelen.

Voor- en nadelen van AFAS

AFAS voordelen:

 • De abonnementen bij AFAS zijn flexibel, aangezien je dagelijks op kunt zeggen
 • Je kunt uit meerdere pakketten kiezen
 • Het programma van AFAS is altijd via de cloud beschikbaar
 • Het bedrijf zorgt voortdurend voor nieuwe updates en functies

AFAS nadelen:

 • Je hebt weinig inzicht in de tarieven
 • De mogelijkheden bij AFAS zijn eigenlijk iets té veel van het goede

Voor- en nadelen van AccountView

AccountView voordelen:

 • Je kunt uit meerdere pakketten kiezen
 • Het systeem van AccountView biedt veel handige functies aan
 • Het systeem van AccountView is bijzonder veilig
 • Je kunt het systeem van AccountView aan andere systemen koppelen

AccountView nadelen:

 • Het systeem van AccountView bevindt zich niet in de cloud
 • Het systeem is hoofdzakelijk voor grote(re) bedrijven geschikt

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Zo, je hebt nu ongetwijfeld een duidelijk beeld van beide systemen. De kans bestaat echter dat je nog steeds aan het twijfelen bent. Om de knoop door te kunnen hakken, is het ook interessant om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken.

Wat zegt men over AFAS?

Over AFAS zijn online behoorlijk veel beoordelingen te vinden. Zo kun je bij Feedback Company ruim 150 beoordelingen over AFAS op je gemakje doornemen. Uit deze beoordelingen blijkt dat de meeste gebruikers tevreden zijn: de gemiddelde score is een 7,7. Het lastige is alleen dat deze beoordelingen ook over andere softwaresystemen van AFAS gaan.

Wat zegt men over AccountView?

Ben je op zoek naar beoordelingen over AccountView? Dan kun je helaas behoorlijk lang zoeken zonder echt resultaat. Bij bijvoorbeeld Trustpilot of Feedback Company zijn géén beoordelingen over AccountView te vinden. Op de website van AccountView zijn wel veel beoordelingen van gebruikers te vinden. Niet geheel verrassend zijn deze beoordelingen erg positief; dit vormt echter geen echte afspiegeling van de beoordelingen van gebruikers.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email