Start met ERP systeem vergelijken

Groei je bedrijf met een ERP software. Vergelijk en test ERP systemen gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is een ERP systeem?

De afkorting ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Dit systeem wordt in veel bedrijven gebruik om alle processen binnen een bedrijf te ondersteunen. Eigenlijk komen in dit ene systeem al je bedrijfsprocessen samen, waardoor er zeer efficiënt en tijdbesparend gewerkt kan worden. Denk dan aan: CRM, Urenregistratie, facturatie, HRM, Kassa enzovoorts.

De ERP systemen zorgen ervoor dat alle bedrijfsprocessen verbonden met elkaar worden. Eén van de voordelen hiervan is dat sommige processen geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor geniet je weer van lagere loonkosten, een efficiënte gang van zaken en dus al met al van een flinke kostenbesparing.

Waarom een ERP systeem aanschaffen?

Het is niet voor niets dat nagenoeg alle (grote) bedrijven ERP software hebben. Nee, het verleden laat duidelijk zien dat er meerdere redenen zijn om een dergelijk systeem aan te schaffen. De belangrijkste reden is toch wel terug te vinden in de omvangrijkheid van dit systeem. Wat daarmee bedoeld wordt? Nou, onder meer dat ERP software eigenlijk alles in één is. Je verkrijgt bedrijfssoftware waarmee je al jouw bedrijfsprocessen kunt verbeteren, met elkaar kunt verbinden en uiteindelijk kunt automatiseren in Nederland. 

Met dank aan ERP software kan je bijvoorbeeld gemakkelijk selectie aan rapportages maken, heb je altijd toegang tot een centrale database en heeft elke werknemer altijd toegang tot de meeste recente informatie. Bovendien is het mogelijk om de processen en werkzaamheden te gaan automatiseren, waardoor je onwijs veel tijdwinst kunt boeken. Het draait hierbij niet zozeer om de tijdswinst, maar puur om het feit dat je hierdoor behoorlijk veel kosten kunt besparen.

Hoe kies je een ERP systeem die voldoet aan jouw wensen en jouw bedrijf?

Heb je interesse om een nieuwe volledige ERP software aan te schaffen? Maar je weet niet welke volledig ERP pakket je moet kiezen? Of niet welke ERP leverancier moet kiezen? In dat geval is het van belang dat je het beste ERP software uit weet te kiezen. Dat kan je doen door te starten met ERP systeem vergelijken hierboven. ERP software vergelijken verschillen namelijk op detailniveau van elkaar, daardoor zijn er ERP systemen die niet geheel aansluiten op jouw wensen. Mede hierom is het onwijs belangrijk om te weten welke beste ERP systemen voldoen aan jouw wensen en eisen van jouw bedrijf. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij deze ERP systeem vergelijker. Volg de onderstaande stappen op en vind razendsnel de beste ERP systemen voor jouw onderneming:

Met dank aan bovenstaand stappenplan, en aan onze website, kan je razendsnel de beste ERP systemen zoeken. Je hoeft daar ook niet altijd de knip voor te trekken, aangezien je ook gebruik kunt maken van een gratis ERP systeem en/of een gratis proefperiode.

Top 10 ERP software van 2022

Er is een enorm aanbod van systemen en leveranciers. Vele daarvan zijn toegesneden op een specifieke bedrijfstak, soort bedrijfsproces of bepaalde bedrijfsomvang. Andere zijn meer generiek en moeten worden toegesneden op specifieke toepassingen. Kies niet standaard voor een bekende naam en ga zeker niet blindelings af op het advies van iemand anders. U zult een beter resultaat krijgen als u de tijd neemt om de opties en de problemen die u probeert op te lossen te begrijpen. Hieronder vind je een lijst met top 10 ERP software pakketten die je kan gebruiken.

  • Acumatica
  • DELMAIworks
  • Oracle
  • SAP
  • IFS
  • Microsoft Dynamics
  • Infor
  • Netsuite
  • SYSPRO
  • Rootstock

Daarnaast zijn er ook nog: AFAS Software, Exact Online, Silvasoft & King Software beschikbaar.

Gratis ERP systemen

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de werking van de ERP systemen? Vind je het daarom ook lastig om veel geld aan een ERP systeem uit te geven? Of zit je nog niet in de positie dat je veel budget beschikbaar hebt voor een ERP systeem vrij kunt maken? In dat geval kan je óók gebruik maken van een gratis ERP systeem. Deze ERP systemen zijn behoorlijk uitgebreid en helpen jouw bedrijf met het structureren en verbinden van alle interne processen. Het beste van de ERP systemen zijn uiteraard dat je er niks voor uit hoeft te geven. Je vangt dus eigenlijk twee vliegen in één klap: zonder een investering te doen, kan je een hoop geld gaan besparen.

Wat kan je met een ERP systeem voor jouw bedrijf?

Online ERP software komt eigenlijk in elk bedrijf prima van pas. Maar, wat kan je nou écht met de ERP systemen? Nou, ERP software biedt / bieden vele mogelijkheden aan die wij op een rijtje gezet:

De oplossingen voor groothandel, projectmanagement, productie en bouw.

De beste ERP systemen komt onder meer bij een groothandel sector, ten behoeve van projectmanagement, ten behoeve van de productie en in de bouwsector prima van pas. Hoe dat exact zit, bespreken we hieronder per ERP branche/toepassingsmogelijkheid.

Top 10 ERP systeem vergelijken? Vergelijk en test gratis in 2022 1

De beste ERP systemen komt onder meer bij een groothandel sector, ten behoeve van projectmanagement, ten behoeve van de productie en in de bouwsector prima van pas. Hoe dat exact zit, bespreken we hieronder per ERP branche/toepassingsmogelijkheid.

Groothandel – Door de jaren heen zijn die steeds groter geworden. Waarschijnlijk ook in jouw onderneming. In een groothandel is daardoor vaak sprake van een complexe situatie waarbij allerlei processen door elkaar heen lopen. Met ERP software kunnen al deze processen gestructureerd worden, met elkaar verbonden worden en hierdoor ook geautomatiseerd worden.

Projectmanagement – Heb je in jouw onderneming te maken met veel verschillende projecten? Deze projecten kan je allemaal perfect gaan beheren met behulp van de beste ERP software. Het projectmanagement wordt met dank aan internet ERP software een stuk makkelijker, daardoor ben je voornamelijk een stuk minder kwijt bent.

Productie – Ook als je (veel) producten produceert, komt ERP software prima van pas. De pakketten zorgt namelijk voor een vereenvoudiging en automatisering van het gehele productieproces. Dat begint al bij het ontwerpen van het product tot aan het daadwerkelijke produceren. 

Bouw – Als bouwbedrijf of als aannemer heb je te maken met onwijs veel lijntjes. Om al deze lijntjes en processen in goede banen te laten leiden, is de keuze voor een ERP systeem. Dat is nog slechts één van de weinige erp oplossing (en). In je ERP systeem vind je namelijk alles op het gebied van commerciële functies, administratieve functies en verwerking van verschillende projecten die je uitgevoerd hebt.

Automatiseer controles

In veel situaties is het wenselijk dat bepaalde controles uitgevoerd worden. Het uitvoeren van deze controles neemt echter behoorlijk veel tijd in beslag. Gelukkig is het met ERP software mogelijk om alle controles te automatiseren.

Top 10 ERP systeem vergelijken? Vergelijk en test gratis in 2022 2

Voordelen van een ERP systeem

De ERP systemen brengt al met al de nodige voordelen met zich mee:

Krijg snel antwoord op cruciale vragen – In nagenoeg elke branche heb je tegenwoordig te maken met hevige concurrentie. De beste ERP software is tegenwoordig een onmisbaar middel om antwoord te krijgen op cruciale vragen, hierdoor je kan gaan genieten van concurrentievoordelen.

Verstuur snel correcte facturen – Voor elk bedrijf is de facturatie een onmisbaar proces. Het is tegelijkertijd ook een proces waarin de nodige fouten gemaakt worden. Met de beste ERP software worden de fouten geminimaliseerd en gaat het versturen van de facturen dus veelal in één keer goed. 

Overzichtelijk inkoop- en materiaalbeheer – Als je bijvoorbeeld een producent of een groothandel bent, heb je te maken met allerlei verwerkingen. De inkoop, de verkoop en het voorraadbeheer zijn hier enkele voorbeelden van. Met ERP software zorg je ervoor dat al deze informatie continue duidelijk in beeld worden gebracht. Al jouw medewerkers hebben altijd toegang tot de real time informatie, waardoor uiteindelijk de beste prestaties geleverd kunnen worden.