Facturatieprogramma vergelijken

Maak het als ondernemer makkelijk met facturatie software. Vergelijk alle facturatie software en test gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is een facturatieprogramma?

Het zegt het eigenlijk al, een facturatieprogramma is programma waarmee je kan factureren. Met facturatieprogramma’s kan je eenvoudig facturen ontwerpen, opstellen en versturen. De facturatieprogramma’s kunnen gebruikt worden voor zowel online als offline. Wanneer je een factuur opstelt via het programma, worden veel handelingen geautomatiseerd zoals het opsturen van herinneringen en betalingsbevestiging.

Waarom een online factuurprogramma aanschaffen?

Twijfel je nog waarom je een online factuurprogramma moet aanschaffen? Dat kan, echter brengt het veel voordelen met zich mee. Factuurprogramma’s is geschikt voor de zowel de ZZP ondernemers tot aan de MKB ondernemers. Hieronder hebben we enkele redenen waarom je factuurprogramma moet aanschaffen:

Eenvoudig facturen maken

Met factuursoftware kan je binnen enkele minuten op een handige manier facturen ontwerpen, opstellen en het  opsturen daarvan. De software is zo ontworpen dat jij als ondernemer zonder enige moeite de  facturen kan gaan maken en versturen.

Goede investering

Facturatieprogramma’s zijn gemaakt om het ontwerpen, opstellen en het versturen van de facturen makkelijker en sneller te maken. Aangezien dit jouw als zzp’er of mkb’er tijd scheelt, is het een goede investering. Stel dat je per maand 2 a 3 uur bezig bent met het opstellen en het opsturen van facturen. En wanneer je gebruikt maakt van een facturatiepakket, kost het maximaal één uurtje per maand. Dan heb 2 uur bespaard per maand, die twee uur kan je ook voor andere taken gebruiken die jouw meer opleveren dan vanaf 5 tot 10 euro per maand. Moet je nagaan hoeveel tijd het bespaart op jaar basis.

Maak de betaling makkelijker voor je klanten

Wanneer een factuur aanmaakt in je pakket, dan kan je er voor kiezen om het met de post of de mail te versturen. 99% van de vallen stuur je het in deze tijd in de mail. Daarbij krijg je de optie om een betaal toe te voegen. Wanneer de afnemer klikt op de knop hoeft die alleen nog maar de QR code te scannen om gelijk je factuur te kunnen betalen. Dit maakt het voor de klaafnemernt gemakkelijker en ook minder foutgevoelig. Zo kunnen er geen nummers vergeten worden of extra toegevoegd worden.

Wat zijn de kosten van een facturatieprogramma?

De kosten van een online factuurprogramma is per leverancier verschillend natuurlijk. Zo heb je een aantal gratis pakketten, €5,- per maand pakketten en €10,- per maand pakketten. Dat zijn ongeveer de prijzen die je kwijt bent aan zo’n programma.

Hoe kies je één factuurprogramma die voldoet aan jouw wensen en bedrijf?

Als je facturatiesoftware wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je een programma kiest dat bij jou en je bedrijf past. Maar hoe zoek je de juiste? Start door de volgende stappen te volgen voor facturatieprogramma vergelijken:

Zijn er gratis facturatieprogramma’s op de markt?

Weet je niet zeker of facturatiesoftware wel geschikt is voor jouw bedrijf? Of kan je niet kiezen tussen een aantal programma’s. De meeste software bedrijven bieden een gratis proefperiode aan. De proefperiode kan van 14 dagen gratis tot 15 dagen gratis tot wel 15 maanden gratis zijn. Maak hier gebruik van, om je zeker weet dat je het juiste programma aanschaft.

Wat kan je met facturatiesoftware?

Facturatie is een belangrijk onderdeel van je boekhouding. Door snel en zorgvuldig te facturen, wek je het vertrouwen van je klanten, waardoor ze sneller zullen betalen. Er zijn verschillende facturatieprogramma’s die je daarbij kunnen helpen. De programma’s kunnen erg verschillen in de mogelijkheden die ze verlenen naast het maken van facturen. Hieronder een aantal functies waar je op kan letten bij het kiezen van een geschikt facturatieprogramma.

Gepersonaliseerde factuur thema's

Personaliseer je eigen huisstijl voor facturen en offertes

In sommige facturatiesoftware zit een functie waarmee je een factuur en offerte kan opmaken in je eigen huisstijl. De eerste keer dat je een factuur of offerte verstuurd, moet je dit instellen. Als je dit eenmaal hebt gedaan, wordt de opmaak overgenomen in alle volgende offertes en facturen. Het scheelt je een hoop moeite en het ziet er professioneel uit.

Facturen aanmaken en versturen

Facturen en offertes aanmaken en opsturen

Sommige facturatieprogramma’s verlenen de mogelijkheid dat je behalve facturen ook offertes kan aanmaken en opsturen. Hierdoor hebben je facturen en offertes dezelfde opmaak. Een tweede voordeel is dat een offerte eenvoudig omgezet kan worden naar een factuur. De gegevens van de offerte worden automatisch in de factuur opgenomen.

Facturen en offertes online laten ondertekenen

Facturen en offertes online laten ondertekenen

Als je een offerte stuurt, moet deze door de klant goedgekeurd en ondertekend worden. Dit kan je per post doen, maar daar gaat een tijd overheen. Zeker als de klant er wat wijzigingen in wil laten aanbrengen. Sommige facturatie software biedt de mogelijkheid om offertes en facturen via het internet te laten ondertekenen. Je stuurt de offerte of factuur dan via email. In de mail wordt een link toegevoegd waarmee de klant de offerte of factuur via het internet kan ondertekenen.

Facturen en offertes verwerken in je boekhouding

Bij de meeste facturatiesoftware worden facturen en offertes vanzelf verwerkt in je boekhouding. Bovendien kan een ondertekende offerte vanzelf worden omgezet naar een factuur. Dat bespaart je een hoop werk.

Factuur Pakketten makkelijk te koppelen met andere systemen

Met Factuur pakketten kan je ze ook met een ander systeem(en) te laten werken. Koppel je facturatie pakket met een boekhoudprogramma voor een extra goed overzicht in het dashboard over je boekhouding. Daarnaast is het ook mogelijk om je factuur pakket te laten werken met urenregistratie software. In de software kan je aangeven wat je uurtarief is en kan je ervoor kiezen om de gemaakte uren automatisch te laten factureren. Het automatiseren hiervan ga je het meeste tijd op winnen aangezien dat het meest tijdrovend is.

Koppel je boekhoudprogramma op je Mac met externe systemen

Voordelen van online een factuur programma

Uiteraard heeft een online factuurprogramma diverse voordelen. Ze worden namelijk niet voor niets ontworpen. Wij hebben enkele voordelen uitgelicht hieronder:

Bespaar tijd met een online facturatieprogramma

De pakketten zijn zo ontworpen dat het jou en de mede ondernemers veel tijd scheelt. Dat komt omdat taken die je meerdere keren moeten doen worden geautomatiseerd. Denk dan aan: ontwerpen van facturen, opstellen van de basisgegevens (Bedrijfsnaam, IBAN, BIC enzovoorts) en het opsturen van herinneringen mocht je afnemer vergeten te betalen. Daarbij kan je ook met je online factuurprogramma laten koppelen met urenregistratie software. In de urenregistratie koppeling geef je aan wat je uurtarief is zodat de gemaakte uren de software kan factureren. Dit kan je geheel automatisch laten factureren.

Krijg snel betaald door factuur programma’s

Als je het verstuurt, moet je soms lang wachten tot je afnemer betaalt. Dat hoeft niet altijd opzet te zijn. De afnemer kan het simpelweg vergeten zijn. Dat levert je extra werk door het versturen van betalingsherinneringen. Als je kiest voor een online facturatieprogramma met de mogelijkheid tot integratie van banken kan dat voorkomen worden. In de mail waarmee de factuur verstuurd wordt, wordt een link gevoegd waarmee de afnemer gelijk kan betalen met hun bank of PayPal. De afnemer kan simpelweg met een druk op een knop de factuur voldoen en jij ontvangt je geld sneller.

Heb meer overzicht over je boekhouding

Als je gebruik gaat maken van facturatiesoftware, dan krijg je alle verstuurde facturen mooi in één overzicht. Aangezien je facturatiesoftware kan koppelen aan je boekhoudprogramma, krijg je dus ook een goede inzage over je gehele boekhouding.

Veel gestelde vragen

Een factuurprogramma boeken de gegevens van facturen gelijk in je boekhouding. Je af te dragen btw, omzet en kosten zijn altijd direct opvraagbaar. Het wordt hierdoor heel eenvoudig.

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

De 10 Beste Boekhoudpakketten van 2024

Een effectief boekhoudpakket is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In zijn er tal van boekhoudsoftware-opties op de markt, elk met hun eigen sterke

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.