Skip to content

Rompslomp: Hét eenvoudige ZZP boekhoudprogramma

Peter Jansen
Alles over Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Ben je als ZZP’er op zoek naar een handig boekhoudprogramma? Dan is het sowieso aan te raden om voor een online boekhoudprogramma te kiezen. Een online boekhoudprogramma heb je altijd bij de hand, waardoor je erg flexibel bent. Binnen het aanbod van online boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers valt Rompslomp in ieder geval direct op. Niet alleen vanwege de naam, maar ook vanwege de populariteit.

Een aantal jaar geleden liepen enkele startende ondernemers tegen een probleem aan. Ze wilden op een gemakkelijke manier factureren, maar dat was eigenlijk niet mogelijk. Veel boekhoudprogramma’s waren destijds offline, niet gebruiksvriendelijk en behoorlijk omslachtig. Dat moest beter kunnen dachten de ondernemers. Ze gingen dan ook direct aan de slag met hun eigen online boekhoudprogramma’; Rompslomp was geboren.

De naam van dit boekhoudprogramma is bijzonder treffend gekozen. Het doel is immers dat je dankzij dit systeem minder omkijken naar jouw administratie/boekhouding hebt. Oftewel; je hebt niks meer van doen met de rompslomp van een administratie. Met name in de afgelopen jaren weet Rompslomp veel ZZP’ers blij te maken. Dit komt puur door het systeem, de functies en de tarieven. Het feit dat er in de afgelopen jaren ook veel ZZP’ers bijgekomen zijn, is ook een niet al te onbelangrijk detail.

Rompslomp is onderdeel van Visma.

Wie gebruikt Rompslomp?

Als je op de website van Rompslomp een kijkje neemt, zie je één woord naar voren komen: ZZP. Dat is dan ook precies de ondernemers waar dit bedrijf zich op richt. Eigenlijk alle ZZP’ers kunnen van dit systeem gebruik maken. Ongeacht in welke branche je zit. Ongeacht wat voor omzet je draait. En ongeacht hoe complex jouw administratie is. het systeem van Rompslomp voldoet simpelweg aan de wensen van eigenlijk elke ZZP’er.

In de afgelopen jaren heeft Rompslomp veel klanten mogen verwelkomen. Men heeft het zelf over ‘duizenden ZZP’ers, freelancers en ondernemers’. Hoeveel klanten Rompslomp exact heeft, is tot op heden niet bekend. Wat we wel weten, is dat je op het internet vrij veel beoordelingen over Rompslomp kunt vinden. Ook naar deze beoordelingen kijken wij verderop in dit artikel even; daarmee krijg je immers een nóg duidelijker beeld van dit boekhoudprogramma.

Is Rompslomp ook geschikt voor grotere bedrijven? Nee, dat is eigenlijk niet het geval. Zodra een boekhouding té complex wordt, is dit boekhoudprogramma niet uitgebreid genoeg. Dat is echter iets wat je op voorhand weet. Het is immers niet voor niets dat Rompslomp zich echt op de ZZP’ers richt. Iets wat het bedrijf overigens altijd al heeft gedaan.

Hoe werkt Rompslomp?

Klinkt het boekhoudprogramma van Rompslomp bij jou als muziek in de oren? Dan kun je via het internet direct een abonnement afsluiten. Je hebt de keus uit meerdere pakketten, waarbij je de pakketten ook deels naar eigen wens samen kunt stellen. Nadat je een abonnement afgesloten hebt, krijg je direct toegang tot het online dashboard.

Via dit online dashboard kun je eigenlijk alles doen wat je wilt. Je stelt makkelijk offertes op, je stelt makkelijk facturen op en je verstuurt deze facturen ook met één klik op de muisknop. Verder vind je in het dashboard ook de verschillende financiële rapportages. Deze rapportages hoef je niet zelf op te stellen, maar worden automatisch voor je opgesteld. Ideaal.

Weet je niet 100% zeker of het systeem van Rompslomp iets voor jou is? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Tijdens deze proefperiode test je het systeem uit, terwijl je nergens aan vast zit. Mocht je het systeem niks vinden, kun je naar één van de andere boekhoudprogramma’s gaan kijken. Mocht het systeem wel naar wens zijn, kun je direct een abonnement afsluiten.

Al met al werkt Rompslomp erg makkelijk. Met dit systeem bespaar je veel tijd, waardoor je in principe ook geld weet te besparen. Mocht er onverhoopt iets niet duidelijk zijn, kun je een beroep doen op de support van Rompslomp. De ervaring leert dat de supportafdeling prima functioneert.

Wat kost Rompslomp?

Wil je als ZZP’er een boekhoudprogramma gaan gebruiken? Dan is het goed om te begrijpen dat je de kosten zo laag mogelijk wilt houden. Wij raden je wel aan om nooit voor een gratis boekhoudprogramma te kiezen. Dergelijke programma’s bieden vrij weinig functies aan, terwijl bijvoorbeeld het systeem van Rompslomp wel uitgebreid is. Bovendien hoef je voor Rompslomp ook niet de hoofdprijs te betalen:

  • Gratis pakket: dit pakket kun je geheel gratis uitproberen. Je maakt hierbij zelfs een onbeperkt aantal offertes en facturen aan.
  • Plus: 5 euro per maand. Met dit pakket kun je ook jouw uitgaven makkelijk inboeken en een urenregistratie bijhouden. Handig voor als je aan het urencriterium wilt voldoen.
  • Pro: 15 euro per maand. Dit is het meest uitgebreide pakket van Rompslomp. Met dit pakket kun je eigenlijk jouw volledige boekhouding doen, inclusief rapportages die automatisch voor je opgesteld worden.

De hierboven genoemde prijzen zijn overigens op basis van een maandelijkse betaling. Je kunt ook voor een jaarbetaling kiezen, waarbij je 2 maanden volledig gratis krijgt. In dat geval geniet je van 16% korting. 

Rompslomp producten & prijzen

Ben je vooralsnog enthousiast over het pakket van Rompslomp? Dat is goed voor te stellen. Het is bovendien niet voor niets dat duizenden ZZP’ers óók voor dit pakket gekozen hebben. Zij genieten daarbij van onder meer de volgende functies.

Boekhouden

Wil je de volledige boekhouding voor jouw bedrijf kunnen doen? Dan is dat mogelijk met Rompslomp. Je maakt makkelijk offertes aan, je maakt makkelijk facturen aan en je kunt deze facturen ook direct naar jouw klant versturen. Het boekhoudprogramma doet vervolgens de rest voor je. Zo worden financiële rapportages opgesteld en krijg je ook direct een BTW overzicht voorgeschoteld. Het doen van de BTW aangifte is dankzij Rompslomp een kleine klus.

Facturatie

Het maken van een factuur in Rompslomp gaat bijzonder makkelijk. Je hoeft hiervoor slechts één keer het sjabloon (de lay-out) van de factuur naar wens te maken. Je bepaalt zelf welke gegevens je op de factuur plaatst, waar jouw logo komt te staan en wat de kleurstelling op de factuur moet zijn. Hierdoor ben je echt in staat om jouw huisstijl op de factuur te verwerken. Als je in het vervolg in Rompslomp een factuur aanmaakt, wordt dit direct in de gewenste stijl gedaan.

Offerte

Bovengenoemd verhaal geldt eigenlijk ook voor de offertes. Ook het sjabloon voor de offertes kun je geheel naar wens maken. Nadat je dat gedaan hebt, heb je hier helemaal geen omkijken meer naar. Als de klant met jouw offerte akkoord is, kun je de offerte bovendien makkelijk omzetten naar een factuur. Een belangrijk voordeel is dat je ook direct de offerte naar jouw potentiële klant kunt versturen. Ook dat bespaart je weer een hoop tijd en moeite.

Urenregistratie

Als ZZP’er kun je gebruik maken van enkele aftrekposten. Dat is echter alleen het geval als je aan het urencriterium voldoet. Om aan dit urencriterium te kunnen voldoen, zou je alle gewerkte uren bij moeten houden. Ook hier biedt Rompslomp een geschikte functie voor aan; de urenregistratie functie. Met dank aan deze functie hou je precies bij hoeveel uur je gewerkt hebt. Vergeet overigens niet om de niet-declareerbare uren te registreren. Ook die uren tellen mee voor het urencriterium. 

Rompslomp functies

Met dit boekhoudprogramma kom je helemaal niks te kort. Je kunt de volledige boekhouding doen, je kunt factureren, je kunt offertes uitbrengen en je kunt de gewerkte uren bijhouden. Wat wens je nog meer? Nou, het is goed om te wet en dat Rompslomp nóg meer functies aanbiedt. Welke functies dat precies zijn, vind je in onderstaand overzicht:

Rompslomp koppelingen

Maak je op dit moment al gebruik van andere softwaresystemen? En zou je Rompslomp mogelijk aan deze softwaresysteem willen koppelen? De kans is groot dat dit mogelijk is. In onderstaand overzicht vind je de mogelijke koppelingen:

  • CCV Shop
  • Mijnwebwinkel
  • Lightspeed
  • JouwWeb
  • iZettle
  • Mollie
  • ING
  • Regiobank
  • SNS Bank
  • Bunq
  • Knab
  • Triodos Bank
  • Rabobank
  • WooCommerce
  • Klippa
  • OutSmart
  • Simple Simon
  • Povis
  • Shopify
  • Employes
  • Bessy buitendienst planning

Rentabiliteit – wat is dat?

Wat is rentabiliteit? Rentabiliteit is een belangrijke financiële maatstaf die aangeeft hoe winstgevend een onderneming is in verhouding tot haar investeringen. Het is een cruciaal

De 10 Beste Boekhoudpakketten van 2024

Een effectief boekhoudpakket is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In zijn er tal van boekhoudsoftware-opties op de markt, elk met hun eigen sterke

Wat is een verkoopfactuur?

Een verkoopfactuur is een factuur die je moet verzenden wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming, omdat dit wettelijk verplicht is.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email