Alle informatie over Lightspeed vind je bij DeSoftware-Vergelijker.nl
Lightspeed 1

Lightspeed: Een online oplossing voor e-commerce, detailhandel en horeca

Eenvoudig voorraadbeheer, klantenbinding, verkoop en personeelsbeheer in één systeem. Cloud-gebaseerd, handige data rapportages en intuïtief. Start je gratis demo!

Wat is Lightspeed POS?

Lightspeed is een cloudgebaseerd POS-systeem (Point of Sale) voor bedrijven van alle soorten en maten. Het wordt gebruikt door meer dan 30.000 klanten in 100 landen, waaronder detailhandelszaken, restaurants, hotels en meer.

Lightspeed is een geweldige optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een alles-in-één-oplossing voor hun verkoop en activiteiten. Het biedt een breed scala aan functies tegen een concurrerende prijs, en dankzij het cloudgebaseerde platform is het overal gemakkelijk te gebruiken.

Vraag nu de gratis demo aan!

Lightspeed 2

Hoe Lightspeed werkt

Lightspeed is een cloudgebaseerd systeem, dus het is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je je producten, klanten en werknemers toevoegen. Je kunt ook de lay-out van je winkel, belastingtarieven en betaalmethoden instellen.

Wanneer je klaar bent om te beginnen verkopen, open je gewoon de POS-app op je computer of iPad en begin je met het registreren van de verkoop. Lightspeed houdt automatisch de voorraadniveaus bij, zodat je altijd weet wat er op voorraad is. Je kunt ook de Lightspeed Reporting-app gebruiken om realtime inzicht te krijgen in je verkoop en voorraad.

De voordelen van het gebruik van Lightspeed

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van Lightspeed voor je bedrijf. Misschien wel het belangrijkste is dat het je kan helpen tijd en geld te besparen.

De functies van Lightspeed zijn ontworpen om verkoop- en voorraadbeheer te automatiseren, zodat je minder tijd kunt besteden aan administratieve taken en meer tijd kunt besteden aan de groei van je bedrijf. Het systeem is ook zeer betaalbaar, vooral gezien alle functies die het biedt.

Een ander groot voordeel van Lightspeed is dat het cloud gebaseerd is, dus je kunt er overal in de wereld. Dit is perfect voor bedrijven met meerdere locaties of die voortdurend onderweg zijn.

Ontdek de functies

Hieronder staan de verschillende functionaliteiten welke in Lightspeed beschikbaar zijn.

Hoe aan de slag te gaan met Lightspeed

Als je geïnteresseerd bent om Lightspeed voor je bedrijf te gebruiken, kun je je aanmelden voor een gratis demo. Een Lightspeed expert zal vervolgens contact met je opnemen om de mogelijkheden van de oplossing te bespreken.

Lightspeed 3

Lightspeed versus andere oplossingen

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Lightspeed, kijk dan eens naar Shopify of Vend. Beide oplossingen bieden vergelijkbare functies en prijzen voor het POS systeem.

Prijzen Lightspeed

Lightspeed heeft verschillende prijsplannen, dit is afhankelijk van het type abonnement dat je nodig hebt.

Prijs restaurant

Voor het Lightspeed kassasysteem voor horeca is beschikbaar vanaf €89,- per maand, dit is dan wel in combinatie met Lightspeed Payments. Wanneer je dit niet wilt, betaal je minimaal €109,- per maand. 

Beide bedragen zijn uitgegaan van een jaar contract, bij maandelijks opzegbaarheid betaal je €10,- per maand extra.

Prijs retail

Voor het Lightspeed kassasysteem voor retail zijn er 4 verschillende pakketten beschikbaar, daarnaast zijn er upgrades bij uitbreiding.
 
Bij een jaar contract:
 • Basis: €79,- per maand
 • Standaard: €99,- per maand
 • Geavanceerd: €149,- per maand
 • Pro: €209,- per maand
Bij een maand contract:
 • Basis: €99,- per maand (€20,- duurder)
 • Standaard: €129,- per maand (€30,- duurder)
 • Geavanceerd: €189,- per maand (€40,- duurder)
 • Pro: €259,- per maand (€50,- duurder)
Je kan extra kassa’s toevoegen, hiervoor betaal je per kassa €19,- extra per maand.

Prijs eCommerce

Voor het Lightspeed eCom (webshop) zijn er 4 verschillende pakketten beschikbaar, daarnaast zijn er upgrades bij uitbreiding.
 
Bij een jaar contract:
 • Essential: €49,- per maand
 • Advanced: €89,- per maand
 • Professional: €189,- per maand
 • Enterprise: prijs op aanvraag
Bij een maand contract voor Lightspeed eCom zijn de prijzen hoger.

Prijs Lightspeed Payments

Lightspeed biedt ook Payments aan, hiermee heb je de mogelijkheid tot verschillende online betaalmethodes zoals:
 • iDEAL €0,29
 • Bancontact €0,25
 • Credit- & debit cards €0,25 + 1,9%
POS systeem met Apple Pay betaal mogelijkheid

Conclusie

Lightspeed is een geweldige oplossing voor bedrijven van elke omvang. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft veel functies waarmee je je bedrijf efficiënter kunt runnen. De prijs is redelijk en er zijn veel betalingsmogelijkheden.