Offerte software vergelijken

Maak het als ondernemer makkelijk met offerte software. Vergelijk en test offerte software gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is offerte software?

Geen enkel bedrijf kan zonder het versturen van facturen. Als je geen facturen kunt versturen, weet je immers ook geen geld te verdienen. Voordat je een opdracht aan kunt nemen en nadien een factuur kunt gaan versturen, is het noodzakelijk om een offerte versturen. Je moet immers aan jouw (potentiële) klant laten weten wat de uiteindelijke kosten gaan worden.

Om een offerte te kunnen versturen, heb je een offerte softwareprogramma nodig. Een offerte programma is waarmee je snel een offerte aan kunt maken; die offerte is volledig in de huisstijl van jouw onderneming en kan razendsnel per e-mail verstuurd worden. De ontvanger kan vervolgens direct een akkoord op de offerte geven, waardoor je weer een nieuwe opdracht binnengehaald hebt. Voor de continuïteit van elke onderneming is het van belang om continu nieuwe opdrachten binnen te halen. Om die opdrachten binnen te kunnen halen, is een offerte software programma van cruciaal belang!

Wat is een offerte precies?

Een offerte is eigenlijk een bestand waarin je aangeeft wat de totale kosten voor een bepaald project zijn. Je kunt een offerte zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf maar wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle materiaalkosten en arbeidskosten te specifiëren, maar je kunt ook aantal het aantal ingeplande uren vernoemen in combinatie met het uurtarief. 

Deze offerte geeft voor jouw (potentiële) klant direct aan wat de kosten zijn voor de aanvraag die hij heeft gedaan. De offerte vormt eigenlijk het beginstadium van een (langdurige) samenwerking met een klant, waardoor een offerte softwareprogramma voor elke onderneming van cruciaal belang is.

Hoe kies je een offerte software programma die voldoet aan jouw wensen?

Je hebt tegenwoordig de keus uit behoorlijk veel verschillende offerte software programma’s. In bovenstaande vergelijker zie je namelijk al direct meerdere programma’s naar voren komen. Welk programma sluit nou het beste aan op jouw wensen? Om het antwoord op die vraag te achterhalen, kan je het beste onderstaand stappenplan volgen:

Is er een gratis offerte softwareprogramma?

Ja, die bestaan zeker. Het is echter niet zo dat je bij dergelijke programma’s de beschikking over alle functies hebt. Zo kan het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om een logo aan de offerte toe te voegen; dat is echter wel één van de wensen die nagenoeg alle ondernemers hebben.

Ons advies is daarom om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Met dank aan deze proefperiode kan je gratis een offerte software programma uittesten. Je kunt daarmee direct besluiten of een programma wel of niet aan jouw wensen voldoet. Vervolgens is de drempel een stuk lager om bijvoorbeeld enkele euro’s per maand aan het offerte software programma uit te geven.

Wat kan je met offerte software?

De mogelijkheden met offerte software zijn eigenlijk zeer specifiek. Met deze software kan je namelijk twee belangrijke taken uitvoeren:

Een offerte aanmaken

Als serieuze ondernemer heb je ongetwijfeld een huisstijl laten ontwerpen. Als je een offerte wilt versturen, wil je uiteraard dat die offerte compleet volgens jouw huisstijl vormgegeven is. Dat kan je voor elkaar krijgen met een offerte software en een boekhoudprogramma; je kunt immers zelf jouw logo toevoegen, je kunt zelf de indeling van de offerte bepalen en je bepaalt dus volledig zelf hoe de offerte er uiteindelijk uit komt te zien.

Een offerte versturen

Heb je de offerte volledig in huisstijl weten te maken? Dan kan je deze met één druk op de knop naar de (potentiële) klant versturen. Bovendien kan je in het programma bijhouden wat de status van verschillende offertes is én wanneer de offertes precies verstuurd zijn.

De voordelen van een offerte softwareprogramma

Met een offerte software programma geniet je van de volgende voordelen:

Dankzij bovengenoemde voordelen is een offerte software programma eigenlijk voor elke onderneming van cruciaal belang. Voor de continuïteit van elke onderneming is het belangrijk om continu nieuwe opdrachten binnen te hengelen. Dat is alleen mogelijk als je een passende offerte verstuurt die direct op goedkeuring van de ontvanger kan rekenen. Dat kan je voor elkaar krijgen door met een offerte software programma snel en makkelijk een offerte aan te maken en te versturen. Maak direct gebruik van bovengenoemde vergelijker voor het vinden van het beste offerte softwareprogramma!

Wat is ETD (Estimated Time of Departure) & ETA (Estimated Time of Arrival)?

Wat is ETD & ETA?

Als je ooit iets online hebt besteld, dan ken je dat gevoel van afwachting en nieuwsgierigheid: “Wanneer zal mijn pakketje aankomen?” In de wereld van

Lees meer
Wat is conversieratio

Wat is conversieratio?

Een conversieratio geeft de effectiviteit aan van je website of marketinginspanningen in het omzetten van bezoekers naar een gewenste actie. Deze acties kunnen variëren van

Lees meer

Wij vergelijken