Hier vind je de beste support softwares

Maak het als ondernemer makkelijk met support software. Vergelijk alle software en test gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is een supportprogramma?

Een ondersteuningsprogramma is een softwaretoepassing die technische ondersteuning biedt aan gebruikers van een andere softwaretoepassing. Technische ondersteuning kan bestaan uit het oplossen van fouten, het geven van advies over het gebruik van functies, en het beantwoorden van vragen over de functionaliteit van de software.

Er zijn veel verschillende soorten ondersteuningsprogramma’s beschikbaar, en ze kunnen worden geleverd door de ontwikkelaars van de software, door onafhankelijke bedrijven die gespecialiseerd zijn in technische ondersteuning, of door gebruikersgroepen en forums.

Wat is een helpdesk?

Een helpdesk is een ondersteuningsprogramma dat hulp biedt aan gebruikers van een computersysteem of softwaretoepassing. Helpdesks worden meestal bemand door IT-professionals die vragen kunnen beantwoorden en problemen voor gebruikers kunnen oplossen.

Helpdesks kunnen worden gebruikt om ondersteuning te bieden voor zowel hardware- als softwareproblemen, en ze kunnen worden beheerd door de ontwikkelaars van de software, door onafhankelijke bedrijven die gespecialiseerd zijn in technische ondersteuning, of door gebruikersgroepen en -forums.

Waarom een helpdesk oplossing kopen / aanschaffen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een helpdesk, waaronder:

Een helpdesk kan ook een waardevolle aanwinst zijn voor een organisatie door een centrale plaats te bieden voor het opsporen en beheren van technische problemen. Door een helpdesk te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat problemen tijdig en efficiënt worden opgelost.

Hoe kies je een supportprogramma die voldoet aan jouw wensen?

Bij de keuze van een helpdeskoplossing moet rekening worden gehouden met een groot aantal factoren, waaronder:

Verder is het belangrijk om de functies te overwegen die belangrijk zijn voor u en uw organisatie. Enkele veelvoorkomende functies zijn: ticketing, kennisbeheer, asset management, rapportage/analyse, SLA’s/contracten.

Wat zijn beschikbare helpdesk oplossingen?

Er zijn veel verschillende helpdeskoplossingen op de markt, waaronder:

Elke helpdeskoplossing biedt verschillende functies en prijsplannen. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken om de beste oplossing voor uw organisatie te vinden.