personeelsplanning

5 Beste Personeelsplanning software van 2023 | Vergelijk

personeelsplanning

Heb jij met meer en meer drukte te maken? Dan kun je niet anders dan personeel in dienst te nemen. Alleen met de juiste hoeveelheid personeelsleden kun je voldoen aan de ongekende vraag naar jouw producten of diensten. Als je eenmaal goed personeel gevonden hebt, dien je dit personeel uiteraard ook nog op de juiste manier in te plannen. Dit kan je doen door een personeelsplanning te maken.

Met een juiste personeelsplanning weet je de mankracht van jouw personeelsbestand zo goed mogelijk in te zetten. Je weet hierdoor meer en meer werk uit te voeren, waardoor er ook meer geld in het laatje stroomt. Ondertussen weet je jouw werknemers ook nog tevreden te stellen, aangezien zij dankzij de planning exact weten wat ze wanneer moeten doen. Dat brengt een hoop rust met zich mee én zorgt voor een hoop tevredenheid.

5 Beste personeelsplanning software

Ben je daarom op zoek naar de beste personeelsplanning software van dit jaar? Neem dan een kijkje bij één van de vijf onderstaande softwaresystemen te kiezen:

 
bedrijfsrooster

Planning software van Bedrijfsrooster

Met het programma van Bedrijfsrooster ben je in staat om een geweldige planning op te stellen. Je weet hierdoor al jouw werknemers zoveel mogelijk uren bij klanten te laten maken. Juist dát levert onderaan de streep een flinke kostenbesparing op.

Ondertussen geniet je ook nog van aanvullende functies met deze personeelsplanning software. Met deze software kun je namelijk ook loonstrookjes op laten stellen, kun je gebruik maken van een verlof tool en kun je simpel uren registreren. Al met al geweldige personeelsplanning software voor een scherpe prijs!

monday.com

Planning software van Monday.com

In de afgelopen jaren is het programma van Monday.com onwijs populair geworden. Deze populariteit is onder meer te danken aan de veelzijdigheid; de personeelsplanning functie is slechts één van de vele functies die Monday.com aan weet te bieden.

Deze tool werkt in ieder geval super makkelijk, kun je geheel naar wens instellen en heeft een overzichtelijk dashboard. Je weet hierdoor snel en efficiënt de beste personeelsplanningen op te stellen; dit levert absoluut een kostenbesparing op. Door de aanvullende functies geniet je ook nog van het nodige gemak met deze planning software.

Wrike

Planning software van Monday.com

Een ander populair personeelsplanning systeem is die van Wrike. Dit systeem richt zich met name op drukke teams en drukbezette ondernemingen. Als al jouw personeel continu naar klussen is, wil je uiteraard het overzicht blijven behouden. Dat is mogelijk als je gebruik maakt van deze eenvoudige en handige tool.

Bijkomend voordeel: je kunt ook nog van aanvullende functies binnen deze tool genieten. Juist daardoor ben je in staat om jouw personeel op de juiste manier in te zetten, om het overzicht te behouden én om meer en meer geld te verdienen.

Timeblockr

Planning software van Timeblockr

Tot slot kunnen wij ook nog het systeem van Timeblockr aanraden. Met dit systeem weet je niet alleen een automatische planning op te laten stellen, maar je kunt jouw klanten ook nog makkelijk online een afspraak laten maken. Deze gemaakte afspraak komt direct in de agenda terecht en wordt dus direct ingepland.

Dankzij Timeblockr weet je dus echt heel tijd te besparen. Daarbovenop komt nog eens dat je dit systeem ook aan tal van andere systemen kunt koppelen, waardoor je van nóg meer automatisering weet te koppelen. Ook over het systeem van Timeblockr zijn wij in ieder geval erg te spreken!

Planning software van Clevergig

Wil jij grip op jouw onderneming blijven houden? Wil je continu jouw werknemers op de meest efficiënte manier inzetten? En wil je ook nog dat je jouw personeel tevreden weet te stellen? Dan kun je ook nog voor de personeelsplanning software van Clevergig kiezen. Ook met dit systeem heb je nagenoeg geen omkijken meer naar het opstellen van een sublieme planning.

Overigens is ook dit systeem in de afgelopen jaren vrij populair geworden. Dit komt – in onze ogen – door een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en door enkele handige functies. Al met al klopt het totaalplaatje bij Clevergig volledig.

Wat is personeelsplanning?

Personeelsplanning is het juiste evenwicht tussen de personeelsbehoeften en de beschikbaarheid van personeel, rekening houdend met de doelstellingen van de organisatie en georganiseerd vanuit het organisatiebeleid.

Waarom moet je aan personeelsplanning doen?

Planning van het personeelsbestand is belangrijk omdat het ertoe bijdraagt dat een organisatie beschikt over het juiste aantal en het juiste soort personeelsleden met de nodige vaardigheden op de juiste plaats en op het juiste tijdstip om haar werk te voltooien.
 
Er zijn een aantal redenen waarom personeelsplanning belangrijk is:
 • Om te voorkomen dat er te veel of te weinig personeel is
 • Om ervoor te zorgen dat er voldoende geschoold personeel beschikbaar is om het vereiste werk te doen
 • Om de opleidings- en ontwikkelingsbehoeften van het personeel te helpen vaststellen
 • Ervoor zorgen dat de juiste mix van vaardigheden beschikbaar is

Wat zijn enkele van de uitdagingen van personeelsplanning?

Er zijn een aantal uitdagingen verbonden aan de planning van het personeelsbestand:
 • Het voorspellen van toekomstige personeelsbehoeften kan moeilijk en uitdagend zijn, vooral in snel veranderende of onzekere omgevingen.
 • Organisatorisch beleid en praktijken kunnen van invloed zijn op de planning van het personeelsbestand. Als een organisatie bijvoorbeeld het beleid heeft om alleen interne promoties te doen, zal dit de pool van potentiële kandidaten voor vacante posities beperken.

Wat zijn de voordelen van personeelsplanning software?

 • Voorkom stress: dankzij personeelsplanning software geniet je van veel gemak en interne rust. Voor jou betekent dit ook dat je de vorming van stress weet te voorkomen. Je hoeft je niet meer continu zorgen te maken over de inzet van jouw medewerkers. 
 • Krijg goed inzicht: dankzij deze software krijg je ook een onwijs goed overzicht. Je ziet bijvoorbeeld welke afdeling het drukst zijn, welke afdeling mogelijk extra mensen kan gebruiken en voor welke afdeling er belangrijke knopen doorgehakt moeten worden.
 • Altijd toegang tot de planning: heb je werknemers die veelvuldig onderweg zijn naar klanten? Dankzij personeelsplanning software kunnen zij online inzien waar ze naartoe moeten, wat ze moeten doen en wat hun volgende klus weer is. Op die manier weet je een hoop ruis gevende communicatie te voorkomen!
 • Biedt meerdere handige functies: wil je voor de beste planning software gaan? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geniet je bij die systemen van de nodige aanvullende functies. Juist dankzij die aanvullende functies weet je van nog meer voordelen te genieten. Onder aan de streep zorgt het systeem in ieder geval ook nog voor een flinke kostenbesparing!

Kun je personeelsplanning software koppelen aan externe software?

In dit artikel heb je kunnen lezen dat personeelsplanning software vaak meerdere functies aanbiedt. In jouw onderneming heb je echter ook met andere softwaresystemen te maken, waardoor je mogelijk op die manier overlap gaat krijgen. Dat kun je echter voorkomen! Hoe? Door jouw personeelsplanning software te koppelen aan andere software.

Gebruik je bijvoorbeeld facturatie software of urenregistratie software? Dan kun je deze software rechtstreeks aan de planning software gaan koppelen. Hierdoor worden bijvoorbeeld alle gewerkte uren automatisch geregistreerd en kun je ook nog jouw boekhouding gaan automatiseren.

Alle uren die gewerkt zijn, kunnen immers bovenop bepaalde facturen opgeteld worden. Je hoeft hierdoor niet meer zelf de factuur op te stellen, aangezien dit gedurende de periode (bijv. een maand) geheel automatisch plaatsvindt. Ook dit is overigens nog een heel belangrijk voordeel van planning software.

Al met al is personeelsplanning software voor elk bedrijf onmisbaar. Vind direct het beste softwaresysteem, integreer deze in jouw onderneming, koppel deze aan andere software en geniet direct van de nodige voordelen!

Welke processen wil je integreren in de tool?

Zoals hierboven vermeld, kan de koppeling van uw software voor personeelsplanning met andere software een aantal processen automatiseren, waaronder boekhouding en facturering. Andere processen die kunnen worden geïntegreerd zijn onder meer:
 • Tijdregistratie
 • Prestaties van werknemers bijhouden (HRM)
 • Beheer van opleiding en ontwikkeling
 • Loonlijst