Skip to content

Wrike: Veelzijdige & robuuste projectbeheersoftware

Peter Jansen
Alles over Wrike

Wat is Wrike?

In 2006 zag het Amerikaanse bedrijf Wrike het levenslicht. Dit bedrijf werd opgericht door Andre Filev. Hij wist in eerste instantie dit bedrijf zelf te financieren, maar al snel wist hij  flinke investeerders achter zit te krijgen. Dat was ook te danken aan de entree die hij met zijn softwaresysteem wist te maken. De eerste versie van Wrike werd in 2006 gelanceerd, waarna hij al direct een prestigieuze award in de prijs wist te slepen.

Door de jaren heen is deze aanbieder van projectbeheersoftware alleen maar groter geworden. Dat zorgde uiteindelijk in januari 2021 voor de verkoop van Wrike aan het bedrijf Citrix Systems. Dit bedrijf had een bedrag van maar liefst 2,25 miljard dollar over voor Wrike. Een bedrag waaruit direct blijkt dat dit bedrijf écht veel te bieden heeft.

Overigens is Wrike momenteel ook over de gehele wereld actief. De wortels van dit bedrijf liggen in Amerika, maar ook in Europa is Wrike behoorlijk populair geworden. Dit geldt – niet geheel verrassend – ook voor ons land. Relatief veel Nederlandse bedrijven maken met veel plezier gebruik van de software van Wrike.

Wie gebruikt Wrike?

Door de jaren heen heeft Wrike dus een immense groei doorgemaakt. Een groei die te danken is aan de kwaliteit van de projectbeheersoftware. In de ogen van veel experts kun je met dank aan Wrike echt de volgende stappen met jouw bedrijf gaan zetten.

Daarbij maakt jouw bedrijfsgrootte overigens niet al te veel uit. Op de website van Wrike valt te lezen dat de software echt voor alle bedrijven geschikt is. Om die woorden kracht bij te zetten, biedt Wrike ook meerdere softwaresystemen uit. Juist doordat je uit meerdere systemen kunt kiezen, heb je altijd voldoende mogelijkheden om een passend systeem in jouw onderneming te gebruiken.

In de afgelopen jaren zijn ook grote bedrijven gebruik van Wrike gaan maken. Dit geldt onder meer voor Google, Siemens, Dell, Estée Lauder, Snowflake en Okta. Dergelijke grote bedrijven zijn overigens slechts voorbeelden van de vele bedrijven die van Wrike gebruik maken. Op de website van Wrike valt namelijk te lezen dat wereldwijd meer dan 20.000 bedrijven van Wrike maken. Een immens aantal en veelzeggend voor de veelzijdigheid van de projectbeheersoftware.

Hoe werkt Wrike?

Drijf het moderne, agiele bedrijf aan. Dat is eigenlijk de omschrijving van dit systeem, zoals je deze op de website van Wrike kunt lezen. Met deze omschrijving wordt eigenlijk direct duidelijk dat je jouw gehele bedrijf op de projectbeheersoftware van Wrike kunt laten ‘varen’.

Voordat het zover is, is het advies om goed naar het aanbod van Wrike te kijken. Wrike geeft aan dat zij projectbeheersoftware aanleveren, maar het bedrijf doet dit wel op meerdere manieren. Zo heb je de keuze uit meerdere pakketten, uit meerdere softwaresystemen en uit meerdere bijbehorende prijskaartjes.

Via de website van Wrike kun je in ieder geval veel informatie op doen. Je kunt de verschillende systemen op je gemakje bekijken en je kunt gebruik maken van een gratis proefperiode. Dat is iets wat wij absoluut aan kunnen raden; tijdens deze gratis proefperiode krijg je echt een duidelijke indruk van het systeem. 

Vervolgens kun je via de website direct een abonnement afsluiten. Mocht je liever persoonlijk contact hebben, is dat uiteraard ook mogelijk. Op de website van Wrike vind je de contactgegevens van het klantenserviceteam van Wrike. Als je eenmaal jouw wensen kenbaar gemaakt hebt, kan het team van Wrike je ook informeren en adviseren. Zodoende maak je altijd de juiste keuze met betrekking tot de projectbeheersoftware. 

Gebruik je het systeem uiteindelijk? Dan valt direct het overzichtelijke dashboard op. Vanuit dit dashboard kun je eigenlijk direct gebruik maken van alle functies. Wat ons betreft is dit dashboard één van de belangrijkste krachten van Wrike.

Wat kost Wrike?

Heb je mogelijke interesse om van Wrike gebruik te maken? Dan wil je ongetwijfeld weten wat je nou precies voor de software van Wrike moet betalen. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij onderstaand rijtje voor je samengesteld:

  • Plannen: variërend van 0,00 dollar per gebruiker per maand tot aan 24,80 dollar per gebruiker per maand. Je kunt ook nog voor de Enterprise variant kiezen, waarbij je een aanbieding op maat voorgeschoteld krijgt.
  • Marketing- en creatieve teams: ook als marketing team kun je gebruik maken van Wrike. Wat je hiervoor moet betalen, is afhankelijk van jouw bedrijfsgrootte en voorkeuren. Voor een prijsopgave dien je dan ook contact op te nemen met Wrike.
  • Dienstverleningsteams: bovengenoemd verhaal geldt eigenlijk ook voor dit pakket van Wrike. Als je mogelijk van dit pakket gebruik wilt maken, kun je een prijsaanvraag doen bij Wrike. Vervolgens krijg je een aanbieding op maat voorgeschoteld vanuit Wrike.

Zoals je kunt zien, is de prijsstelling van Wrike niet super transparant. Aan de andere kant is dat ook niet mogelijk, aangezien het systeem van Wrike in veel gevallen echt op maat gemaakt moet worden. Mocht je een prijsopgave gaan doen, kun je overigens ook direct gebruik maken van de gratis proefperiode. Deze proefperiode duurt 14 dagen en is zeker de moeite waard.

Overigens moet je bij het ‘Plannen’ pakket nog even goed opletten. Als je meer en meer gebruikers aan dit pakket toe gaat voegen, lopen de kosten per maand behoorlijk op. Houd daar goed rekening en laat je bij voorkeur informeren door de specialisten van Wrike.

Wrike producten & prijzen

Hierboven heb je al het een en ander kunnen lezen over de producten van Wrike. Graag informeren wij je hier iets uitgebreider over, aangezien de systemen van Wrike zelf ook uitgebreid zijn. Hieronder vind je dan ook meer informatie over de drie ‘producten’ van Wrike.

Plannen

Wil jij allerlei projecten in kunnen plannen? De vorderingen in de gaten blijven houden en tijdig bij kunnen sturen? Dan is het interessant om voor het ‘Plannen’ pakket van Wrike te kiezen. Met dit pakket ga je slim samenwerken, blijf je altijd op schema en automatiseer je ook processen. Bovendien weet je de processen te stroomlijnen, waardoor alle werknemers snel en efficiënt werken.

Wrike heeft bij dit product voor vier verschillende pakketten gekozen:

  • Free: hierbij geniet je van gecentraliseerd taakbeheer en een bedrag van 0 dollar per maand. Dit pakket is uitsluitend voor beginnende teams geschikt.
  • Professional: ben je met jouw bedrijf hard aan het groeien? Dan is het Professional pakket voor je weggelegd, waarbij je geniet van een optimale projectplanning en teamsamenwerking. Dit pakket kost 9,80 dollar per gebruiker per maand.
  • Business: indien je een groot bedrijf hebt, is het Business pakket het meest geschikte pakket. Met dit pakket ben je in staat om het systeem van Wrike – per afdeling – geheel naar wens aan te passen. Hiervoor betaal je maandelijks per gebruiker een bedrag van 24,80 dollar.
  • Enterprise: wil je van echt de best mogelijke service en meest uitgebreide functies willen genieten? Dan is het Enterprise pakket geschikt. Voor dit pakket geeft Wrike geen tarieven af, aangezien dit echt maatwerk is.

Marketing- en creatieve teams

Voor zowel marketingteams als voor creatieve teams heeft Wrike een speciaal product op de markt gebracht. Bij dit product geeft Wrike geen standaardtarief af, aangezien dit een volledig op maat gemaakt pakket betreft. Feit is dat je met dit pakket volgens Wrike een ‘kwaliteitsvolle en wereldwijde merkbeleving kunt creëren’. Een merkbeleving die ook nog eens snel bewerkstelligd wordt en makkelijk geschaald kan worden. Binnen dit pakket is het overigens ook mogelijk om ruim 400 andere systemen te koppelen.

Wil je graag van dit pakket gebruik maken? Je kunt via de website van Wrike contact opnemen, waarna je een aanbod op maat krijgt.

Dienstverleningsteam

Verleen jij met jouw bedrijf hoofdzakelijk service aan jouw klanten? Dan is het ‘Dienstverleningsteam’ pakket voor jou interessant. Met dit systeem ben je in staat om al jouw klanten de best mogelijke service te verlenen. Daarbij behoud je overzicht op de vorderingen, op de kosten, op de gemaakte uren en op de inzet van middelen. 

Ook hierbij geldt dat Wrike géén vaste tarieven hanteert. Je kunt via de website contact met Wrike opnemen, waarna men graag contact met je opneemt. Aan de hand van jouw situatie, bedrijfsgrootte en wensen komt Wrike vervolgens met een aanbod op maat.

Wrike koppelingen

Als je van Wrike gebruik maakt, kun je veel kanten met dit systeem op. Het is namelijk ook mogelijk om dit systeem aan andere systemen te koppelen. Om welke systemen dit onder andere gaat, vind je in onderstaand overzicht:

  • Google Workspace
  • Salesforce
  • Microsoft Dynamics 365
  • JIRA software
  • Shopify
  • Gmail
  • Google Drive
  • Dropbox
  • Tableau
  • Microsoft Teams
  • MediaValet
  • Adobe Creative Cloud
  • Microsoft SharePoint
  • Microsoft OneDrive
  • Tenovos
  • Github
  • Okta
  • Box
  • OneLogin
  • PingFederate
  • Active Directory Federation Services
  • Shibboleth
  • Marker.io
  • TestLodge
  • Hubspot
  • Azure DevOps
  • Google Calendar

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email