Skip to content

Dropbox: houd je leven georganiseerd en je werk in beweging, allemaal op één plek

Peter Jansen
Alles over Dropbox

Wat is Dropbox?

Wil jij vanaf elk apparaat toegang tot jouw bestanden hebben? Wil je online documenten kunnen bewerken? En wil je ook nog bestanden met andere mensen kunnen delen? Als je gebruik van Dropbox gaat maken, geef je jezelf ongekend veel mogelijkheden. Ongekend veel mogelijkheden om je leven georganiseerd te houden, maar ook om je werk in beweging te houden.

In de afgelopen jaren is Dropbox uitgegroeid tot één van de populairste online systemen. Iets wat goed te begrijpen is, gezien de vele voordelen van Dropbox. Dit systeem werkt aangenaam, is goed te begrijpen en biedt ongekend veel mogelijkheden. En dat alles voor een zacht prijsje per maand.

Wie gebruikt Dropbox?

In 2019 gaf Dropbox aan dat zij ruim 500 miljoen gebruikers hadden wereldwijd. Sinds dat moment is Dropbox alleen maar verder gegroeid; de hoeveelheid gebruikers ligt zodoende nú een stuk hoger. Ook in ons land gebruiken onwijs veel mensen het systeem van Dropbox.

Het gaat hierbij overigens om allerlei ‘soorten’ mensen. Veel mensen gebruiken Dropbox bijvoorbeeld voor het bewaren van hun bestanden en foto’s. Andere gebruikers gebruiken Dropbox weer voor andere doeleinden. Door allerlei zakelijke bestanden online te bewaren, zijn zij in staat om efficiënt te werken. En om bijvoorbeeld bestanden met collega’s te delen. Via Dropbox is heel veel mogelijk, waardoor iedereen Dropbox op een net iets andere manier gebruikt.

Hoe werkt Dropbox?

De werking van Dropbox is simpel te noemen. Juist door deze eenvoud is dit systeem binnen enkele jaren zó populair geworden. Nadat je een account bij Dropbox aan hebt gemaakt, kun je op twee manieren jouw bestanden bewerken:

  • Je kunt dit via het internet doen. Door naar de website van Dropbox te gaan, kun je direct inloggen. Nadat je dat gedaan hebt, krijg je direct toegang tot jouw bestanden.
  • Je kunt Dropbox op je pc of mobiele apparaat installeren. Als je deze applicatie geïnstalleerd hebt, heb je te allen tijde toegang tot Dropbox. 

Vervolgens ben je in staat om van alles met de bestanden te doen. De bestanden kun je bewerken en vervolgens weer opslaan. De bestanden kun je delen met familie. De bestanden kun je delen met collega’s. En andere mensen kunnen ook bestanden met jou delen. Met dit handige en uitgebreide systeem kun je écht alle kanten op.

Wat kost Dropbox?

Wil je direct van dit handige systeem gebruik maken? Dan is het zaak om een geschikt abonnement uit te gaan kiezen. Hierbij heb je de keus uit behoorlijk veel abonnementen:

Persoonlijk:

  • Basic: 0,00 euro per maand.
  • Plus: 9,99 euro per maand.
  • Family: 16,99 euro per gezin per maand.

Zakelijk: 

  • Basic: 0,00 euro per maand.
  • Professional: 16,58 euro per maand. Voor zzp’ers
  • Standard: 10 euro per gebruiker per maand. Voor groeiende teams.
  • Advanced: 15 euro per gebruiker per maand. Voor grotere teams.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email