Kassasystemen vergelijken

Maak het als ondernemer makkelijk met kassasoftware. Vergelijk alle kassasystemen en test ze gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem is een systeem waarbij mensen je je product en of gebruikte dienst kunt laten afrekenen bij de kassa.  Kassasysteem wordt ook vaak een POS systeem genoemd. POS staat voor Point of Sale. POS systemen omschrijven de plek waar de verkoop plaats vindt. Maar, het kassasysteem is toch net even anders namelijk dat is daadwerkelijk de kassa. Het POS systeem maakt vervolgens inzicht in klantgegevens, verkoopstatistieken en voorraadbeheer informatie mocht je die hebben. 

Hoe kies je een kassasysteem die voldoet aan jouw wensen?

Er zijn diverse branches waar een kassa wordt gebruikt, zoals in de detailhandel en de horeca. Kassa’s zijn tegenwoordig van zichzelf al gespecialiseerde computersystemen. Om deze beste kassasystemen aan te sturen, heb je goede kassa nodig. Kassa programma’s kun je hier vinden, maar waar hoe zoek je de beste kassasysteem die aan jouw wensen past?

Zijn er gratis kassasystemen?

Wat is de reden waarom kassasoftware gratis is? De proefperiode is misschien wel de belangrijkste periode. Tijdens deze periode maak je kennis met de software en bepaal je of het aan jou behoefte past. Als je direct al een contract of abonnement afsluit, dan kan je niet meer terug als de software achteraf toch niet meer bevalt. Dit is meestal het geval als je gebruikt maak van een proefperiode. Wanneer je tevreden bent over de software, dan kan je een abonnement afsluiten. Niet zo tevreden? Dan probeer je toch gratis andere kassa software?

Wat kan je met de kassasystemen?

Ieder eigen kassasysteem werkt weer anders, maar hebben wel allemaal één doel, namelijk het registreren van de inkomsten en uitgaven. Afhankelijk van je bedrijf kun je ook nog bepaalde specifieke behoefte hebben. Wat kan je allemaal met een kassasysteem?

Krijg inzicht over je klantenbestand

Het grote voordeel van een de systemen en de hardware is dat je hierin je klanten kunt invoeren. Dit stelt je instaat om veel meer inzicht te krijgen in je klantenbestand. Je kunt voor iedere afnemer een klantprofiel opstellen en en je kunt hieraan de aankoophistorie van de klant koppelen. Wanneer je dit wenst kun je de klant heel gericht aanbiedingen sturen voor waar hij of zij in geïnteresseerd is. Je kunt analyses maken van je klantenbestand en en je kunt zo veel informatie verkrijgen over jouw doelgroep.

Kassasystemen vergelijken? Vergelijk en test gratis 1
Kassasystemen vergelijken? Vergelijk en test gratis 2

Weten of je bedrijf goed draait

Aan het einde van de werkdag is het mogelijk om een overzicht uit je kassasysteem te draaien en zien welke transacties er hebben plaatsgevonden. Uiteraard wil je ook weten welke omzet je op die dag gedraaid hebt. Dit is met een druk op de knop te zien. Uiteraard wordt omzet en btw van elkaar gescheiden, zodat je ook exact weet hoeveel btw je over die dag of over een bepaalde periode moet afdragen. Met de koppeling naar een boekhoudprogramma maak je vervolgens de btw aangifte. Door dit samen met elkaar te koppelen kan je veel taken die vaak hetzelfde zijn en simpel zijn automatiseren.

Biedt betaling flexibiliteit aan je klanten

Hoe kun je je klanten tegemoet komen met service? Dit kan door om alle betaalmogelijkheden aan te bieden. Een klantenbestand betreft nu eenmaal meerdere verschillende klanten, met verschillende wensen als het om betalen gaat. De één wil graag contant betalen, de ander wil met creditcard betalen en weer een ander prefereert liever een factuur om achteraf te betalen. Met goede kassasoftware kan je je afnemers vrijwel alle betaalmogelijkheden aanbieden, van klassieke contante betalingen tot zowel contactloze transactie via een app.

Kassasystemen vergelijken? Vergelijk en test gratis 3

Kassasysteem voor verschillende soorten branches

Er zijn erg veel bedrijven die een kassasysteem hebben. Hierdoor is er grote behoefte aan verschillende soorten systemen, waarbij iedere branche specifieke wensen heeft. In elke branche is er altijd wel een kassasysteem die past aan de eisen en wensen in de branche waar jij werkt.

Kassa software voor de retail

Kassasysteem voor de retail

De retail, ook wel detailhandel genoemd zijn zaken die rechtstreeks producten en diensten aanbieden aan de consument. Dit is een grote branche met een grote diversiteit aan branches. Denk hierbij aan kledingwinkels, drogisterijen of supermarkten. Vooral in drukke winkels wordt de kassasysteem erg veel gebruikt. Een goed overzicht en snelle afhandeling is dan belangrijk bij het kiezen van je kassasoftware. Daarbij moet de software ook om kunnen gaan met diverse betaalmogelijkheden en wil je aan het einde van de week een volledige inzage hebben over je omzet.

Kassa software voor de e-commerce

Kassasysteem voor E-commerce

Bij E-commerce gaat het om elektronische handel, oftewel online handel. E-commerce is een branche dat enorm in opkomst is. Mensen bestellen veel meer online en je bedrijf kan zelfs bestaan uit een enkele webshop. Bij E-commerce is het belangrijk dat je kassa software diverse elektronische betaalmogelijkheden aanbiedt, zoals iDeal, creditcard, PayPal of andere digitale functionaliteiten. Daarnaast is het bijhouden van een klantenbestand een zeer belangrijke functie in de software.

Kassa software voor de restaurants

Kassasysteem voor de horeca

Wanneer je in de horeca zit en eigenaar bent van een restaurant, dan is een klantenbestand minder belangrijk, maar is het handig als de software per tafel alle bestellingen kan registreren. Obers zullen hierbij nooit een verkeerde bestelling leveren. Daarnaast kan een bestelling direct gekoppeld worden aan de keuken. Zo werkt je restaurant efficiënt en snel. Ook wil je je klanten diverse betaalmogelijkheden aanbieden, betalen met pin, creditcard of contant. Eventueel is er per medewerker een urenoverzicht uit te draaien en kun je duren koppelen aan een salarisprogramma. Er zijn daarvoor ook speciale top kassasystemen die voor de horeca het meest geschikt zijn.

Kassasystemen vergelijken? Vergelijk en test gratis 4

Kassa software koppelbaar met boekhoudsoftware

Kassa software is eigenlijk een zelfstandig software systeem dat draait op je kassasysteem. Je kunt uiteraard hiermee je omzet bepalen, maar niet je totale winst of verlies. Uiteindelijk moeten de financiële gegevens terechtkomen in je boekhoudsoftware. Veel kassa softwarepakketten hebben dan ook de mogelijkheid om alle gegevens te koppelen met boekhoudsoftware. Net als kassa software, heb je ook boekhoudsoftware vergelijken met de boekhoudsoftware vergelijker. Ook hier heb je een boekhoudpakket kiezen die aan jouw wensen aansluiten en krijg je de mogelijkheid van een gratis proefperiode. Zo kies je ook goede boekhoudsoftware, zodat je een volledig overzicht hebt van hoe jouw bedrijf draait.

Alles in 1 kassasysteem

Met een uitgebreid kassasysteem heb je een totaalpakket met vele functionaliteiten. Sowieso worden alle inkomende en uitgaande betaling geregistreerd, zodat je een goed overzicht hebt wat er in komt en uit gaat. Met een klantenbestand kun je ook je doelgroep tot zowel in detail analyseren en zelfs persoonlijke aanbiedingen doen. Met diverse integraties, is het mogelijk om diverse betaalmogelijkheden aan te bieden en kun je gemakkelijk om support vragen van banken en creditcardmaatschappijen. Met een koppeling met een boekhoudprogramma, breng je de financiële gegevens direct over in je boekhouding, zodat je dubbele invoer en dus de kans op fouten kunt voorkomen. Dit is de oplossing en de manier voor het besparen van tijd & het voorkomen van fouten.

Veel gestelde vragen

De proefperiode is de periode om je kassasysteem te leren kennen en de functies uit te proberen. Dat deze proefperiode gratis is, is heel belangrijk om al die functies steeds blijft uitproberen. Wanneer alle functies niet aan jouw eisen voldoet, dan ben je geen kosten kwijt en kan je gemakkelijk overstappen naar andere kassa software. Ook dan heb je een proefperiode waarbij je allerlei functies kan uitproberen. Mocht de software bevallen, dan kan je er altijd voor kiezen om de software te kopen.