urenregistratie software vergelijken

Urenregistratie software vergelijken doe je hier

Maak het als ondernemer makkelijk met urenregistratie software. Start met urenregistratie software vergelijken en test gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie zegt het al, het registeren van (werk)uren. Met online urenregistratie software helpt je met het bijhouden van de gemaakte uren die in een mooi boek worden verwerkt. Op deze handige manier krijg jij een mooi overzicht hoeveel uren je hebt gemaakt en dus ook of je aan het urencilcum komt. Daarnaast is het ook handig al je diensten levert en dus de gemaakte uren kan factureren.

Waarom urenregistratie software aanschaffen?

Urenregistratie software kan op veel manieren handig zijn. Zo kan je makkelijk bijhouden hoeveel uur je hebt gewerkt, hoeveel je moet factureren en zo kom je er ook achter hoeveel je tijd besteed aan bepaalde taken. Zo kan je schattingen maken voor volgende klanten die vragen een offerte bijvoorbeeld. Naast dat, is online urenregistratie software ook erg toegankelijk. Aangezien het online is kan je overal je uren in klokken. Mocht je dus op locatie ergens in Nederland of in het buitenland werken, dan kan je gemakkelijk via een mobiele app je uren klokken. Ook dit wordt vervolgens mooi verwerkt in het boekje. Dit is een handige manier om je uren bij te houden.

Heb je veel projecten tegelijkertijd? Ook daarvoor zijn oplossingen voor. Zo kan je projecten en teams toevoegen binnen urenregistratie software waarbij je bepaalde in klokuren kan koppelen aan projecten en dus ook teams. Zo hoef je niet elke maand alle uren te sorteren. Sommige urenregistratie leverancier biedt zelfs aan dat je datums kan selecteren en vandaar uit een rapportage kan exporteren. Op de manier krijg je alles in een mooi overzicht zodat je dat gelijk op de factuur kan vermelden. Al met al, het scheelt je heel veel tijd met de boekhouding!

Urenregistratie is voor elke bedrijfsvorm geschikt, denk dan aan: ZZP, MKB, Stichtingen enzovoorts. In onze vergelijker kan je filteren op basis van jou bedrijfsvorm. Dan ga kan je gelijk beginnen met vergelijken. Daarnaast, kan je urenregistratie software ook koppelen met externe systemen zoals: CRM, ERP, boekhouden, projectmanagement enzovoorts.

Hoe kies urenregistratie software die voldoet aan jouw wensen?

Welke urenregistratie past het beste software bij jouw? Dit is vooral afhankelijk van je onderneming en je eigen wensen en eisen die jij aan urenregistratie software stelt. Hierboven, kan jij gratis starten met online urenregistratie software vergelijken waarbij je alle urenregistratie leveranciers onder elkaar voorgeschoteld krijg. Volg je heel gemakkelijk de volgende stappen om uiteindelijk bij de urenregistratie software te komen die het meest geschikt is voor jouw onderneming:

Gratis urenregistratie online software

De periode dat je voor het eerst kennismaakt met online urenregistratie software is de meest belangrijke periode. Je leert het programma kennen en je maakt kennis met alle mogelijkheden. Wanneer je direct één groot bedrag betaalt voor de software en het doet toch niet aan je verwachtingen, dan kun je maar moeilijk weer terug. Je hebt er immers al voor betaalt. In onze vergelijker hebben meestal alle urenregistratie leveranciers de mogelijkheid om één proefperiode te nemen. Daar hoef je geen zorgen over te maken tijdens het vergelijken.

Daarom is het uitproberen van ongeveer 14 dagen a 30 dagen gratis online urenregistratie software zo belangrijk. In de meeste gevallen krijg je van de verschillende fabrikanten een proefperiode waarbij je het programma leert kennen. Als de software bevalt kun je echt een keuze maken om over te gaan tot het afsluiten van een abonnement of het kopen van de software. Valt de software toch tegen? Dan is er geen man overboord. Je maakt immers toch 14 dagen a 30 dagen gratis gebruik van het programma. Je kunt dan opnieuw via onze website urenregistratie software vergelijken en vervolgens weer een andere urenregistratie leverancier 14 dagen a 30 dagen gratis uitproberen.

Wat kan je met urenregistratie software?

Op zich kun je met alle soorten urenregistratie software hetzelfde, namelijk het registreren van uren en de daarbij behorende verwerking in de software en eventuele koppeling naar andere pakketten op een eenvoudige manier. Alleen de werkwijze en enkele functionaliteiten kan per softwarepakket verschillen. Welk soort functies kun je tegenkomen in de meest gebruikte urenregistratie software?

Dit zijn nog maar enkele functies, je kunt in onze vergelijker filteren op alle functies die volgens jouw zeker in urenregistratie software moeten voorkomen.Koppel met externe systemen

De urenregistratie is een wezenlijk onderdeel van het boekhouden en administratie. Het vormt de basis van waaruit je kunt factureren en uren kunt betalen aan je personeel. Uiteindelijk komen deze gegevens in je financiële administratie terecht, waar de gegevens worden verwerkt in de balans en winst & verliesrekening. Maar boekhoudsoftware is meestal niet geïntegreerd met urenregistratie software. Dit hoeft tegenwoordig ook niet en stelt je daarom in staat om modules aan te schaffen en modules die je niet nodig hebt weg te laten. Goede urenregistratie software heeft altijd een koppeling met een boekhoudpakket. 

 

De ingevoerde uren worden gekoppeld aan het boekhoudprogramma, waar vervolgens een uurtarief aangehangen wordt. Nu kun je zonder dat je de uren opnieuw in het boekhoudprogramma moet invoeren, een factuur maken. Urenregistratie software maakt je het factureren ook nog eens gemakkelijker. Aangezien dit automatisch is, weet je zeker dat elke factuur klopt. Hetzelfde geldt ook voor de uren die gekoppeld worden aan het salarissysteem. De uren worden voorzien van een uurloon en de verloning zal zonder dubbel werk te hoeven doen, uitgevoerd worden.

Koppel met externe systemen

Planning en voorkom dure fouten

De afdeling planning heeft een belangrijke taak om de projecten in de gaten te houden en daarbij de budgetten niet te overschrijden. Het aantal gewerkte uren die voor bepaalde projecten zijn uitgevoerd, moeten daarom zeer nauwkeurig opgevolgd worden. Juist dit is met urenregistratie software goed in de gaten te houden. Vanuit de software zijn de nodige controlemiddelen voorhanden om uren aan bepaalde projecten toe te wijzen. Hiermee kunnen duren fouten en verliezen op projecten voorkomen worden.

Urenregistratie software vergelijken? Vergelijk hier gratis 1

Zowel een mobiele app als een native app

Met de juiste urenregistratie software is het mogelijk om medewerkers op locatie hun gewerkte uren in te laten voeren via een mobiele app op hun smartphone. Er is dus een directe koppeling tussen de software en de app. Zo hoef je nooit meer te werken met handmatige urenbriefjes die kwijt kunnen raken. Uren worden via de mobiele app rechtstreeks en snel in de software geplaatst, enkel controle is nog nodig. Ook kun je uren van bijvoorbeeld kantoormedewerkers via een native app invoeren. Een nativa app is een programma op de computer waarbij je dus al je gemaakte uren kan bijhouden. Je kan dus ook via de computer je uren klokken.

Voordelen voor urenregistratie software

Urenregistratie software heeft meedere voordelen. Om alle voordelen even goed in kaart te brengen, leggen we ze hieronder één uit:

Geen zorgen meer over het urencriterium

Als je al full-time onderneemt dan kom je makkelijk aan het urencriterium. Wanneer je nog niet full-time onderneemt, dan is urenregistratie software ideaal vanwege de gebruijkvriendelijke overzichten die je krijgt vanuit de software. Op de manier krijg kan je makkelijk in de gaten houden of je elk jaar aan het urencriterium komt.

Bespaar tijd met factureren

Je kent het vast wel, uur’tje factuur’tje. Elke keer  kijken en het optellen van uren die je vervolgens in rekening kan gaan brengen. Ook dit hoeft niet meer met urenregistratie software. Je kan urenregistratie koppelen je boekhoud pakket. Zo kan je alle gemaakte uren snel kan laten doorvoeren op de factuur met een uurtarief. Zo hoef je dat niet handmatig te bijhouden. Handig niet?

Voorkom dure fouten

Mocht je veel met projectmanagement te maken hebben, dan is deze software goed van toepassing. Je kan namelijk ook deze software koppelen met een projectmanagement pakket. Door deze twee systemen te koppelen, krijg je in je projectmanagement pakket alle uren te zien die de werknemers hebben gemaakt. Zo kan je optijd ingegrijpen als de uren opeens heel erg hoog oplopen. Projectmanagement is voor elke type ondernemer handig, denk dan aan: ZZP,  MKB tot aan nonprofit organisaties.

Je kan dit ook in excel doen, alleen dan moet je alles handmatig invoeren. Daarbij vraag je om fouten en kan dat grote gevolgen hebben op langer termijn. Daarom zou urenregistratie software de oplossing zijn voor dit soort situaties.

Gebruikelijk op kantoor zowel op locatie

Uren registreren met urenregistratie software is de beste manier voor zowel op kantoor als op locatie. Meeste urenregistratie leveranciers hebben namelijk een app beschikbaar die je kan aanzetten. Zo kan je ook de uren die koppelen aan projecten waardoor je voor elk project een appart overzicht krijgt met de gemaakte uren. Als je op deze handige manier gebruik maak van de app, dat gaat je dit heel veel tijd schelen op langer termijn. De app is zowel voor iOS op Android beschikbaar.

Veel gestelde vragen

Vrijwel alle software die je selecteert via de vergelijker is voor een bepaalde periode van meestal 14 dagen a 30 dagen gratis / demo te gebruiken. Tijdens deze periode kun je een vergelijking maken of de software goed bij jouw onderneming past. Mocht je toch niet goed te hebben vergeleken, dan kan je altijd een nieuwe tool of platform proberen zodat je daarmee weer een vergelijking mee kan maken. Start vandaag nog met de urenregistratie software vergelijken om je uren makkelijk eenvoudig te registreren.

Urenregistratie software vergelijken? Vergelijk hier gratis 2

Plan4Flex: Slimmer werken

Wat is Plan4Flex? De meest succesvolle bedrijven op onze aardbol hebben gemeenschappelijke kenmerken. Eén van de gemeenschappelijke kenmerken is dat ze zo slim mogelijk proberen

Lees meer

Wij vergelijken