Skip to content

De beste manier om salarisadministratie te doen

salarisadministratie of loonadministratie

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie (payroll) is het proces waarmee werkgevers het loon van hun werknemers berekenen en uitbetalen. Dit omvat de berekening van voorheffingen en andere inhoudingen en de uitbetaling van salarissen, bonussen en provisies van werknemers.

Er zijn een aantal verschillende manieren om de loonlijst te doen, maar de beste manier hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf. Als u een klein bedrijf met slechts een paar werknemers, kan je in staat zijn om zelf te doen salarisadministratie met behulp van boekhoudsoftware zoals AFAS, Employes, Buddee of Exact. Voor grotere bedrijven is het meestal het beste om de salarisadministratie uit te besteden aan een gespecialiseerde aanbieder.

 

Verschil tussen loon- en salarisadministratie

Salarisadministratie is het proces van het berekenen en betalen van werknemerslonen, terwijl salarisadministratie het beheer is van alle aspecten van salarisadministratie, met inbegrip van de naleving van toepasselijke wet- en regelgeving.

Hoewel zowel kleine als grote bedrijven iemand nodig hebben die verantwoordelijk is voor de salarisadministratie, zullen grotere bedrijven deze functie eerder uitbesteden aan een gespecialiseerde leverancier. Dit komt omdat zij meestal meer werknemers hebben en complexe behoeften die expertise vereisen op gebieden zoals belastingwetgeving of de administratie van voordelen.

Wat is een salarisadministrateur en wat doet hij?

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor het beheer van alle aspecten van de salarisadministratie, met inbegrip van de naleving van de toepasselijke wet- en regelgeving. Hij of zij kan ook verantwoordelijk zijn voor de berekening en betaling van de lonen van de werknemers.

De specifieke taken van een salarisadministrateur variëren afhankelijk van de grootte en de behoeften van het bedrijf, maar omvatten over het algemeen taken zoals het bijhouden van werknemersdossiers, het opstellen van loonstrookjes, het inhouden van belastingen en andere inhoudingen op het loon van de werknemer, het berekenen van de opbouw van vakantietijd, het verwerken van nieuwe aanwervingen en beëindigingen, het beheren van uitkeringsprogramma’s, en het toezien op de naleving van alle relevante wet- en regelgeving.

Loonadministrateurs kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opstellen van rapporten over loongegevens, zoals het totaal betaalde loon, het aantal betaalde werknemers en eventuele afwijkingen.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van payroll?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het uitbesteden van uw loonlijst:

  • Het maakt uw tijd vrij zodat u zich kunt concentreren op het runnen van uw bedrijf.
  • Het zorgt ervoor dat de lonen correct worden berekend en op tijd worden betaald.
  • Het geeft u toegang tot deskundigen die u kunnen adviseren over de naleving van de arbeidswetgeving en andere payroll-gerelateerde zaken.

Hoe een goed salarispakket kiezen

Bij het kiezen van een salarispakket zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden:

  • Gebruiksgemak: De software moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor wie geen ervaring heeft met boekhouding of boekhouding.
  • Functionaliteit: De software moet beschikken over alle functies die u nodig hebt, zoals directe storting, belastingaangifte en het bijhouden van vakantiedagen.
  • Rapportage: De software moet duidelijke en beknopte rapporten genereren die u een overzicht geven van uw loongegevens.
  • Tijdigheid: De software moet werknemers op tijd betalen.
  • Klantenservice: Het bedrijf dat de software levert moet een goede klantenservice hebben voor het geval u problemen heeft.

Integraties

Daarnaast is het handig om een salarispakket te kiezen welke koppelingen heeft met andere systemen die je gebruikt. Hiermee bespaar je tijd in de herhalende zaken te verwerken. Je kan daarbij denken aan:

Conclusie

Een goed salarispakket kan u tijd en geld besparen. Het kan u ook helpen om de uren en vakantiedagen van uw werknemers bij te houden.

Bericht delen