Skip to content

Employes: online salarisadministratie & HR voor het MKB

Peter Jansen
Alles over Employes

Wat is Employes?

Is het voor jou de hoogste tijd om personeel in dienst te gaan nemen? Dan weet je één ding zeker: het gaat de goede kant op met jouw bedrijf. Als je personeel aan kunt/moet nemen, is dit een teken dat het goed met jouw bedrijf gaat. Aan de andere kant brengt dit ook enige uitdagingen met zich mee. Zo moet je blijvend werk voor jouw personeel creëren, terwijl je ook met administratieve uitdagingen kunt zitten.

Het is bijvoorbeeld een feit dat je voor een goede salarisadministratie gaat zorgen. Je moet immers maandelijks de juiste bedragen aan jouw personeel gaan betalen. Ook moet je elke periode de juiste loonheffingen aan de Belastingdienst betalen.

Om dát mogelijk te maken, kun je gebruik van Employes maken. Dit is salarisadministratiesoftware waarmee je het bijhouden van jouw salarisadministratie bijzonder makkelijk maakt. Dit systeem neemt veel werk voor je uit handen, werkt makkelijk en is ook relatief voordelig. Volgens men bij Employes zelf kun je met hun systeem ‘jouw salaris- en HR administratie volledig regelen’.

Wie gebruikt Employes?

Ben je als ZZP’er actief? Dan heb je waarschijnlijk nog geen personeel; je hebt dan ook geen salarisadministratiesoftware nodig. Als jouw bedrijf echter hard groeit, word je vanzelf een MKB bedrijf. Juist voor een MKB bedrijf is het interessant om van Employes gebruik te maken.

Waarom? Omdat dit bedrijf zich volledig op MKB bedrijven richt. Dit zie je terug aan de functies van dit systeem en ook aan de gehele website. Zo valt op de website van Employes al direct te lezen dat veel MKB bedrijven jou voorgegaan zijn. Bedrijven als Homey, WoodWatch en Codaisseur maken op dit moment met veel plezier gebruik van Employes.

Met andere woorden: vooral MKB bedrijven maken gebruik van Employes. Ook voor nóg grotere bedrijven is het overigens prima mogelijk om gebruik van deze software te maken.

Hoe werkt Employes?

Wil jij jouw HR- en salarisadministratie goed gaan regelen? Dan ben je daarvoor bij Employes dus aan het juiste adres. Bij dit bedrijf kun je een keuze tussen de verschillende abonnementen maken, waarna je jouw account aan kunt maken.

Nadat je jouw account aangemaakt hebt, moet jouw aanvraag goedgekeurd worden door Employes. Daarbij kijkt men onder meer naar de door jou ingevulde bedrijfsgegevens. Deze gegevens worden voor de zekerheid gecontroleerd, zodat je hier later niet mee in de problemen kunt komen. Dit is van cruciaal belang, aangezien het systeem van Employes in directe verbinding met de Belastingdienst staat.

Is jouw account eenmaal goedgekeurd? Dan kun je direct jouw personeelsleden op gaan voeren in de software. Per personeelslid kun je de hoeveelheid contracturen, het salaris en aanvullende voorwaarden invullen. Vervolgens kun je één keer per maand de salarisverloning doen. Als je alles goed ingevuld en ingesteld hebt, kost dit slechts een paar minuten per maand.

Bijkomend voordeel: Employes stuurt direct de aangifte loonheffing door naar de Belastingdienst. Vervolgens kun je via Employes ook direct een betaalbestand downloaden. In dit betaalbestand staat verwerkt aan welke personeelsleden je welk bedrag moet betalen en welk bedrag je aan de Belastingdienst moet betalen.

Wat kost Employes?

Ben jij nog op zoek naar goede salarisadministratiesoftware? En heeft bovenstaande uitleg jou warm weten te maken voor Employes? Dan is het goed om te weten dat je bij deze software uit meerdere pakketten kunt kiezen:

  • Salaris: €5 per werknemer + €25 per maand
  • Salaris + HR: €6 per werknemer + €39 per maand

Heb je bijvoorbeeld 10 werknemers in dienst? Voor het Salaris pakket betaal je dan 75 euro per maand. Voor het Salaris + HR pakket betaal je in dat geval 99 euro per maand.

Heb je slechts één werknemer? Of ben je DGA van een holding? In dat geval kun je ook voor het speciale DGA-pakket kiezen. Daarvoor betaal je een bedrag van slechts 12,50 euro per maand. 

Employes Producten & Prijzen

Spreekt het verhaal van deze software wel aan? Dan is het de hoogste tijd om je nader in Employes te verdiepen. Dáár helpen wij je graag een handje bij; hieronder bespreken wij in het kort de twee belangrijkste functies.

HRM

Dankzij Employes kun je alle HR-zaken op een snelle manier regelen. Zo kun je het beheer van contracten stroomlijnen, kun je declaraties verwerken, kun je de verlofregistratie bijhouden en kun je de verzuimregistratie bijhouden. Dit doe je allemaal in de online personeelsadministratie; jouw werknemers hebben ook toegang tot hun persoonlijke administratie. Ideaal!

Salarisadministratie

Elke maand het juiste bedrag aan jouw werknemers uitbetalen. Dat is mogelijk dankzij de salarisadministratiesoftware van Employes. Je voert makkelijk personeelsleden in, waarna je elke maand een correcte loonstrook op kunt laten stellen. Door de salarisadministratiesoftware te gebruiken, verklein je gewoonweg de foutenmarge aanzienlijk. Tevens geniet je van interessante automatisatiemogelijkheden! 

Employes koppelingen

Met Employes kun je jouw salarisadministratie tot in perfectie regelen. Dat is óók te danken aan de vele koppelingen die je kunt maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Employes te koppelen aan jouw boekhoudprogramma. De grootboekrekeningen en bijbehorende bedragen worden via Employes automatisch in jouw boekhoudprogramma verwerkt. Dat maakt het boekhouden alleen maar makkelijker voor je.

Blijft het bij alleen die koppeling? Nee, zeker niet. Met het systeem van Employes kun je echt veel kanten op. Om je daar een indruk van te geven, hebben wij de (vele) mogelijke koppelingen hieronder voor je op een rijtje gezet:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email