e-boekhouden

Boekhouden en factureren op een manier die jij begrijpt!

e‑Boekhouden.nl biedt alles wat je nodig hebt om jouw boekhouding en facturatie makkelijk en snel te regelen. Functies zoals een iDEAL betaallink, automatische bankkoppelingen, btw-aangifte en meer, zorgen ervoor dat het programma naadloos aansluit bij jouw situatie.

e-boekhouden-logo

Over e-Boekhouden.nl

Met de boekhoudsoftware van e-boekhouden.nl geniet je van veel gemak. Factureren, offertes versturen én het bijhouden van de urenregistratie; het is allemaal mogelijk met dit digitale boekhoudprogramma. Bovendien zijn de eerste 15 maanden volledig gratis voor alle startende ondernemers. Maak direct een gratis account en geniet direct van de vele voordelen die e-Boekhouden.nl biedt.

Ontdek de functies

Hieronder staan de verschillende functionaliteiten welke in e-Boekhouden.nl beschikbaar zijn.

5/5

Opstarten

Heb je besloten om voor e-Boekhouden te kiezen? Na het aanmelden kan je eigenlijk al direct starten met het bijhouden van jouw boekhouding. Je hebt hier geen boekhoudkennis voor nodig en het dashboard van e-Boekhouden spreekt ook al snel voor zich.

Eigenlijk kan je binnen de kortste keren direct genieten van het gemak van dit programma. Mocht je graag enige hulp willen hebben, kan je de handige video van e-Boekhouden bekijken. In deze video worden bepaalde functies nader toegelicht. Ook biedt het programma meerdere hulp video’s aan waarmee je de boekhoudkundige kennis weer op kunt frissen. 

Mocht dat niet genoeg zijn, kan je in het dashboard zelf ook nog stap-voor-stap handleidingen vinden. Die handleidingen helpen je al snel op de goede weg!

5/5

Gebruiksgemak

Is e-Boekhouden een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma? Ja, zonder enige twijfel. Dit merk je namelijk al direct nadat je een account aangemaakt hebt. Zoals we reeds hierboven toegelicht hebben, ga je namelijk direct van start met het bijhouden van jouw boekhouding. Mocht je even ergens niet uitkomen, kan je altijd de stap-voor-stap handleidingen raadplegen. Dit is nou typisch een voorbeeld waaruit blijkt dat het met gebruiksgemak goed zit bij dit online boekhoudprogramma.

Dit gemak is ook terug te vinden in de mobiele app. Een absoluut voordeel van e-Boekhouden is namelijk dat de boekhouding volledig online gedaan wordt. Je kunt via jouw computer of laptop inloggen, maar je kunt ook de mobiele app op jouw smartphone en/of tablet downloaden. Het maakt vervolgens niet uit waar je bent; je kunt overal en altijd de boekhouding van jouw onderneming bijhouden.

 

Ook zijn wij zeer te spreken over het taalgebruik binnen dit boekhoudprogramma. Ook als je niet al te veel boekhoudkennis hebt, vormt het taalgebruik geen enkele belemmering. Alle functies spreken direct tot de verbeelding en zijn daarom ook direct duidelijk; onwijs handig voor de (startende) ondernemer.

Onder gebruiksgemak valt in onze ogen ook de bediening van het gehele boekhoudprogramma. Nou, daar kunnen wij kort over zijn; die is subliem. Het dashboard spreekt direct tot de verbeelding, terwijl je ook direct toegang tot de verschillende functionaliteit hebt. Mocht je bepaalde functionaliteiten niet gebruiken, staan deze echter niet in de weg. Het boekhoudprogramma heeft al met al een gebalanceerde lay-out en werkt daardoor vrij simpel.

 

Tot slot is het in onze ogen prettig dat je nagenoeg alle functionaliteiten onder één dak hebt. Wil je jouw uren- of kilometerregistratie bijhouden? Dat is mogelijk dankzij de functionaliteiten van e-Boekhouden. Ook de functie ‘voorraadbeheer’ is bij e-Boekhouden voorhanden. Wel is het een feit dat je deze functies alleen tegen een kleine meerprijs per maand kunt gebruiken. Dat bedrag is echter meer dan de moeite waard.

Heeft e-Boekhouden een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma weten te ontwikkelen? Ja, absoluut. Voor alle ondernemers – met name de kleine ondernemers – is het een uitermate interessant boekhoudprogramma. Een bijkomend voordeel is terug te vinden in de prijsstelling van e-Boekhouden; alle startende ondernemers maken immers 15 maanden volledig gratis gebruik van dit online boekhoudprogramma!

5/5

Support

Mocht je er – ondanks de duidelijke handleidingen en omschrijvingen – niet helemaal uitkomen, hoef je niet direct te wanhopen. Dit boekhoudprogramma heeft namelijk voor een professionele support gezorgd. Je kunt naar de klantendienst bellen, maar het is ook mogelijk, maar je kunt ook een mailtje sturen of een online contactformulier invullen. Daarnaast, kan je ook gebruik maken van een gratis cursus boekhouden van e-boekhouden.nl. 

Al deze gegevens zijn direct terug te vinden in het boekhoudprogramma zelf. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan. Mocht je nu graag alvast de beschikking over bijvoorbeeld het telefoonnummer willen hebben, kan je het beste op deze link klikken. 

Waarom we specifiek naar deze link verwijzen? Nou, op die link zie je ook het kopje ‘Veelgestelde vragen’ staan. Als je op dat knopje klikt, kan je mogelijk al direct het antwoord op jouw vraag terug vinden. Ook dit is een voorbeeld waaruit blijkt dat e-Boekhouden de support prima voor elkaar heeft.

Ongeacht wat jouw vraag is; je kunt op een zeer aangename manier contact met de klantenservice opnemen. Wij hebben zelf de proef op de som genomen en recent telefonisch contact opgenomen met e-Boekhouden. Al snel werden wij door een zeer vriendelijke medewerker geholpen. Onze vragen werden uitgebreid beantwoord. Het afraffelen van vragen is in ieder geval iets wat niet in het woordenboek van de medewerkers van de klantenservice van e-Boekhouden voor lijkt te komen. Dat spreekt ons in ieder geval erg aan!

Pluspunten:

Gratis proef periode

Twijfel je nog steeds om e-boekhouden.nl  aan te schaffen? Aarzel niet om e-boekhouden.nl gratis te testen met een proef periode 

e-boekhouden.nl logo wit

Wat is e-Boekhouden.nl?

Al sinds 2002 staat e-Boekhouden.nl klaar voor de kleine(re) ondernemers. Met het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl is het op een makkelijke manier mogelijk om een sluitende administratie te creëren. Precies dat was ook het doel van de ontwikkelaars van e-Boekhouden.nl.

Ten tijde van de oprichting werd internet een hot item. De ontwikkelaars van e-Boekhouden hadden dit ook door en richten hun pijlen op een volledig online boekhoudprogramma. Dat is dan ook precies wat e-Boekhouden.nl op dit moment is. Via jouw laptop, pc, smartphone en tablet kun je te allen tijde jouw boekhouding inzien. Vervolgens kun je op een snelle manier facturen aanmaken, facturen versturen en jouw gehele boekhouding op orde krijgen.

Wie gebruikt e-Boekhouden.nl?

Met dit programma richt men zich voornamelijk op kleinere ondernemers. Onder meer zzp’ers of ondernemers met enkele mensen in dienst behoren tot de doelgroep van e-Boekhouden.nl.

Daarmee komen we direct op een voordeel uit: het systeem van e-Boekhouden.nl is volledig geoptimaliseerd voor de kleinere ondernemer. Dit betekent dat in dit programma geen overbodige functies of mogelijkheden toegevoegd zijn. Nee, het boekhouden voor alle kleinere ondernemers moet juist makkelijker gemaakt worden.

Op de website van e-Boekhouden.nl valt hier nog het volgende over te lezen: Door ondernemers, voor ondernemers. Makkelijk online boekhouden voor zzp’ers, mkb bedrijven, boekhouders en accountants.

Ben je een startende ondernemer? Dan is e-Boekhouden.nl al helemáál voor jou geschikt. De reden hiervoor bespreken we verderop op deze pagina!

Hoe werkt e-Boekhouden.nl?

Recentelijk hebben wij het programma van e-Boekhouden.nl zelf uit mogen proberen. Hierdoor hebben wij een duidelijk beeld van de (on)mogelijkheden, de functies en de gehele interface gekregen. Op basis daarvan kunnen we het volgende constateren: e-Boekhouden.nl werkt onwijs aangenaam.

Dit is met name te danken aan de duidelijke interface. Zodra je voor het eerst van dit programma gebruik maakt, spreekt eigenlijk alles al direct voor zich. Je kunt direct uit de verschillende functies kiezen en je kunt het programma direct naar eigen wens inrichten.

Voordat je van start kunt gaan, dien je wel een account aan te maken. Bij het aanmaken van dit account moet je tussen drie pakketten kiezen. Op deze pakketten komen we verderop in dit artikel ook nog even terug. Nadat je het gewenste pakket hebt gekozen, kun je eigenlijk direct van start. Je kunt een sjabloon voor jouw facturen maken en een sjabloon voor jouw offertes maken. Als je dit eenmaal gedaan hebt, heb je hier vervolgens geen omkijken meer naar.

Vanaf dit moment begint eigenlijk het genieten. Je kunt facturen maken, je kunt de facturen versturen en je kunt betalingen verwerken. Het verwerken van betalingen gaat overigens bijzonder makkelijk; je kunt dit programma namelijk rechtstreeks aan jouw (zakelijke) rekeningnummer koppelen. Vervolgens kun je elke transactie aan een bepaalde (inkomende/uitgaande) factuur koppelen. Al met al is het bijzonder makkelijk om met dit boekhoudprogramma te werken!

Wat kost e-Boekhouden.nl?

Spreekt het programma van e-Boekhouden.nl jou op dit moment al aan? Dat is goed voor te stellen. Als je op het internet naar reviews gaat zoeken, kom je al snel veel positieve beoordelingen tegen. Die beoordelingen komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar zeggen veel over de kwaliteit van dit systeem.

In deze beoordelingen wordt veelvuldig positief gesproken over de prijsstelling. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij de prijzen even voor je op een rijtje gezet:

 • ZZP/Mini: € 9,95 per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: € 14,50 per maand (boekhouden) + € 9,50 per maand (factureren)

In principe kun je uit drie pakketten kiezen. Je kunt voor het ZZP/Mini pakket kiezen; een pakket dat speciaal voor zzp’ers ontwikkeld is. Je kunt echter ook voor het standaard pakket kiezen, waarbij je tussen twee modules (boekhouden/factureren) kunt kiezen. Indien je voor beide modules kiest, betaal je een maandelijks bedrag van 24 euro.

Wil je eerst dit programma uitproberen? Ook dat is mogelijk! Bij dit programma kun je namelijk gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Als je een startende ondernemer bent, maak je de eerste 15 maanden gratis gebruik van dit boekhoudprogramma. Ja, dit is echt geen typefout; het gaat echt om 15 maanden!

e-Boekhouden’s producten en prijzen

Meer en meer ondernemers kiezen voor e-Boekhouden.nl in de afgelopen jaren. Logisch ook, aangezien dit programma echt een meerwaarde weet te bieden. Dit is eigenlijk te danken aan de verschillende producten van dit programma. Wij hebben deze twee producten even voor je op een rijtje gezet en bespreken we in het kort.

Boekhouden

Met dit boekhoudprogramma ben je in staat om jouw volledige boekhouding bij te houden. Dit betekent dat je jouw volledige administratie bij kunt houden. Koppel jouw bankrekening aan dit programma en verwerk alle facturen/betalingen.

Ook kun je dankzij de boekhoud functie razendsnel jouw BTW aangifte doen. Je hebt hier geen kennis voor nodig en het kost slechts enkele klikken op de muisknop. Bovendien maakt het hierbij niet uit hoe groot jouw administratie nou precies is. Ongeacht of je 20 of 200 betalingen per maand hebt; met e-Boekhouden.nl is het een fluitje van een cent om jouw boekhouding op orde te houden.

Factureren

Bij e-Boekhouden.nl ben je ook aan het juiste adres voor het factureren. Je kunt gemakkelijk facturen aanmaken, deze facturen versturen en vervolgens de betaling verwerken. Hierbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een herinnering te versturen. Je kunt dit handmatig doen, maar je kunt dit ook volledig geautomatiseerd laten verlopen.

Dankzij deze module van e-Boekhouden heb je geen omkijken meer naar jouw facturen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is jouw facturen op te stellen. Dankzij het vaste sjabloon van e-Boekhouden gaat dit ook bijzonder makkelijk en snel.

Maken jouw klanten gebruik van bijvoorbeeld een abonnement? Dan kun je ook maandelijks de terugkerende facturen automatisch aan laten maken. Ook bijzonder handig. Net zo handig als dat je via deze module jouw voorraad bij kunt houden!

Eindoordeel

Kunnen wij het boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. Over de opstarttijd, over het gebruiksgemak, over de prijs-kwaliteitsverhouding en over de support zijn wij stuk voor stuk zeer te spreken. Daarbij hebben we het nog niet eens gehad over de functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken.

Als je een zzp’er bent, een startende ondernemer bent of een MKB-bedrijf hebt; e-Boekhouden.nl is voor jou absoluut een geschikt boekhoudprogramma. Je maakt op een aangename manier gebruik van verschillende functionaliteiten. Kom je er eventjes niet uit? Dan kan je altijd een beroep doen op de handleiding of je neemt contact op met de uiterst vriendelijke en bekwame klantenservice van het bedrijf. 

Heb je een grotere onderneming? Of heb je een relatief complexe boekhouding? Dan kan je echter beter naar een ander boekhoudprogramma uitkijken. Wij zijn zeer te spreken over e-Boekhouden.nl, maar beseffen tegelijkertijd wel dat het echt een basic boekhoudprogramma is. Mede hierdoor is het voor kleinere ondernemers juist één van de beste programma’s.

Het doel van e-Boekhouden.nl staat duidelijk op de website van het bedrijf vermeld; het doen van de boekhouding zo eenvoudig mogelijk maken. In onze ogen is het bedrijf zeker geslaagd in dit doel. Wij zijn fan!

e-Boekhouden.nl opzeggen

Wil je het abonnement afsluiten bij e-Boekhouden.nl? Dan ben je op het juist adres over hoe je dat het beste kan doen. 

Om je abonnement op te kunnen zeggen bij e-boekhouden.nl moet je een email sturen met daarin dat je je abonnement wilt opzeggen. e-Boekhouden.nl heeft een opzeg termijn van 1 maand. Als je een proefaccount of een starters account hebt, dan hoef je u deze niet op te zeggen. Wil je een email template ontvangen over het opzeggen van een e-boekhouden.nl abonnement? Lees hier meer over e-boekhouden.nl opzeggen.

e-Boekhouden.nl koppelingen

Maak je in jouw interne organisatie op dit moment gebruik van andere systemen? Dan is het goed om te weten dat je e-Boekhouden.nl aan veel andere systemen kunt koppelen. Welke je mogelijkheden zoal hebt, zie je in onderstaand overzicht. Alle systemen die in onderstaand overzicht vermeld staan, kun je koppelen aan e-Boekhouden.nl.

Webshop koppelingen

 • JouwWeb
 • Lightspeed
 • Magento
 • MyShop
 • ShopPagina.nl
 • Amazon
 • WooCommerce
 • VirtueMart
 • Bol.com
 • CCV Shop
 • Ecwid
 • Mijnwebwinkel
 • OpenCart
 • Prestashop
 • Shopify

Bank koppelingen

Geen zin om handmatig al je banktransacties te importeren in e-Boekhouden.nl? Maak dan gebruik van de bank koppeling voor je zakelijke rekening. Hieronder vind je een lijst met de banken waarmee je kan koppelen:

 • ABN Amro
 • bunq
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • ASN Bank
 • RegioBank
 • Van Lanschot
 • Deutsche Bank

Betaalproviders koppelingen

Eenvoudige geld van je klanten ontvangen? Koppel je payment service provider en ontvang eenvoudig je betalingen online via bijvoorbeeld iDEAL.

 • Mollie
 • MultiSafepay
 • Pay.nl
 • Adyen
 • Buckaroo
 • CardGate
 • ICEPay
 • Ingenico
 • Innopay
 • Lightspeed Payments
 • Multicards
 • PayPal
 • PaySquare
 • VISA
 • Sofort
 • Skrill
 • WorldLine
 • Paytor

Salarissoftware koppelingen

Overige koppelingen

 • Belastingdienst
 • KVK
 • CannonWorks
 • IT-ERP
 • MyMemberSoftware
 • PerfectView
 • Teamleader
 • Twelve
 • CashDesk
 • BizzCloud
 • Carian
 • Zettle
 • Keeping
 • TimeChimp
 • TimeWriter
 • Yoobi
 • Payt
 • HostFact
 • Crafter
 • Declaree
 • WeFact
 • PlanGo
 • Tankpas.nl