e-boekhouden review

e-Boekhouden Review 2023

5/5

Twijfel je nog om een abonnement aan te schaffen bij e-Boekhouden.nl? Bekijk hier onze review en meningen van andere.

e-boekhouden review

Ben je op zoek naar een handig, voordelig en online boekhoudprogramma? Wil je bijvoorbeeld ook vanaf uw vakantieadres, vanaf een klant of vanuit de trein toegang tot jouw boekhouding hebben? Dan is E-boekhouden één van de boekhoudprogramma’s waar je voor kunt kiezen.

In deze E-boekhouden review bespreken we de belangrijkste eigenschappen van dit boekhoudprogramma. Daarbij kijken we uiteraard ook naar de voor- en nadelen, bespreken we alle functies, bespreken we de kosten en vellen we een eindconclusie. Op basis van deze review kan je direct voor jezelf bepalen of E-boekhouden het juiste boekhoudprogramma voor jou is.

Wie gebruikt e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl word voornamelijk door zzp’ers gebruikt. Die wil niet zeggen dat e-boekhouden.nl alleen voor zzp’ers zijn. Zo is e-bokehouden.nl ook een boehkoudprogramma voor MKB’ers. Ook word het vaak gebruikt door administratiekantoren & boekhouders. Je kan ook als ondernemer rechten verlenen aan je boekhouder of accountant binnen e-Boekhouden.nl. Op deze manier kan je heel makkelijk meekijken met je boekhouder of accountant.

Wat is e-Boekhouden.nl?

Het boekhoudprogramma E-boekhouden probeert het leven van elke ondernemer een stuk makkelijker te maken. Daarbij maakt het niet uit of je een zzp’er bent, een freelancer bent, een middelgroot bedrijf hebt, een klein bedrijf hebt of bijvoorbeeld het bestuur van een club, een vereniging of een stichting vormt. Voor alle kleine- tot middelgrote bedrijven en instanties is E-boekhouden een geschikt boekhoudprogramma.

Je kunt dit online boekhoudprogramma via de website gebruiken, maar je kunt ook de app downloaden. Middels deze app ben je in staat om jouw boekhouding te voeren via je tablet en/of smartphone. De mobiele app werkt overigens bijzonder prima; daar hebben wij helemaal niks op aan te merken.

e-boekhouden-logo

De functies van E-boekhouden.nl

Over het algemeen kunnen we stellen dat e-Boekhouden een behoorlijk uitgebreid boekhoudprogramma is. Daarbij willen we wel benadrukken dat dit boekhoudprogramma niet voor grote bedrijven geschikt is. Mocht je zelf een groot bedrijf hebben, kan je beter uitkijken naar één van de andere boekhoudprogramma.

Voor de kleinere- tot middelgrote bedrijven biedt E-boekhouden nagenoeg alle functies waar je maar naar op zoek kunt zijn. Zo kan je bankmutaties importeren, kan je een bankkoppeling maken en kan je ook met enkele drukken op de knop jouw digitale BTW aangifte doen. Met eigenlijk alle grote banken kan de bank koppeling gemaakt worden, terwijl het bij sommige banken zelfs om een volledig automatische koppeling gaat. Dat is het geval bij de ABN Amro, de Rabobank, de ING en de KNAB.

Uiteraard is het ook mogelijk om met dit boekhoudprogramma offertes en facturen op te maken. Met één druk op de knop verstuur je deze naar jouw (toekomstige) klanten. Moet je bij een factuur zelf de betaling in de gaten houden? Nee, dat doet de automatische koppeling voor jou. Ook kan je het boekhoudprogramma dusdanig instellen dat het programma zelf automatisch de herinneringen gaat versturen.

Het dashboard van E-boekhouden

Wil jij het boekhouden graag zo makkelijk mogelijk maken? Dan heb je behoefte aan een boekhoudprogramma met een duidelijk en overzichtelijk dashboard. Daar is bij E-boekhouden absoluut sprake van. Bij het ontwikkelen van hun online dashboard lijkt het dat ze gekozen hebben voor het motto ‘less is more’.

Het gehele dashboard is namelijk overzichtelijk en bevat niet al te veel knoppen en menu-items. Door de overzichtelijke opbouw kan je al snel jouw weg vinden in dit online boekhoudprogramma. Eigenlijk spreekt alles voor zich. Mocht je onverhoopt toch nog vragen hebben, kun je een beroep doen op de helpdesk van E-boekhouden.

Graag willen we benadrukken dat de helpdesk van E-boekhouden een uitmuntende service levert. Je wordt op een professionele en snelle wijze geholpen, waardoor je snel weer verder kunt met jouw boekhouding. Het is in onze ogen super prettig dat je altijd nog een hulpmiddel achter de hand hebt, mocht je er zelf niet helemaal uitkomen.

e-Boekhouden.nl reviews

Gratis proef periode

Twijfel je nog steeds om e-Boekhouden.nl aan te schaffen? Aarzel niet om e-Boekhouden.nl gratis te testen met een proef periode 

e-boekhouden.nl logo wit

De pakketten van e-Boekhouden

Als je een abonnement bij E-boekhouden af wilt sluiten, heb je de keus tussen meerdere pakketten: 

Boekhouden

Startende ondernemers

Net ingeschreven bij de KVK
Gratis 15 maanden
 • geen beperkingen
 • geen verplichtingen
 • geen automatische verlenging

Zzp/Mini

Voor kleine administraties (zzp'ers, holdings etc.)
7,95 per maand
 • 240 boekingen per boekjaar
 • Mail & Herken en Scan & Herken
 • Uitgebreide rapportage­mogelijkheden
Populair

Standaard

Voor alle ondernemers
14,50 per maand
 • Onbeperkt aantal boekingen
 • Uitgebreide rapportage­mogelijkheden
 • Herinneringen en aanmaningen

Facturatie

Startende ondernemers

Net ingeschreven bij de KVK
Gratis 15 maanden
 • geen beperkingen
 • geen verplichtingen
 • geen automatische verlenging

Zzp/Mini

Voor kleine administraties (zzp'ers, holdings etc.)
5,95 per maand
 • 120 facturen per boekjaar
 • Mail & Herken en Scan & Herken
 • Automatische bankkoppelingen
Populair

Standaard

Voor alle ondernemers
9,50 per maand
 • Onbeperkt aantal facturen
 • Uitgebreide rapportage­mogelijkheden
 • Kostenplaatsen

Afhankelijk van jouw bedrijfsvorm kan je een keus maken tussen het pakket van starters, het pakket voor zzp’ers of het standaardpakket. Het laatstgenoemde pakket is het uitgebreidst te noemen en is eigenlijk voor alle ondernemers geschikt.

Bij het samenstellen van een pakket kan je kiezen tussen twee modules; de boekhoudmodule of de facturatiemodule. Je kunt voor één van de twee modules kiezen, maar het is uiteraard ook mogelijk om voor beide modules te kiezen. In onze ogen is dat eigenlijk de enige juiste keuze, aangezien je niet kan zonder boekhouden en niet kan zonder factureren. 

In bovenstaande afbeelding zie je ook direct de prijzen van E-boekhouden staan. Wat ons betreft vallen deze prijzen behoorlijk mee. Dat is zeker het geval voor startende ondernemers (waarover later meer) en in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s. Bij veel boekhoudprogramma’s heb je namelijk te maken met een beperkt aantal facturen.

Als je bij E-boekhouden voor het standaard pakket kiest, heb je niet te maken met een beperkt aantal facturen. Je kunt een onbeperkt aantal facturen versturen en een onbeperkt aantal boeking bijhouden in jouw boekhouding/administratie. Ideaal!

Let op: de prijzen in bovengenoemde afbeelding zijn allemaal exclusief BTW.

15 maanden gratis uitproberen

E-boekhouden stunt bovendien met een waanzinnig interessante actie voor startende ondernemers. Alle startende ondernemers kunnen namelijk 15 maanden gratis gebruik maken van dit online boekhoudprogramma. Na deze 15 maanden zit je bovendien niet aan een verplichting vast, maar bepaal je volledig zelf of je gebruik blijft maken van het boekhoudprogramma. Als dat jouw voorkeur geniet, kan je kiezen voor één van de hierboven genoemde pakketten en de hierboven genoemde modules.

 

Ben je geen startende ondernemer, maar wil je wel gebruik maken van een gratis proefperiode? Ook dat is mogelijk bij E-boekhouden. Je kunt je aanmelden voor een gratis proefperiode van 14 dagen, waarin je het volledige boekhoudprogramma uit kunt testen. Je krijgt toegang tot het volledige dashboard en kunt dus alle functies uit gaan proberen.

De voordelen van E-boekhouden op een rijtje

De nadelen van E-boekhouden op een rijtje

Conclusie

Kunnen wij het gebruik van het boekhoudprogramma E-boekhouden aanraden? Ja, zonder enige twijfel. Het boekhoudprogramma is uitgebreid, werkt simpel en je kunt altijd buigen op de uitmuntende service van de klantendienst. Bijkomend voordeel is dat je zelf de modules samen kunt stellen en dat je de kosten laag weet te houden.

Absolute blikvanger is uiteraard het feit dat je 15 maanden gratis gebruik kunt maken van dit boekhoudprogramma. Deze 15 maanden gelden overigens alleen voor startende ondernemers, maar gelukkig kan je sowieso gebruik maken van de 14 dagen gratis proefperiode.

Al met al zijn we te spreken over dit boekhoudprogramma. De mobiele app werkt prima, de kosten vallen relatief gezien mee, het gehele boekhoudprogramma werkt makkelijk, de functies zijn zeer uitgebreid en divers te noemen en je behoudt altijd overzicht over de financiële status van jouw onderneming of instantie!