VoIP zakelijk inzetten

Wat is VoIP en waarom zou je het zakelijk moeten gebruiken? Hier vind je de beste VoIP aanbieders.

Eenvoudig en goede zakelijke telefonie vergelijken begint hier!

vergelijk software
 

Wat is VoIP?

VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol. Het is een vorm van communicatie waarmee u spraak- of videogesprekken kunt voeren via een internetverbinding in plaats van via een traditionele telefoonlijn.

Zakelijke telefonie middels VOiP

Hoe werkt VoIP?

Met VoIP wordt uw stem omgezet in digitale signalen en via het internet verzonden naar de persoon die u belt. Hetzelfde proces gebeurt in omgekeerde volgorde wanneer de persoon aan de andere kant van de lijn uw gesprek ontvangt. Dit gebeurt allemaal in real-time, dus het is gewoon zoals het gebruik van een gewone telefoon.

Waarom zou ik VoIP gebruiken?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van VoIP in plaats van een traditionele telefoonlijn. Ten eerste is het veel goedkoper dan een vaste lijn, omdat u alleen een internetverbinding nodig heeft om het te gebruiken. Daarnaast biedt VoIP functies die niet beschikbaar zijn met een vaste telefoonlijn, zoals de mogelijkheid om videogesprekken te voeren en bestanden te delen tijdens een gesprek.

Werkplek waar een medewerker mobiel aan het bellen is

De voordelen van het gebruik van VoIP

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van VoIP, waaronder:
VoIP is een goede optie voor bedrijven of particulieren die geld willen besparen op hun telefoonrekening en willen genieten van de flexibiliteit om van overal te kunnen bellen.

De nadelen van VoIP

Zoals elke technologie, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van VoIP. Deze omvatten:

Hoe te beginnen met VoIP

Als u geïnteresseerd bent in het proberen van VoIP, zijn er een paar dingen die u moet doen om te beginnen. Ten eerste heb je een snelle internetverbinding nodig. Je hebt ook een VoIP-adapter of IP-telefoon nodig, en mogelijk wat extra hardware, afhankelijk van je opstelling. Dan moet je een VoIP provider kiezen, welke je voorziet van een nummer en server waarop je VoIP oplossing draait.
 
Meestal zitten er installatie kosten bij het opzetten van een VoIP installatie. Dit komt omdat er veel (handmatig) in te stellen valt voordat je bereikbaar bent. Daarna wil je natuurlijk als gebruiker ook weten hoe de oplossing werkt, hier zal een VoIP provider uitleg aan geven en zorgen dat je bereikbaar bent op je toestel.
Overal telefonisch bereikbaar zijn

Dingen om te overwegen bij het gebruik van VoIP

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van VoIP:
Elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een telefonie oplossing nodig. Met de huidige innovaties in de markt zal er altijd iets nieuws komen. Wees daarop voorbereid.

Zakelijk- en mobiel nummer op één toestel

Tegenwoordig is het mogelijk om op je mobiele telefoon bereikbaar te zijn met je vaste zakelijke nummer, bijvoorbeeld een 085- of 088-nummer. Deze oplossing wordt een vast-mobiel oplossing genoemd. Op deze manier hoeft u uw privé nummer niet meer af te geven en kunt u 1 nummer aanhouden voor zowel zakelijk als privé. Het voordeel hiervan is dat klanten of contacten u op hetzelfde nummer kunnen bereiken, wat het voor hen gemakkelijker maakt.
Je kan in de VoIP centrale zelf instellen wanneer je bereikbaar bent, in welke wachtrijen en met welk nummer je uitbelt. Hierdoor kan je de CEO van een lead middels je persoonlijke nummer (automatisch) bellen, om zo een persoonlijke touch te geven aan de relatie die je aan het opbouwen bent.
Telefoon gesprek voeren op een balkon

VoIP telefoons

De meeste mensen zijn wel bekend met het idee van een VoIP telefoon, dit is een fysieke telefoon die verbinding maakt met het internet in plaats van een standaard telefoonlijn. Deze telefoons lijken vaak erg op traditionele vaste telefoons, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Zo hebben VoIP-telefoons doorgaans een groter aantal toetsen en functies dan traditionele telefoons.
 
Sommige bedrijven kiezen ervoor om VoIP-telefoons te gebruiken als hun primaire methode van zakelijke communicatie, terwijl anderen ze gebruiken in aanvulling op de traditionele vaste lijnen. 

Conclusie

VoIP is een geweldige manier om geld te besparen op uw telefoonrekening, en het is ook handiger in vele opzichten.