Vaste VoIP telefoon

Een VoIP-telefoon is tegenwoordig een populaire en kosteneffectieve communicatietool voor zowel bedrijven als particulieren.

Ontdek de verschillende varianten en waar je op moet letten bij het kopen.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
VoIP-telefoons zijn tegenwoordig een onmisbare communicatietool geworden voor zowel bedrijven als particulieren. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele telefoonlijnen, waaronder lagere kosten, meer flexibiliteit en betere functionaliteiten. Maar als je een VoIP-telefoon wilt kopen, waar moet je dan op letten en wat zijn de verschillende opties?

VoIP-telefoon kopen

Als je een VoIP-telefoon wilt kopen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt een VoIP-telefoon online kopen bij een webshop zoals Bol.com of Coolblue, of bij je VoIP-aanbieder. Het voordeel van het kopen bij je VoIP-aanbieder is dat zij je kunnen adviseren welke telefoon het beste past bij jouw specifieke situatie en ze kunnen je helpen bij het instellen en configureren van de telefoon.

Verschillende soorten VoIP-telefoons

Er zijn verschillende soorten VoIP-telefoons waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw behoeften en budget. De meest voorkomende typen zijn:

 1. IP-telefoons: Dit zijn de meest gebruikte VoIP-telefoons en lijken qua uiterlijk op traditionele telefoons. Ze hebben een ethernetpoort en worden aangesloten op je internetnetwerk. Deze telefoons zijn beschikbaar in zowel bedrade als draadloze varianten.

 2. Softphones: Dit zijn softwareprogramma’s die je op je computer of mobiele apparaat kunt installeren. Je hebt een headset nodig om te bellen en je kunt bellen en gebeld worden via je computer of mobiel apparaat.

 3. Conference phones: Dit zijn telefoons die speciaal zijn ontworpen voor conferenties. Ze hebben een ingebouwde luidspreker en microfoon en zijn geschikt voor het voeren van gesprekken met meerdere personen tegelijk.

 

Beste voip telefoon

Het is lastig om één VoIP-telefoon aan te wijzen als de “beste”, omdat de keuze afhangt van verschillende factoren, zoals de behoeften van de gebruiker, budget en gewenste functies. Er zijn echter enkele populaire merken en modellen die de moeite waard zijn om te overwegen.

Enkele populaire merken van VoIP-telefoons zijn onder meer Cisco, Polycom, Yealink, Grandstream en Panasonic. Elk van deze merken heeft een breed scala aan modellen met verschillende functies en prijsklassen.

Enkele van de populaire modellen zijn:

 • Cisco IP Phone 8800 Series
 • Polycom VVX Series
 • Yealink T4S Series
 • Grandstream GXV Series
 • Panasonic KX-UTG Series

Bij het kiezen van een VoIP-telefoon is het belangrijk om te kijken naar de functies die je nodig hebt. Sommige modellen bieden bijvoorbeeld geavanceerde functies zoals videoconferenties, terwijl andere modellen alleen de basisfuncties bieden.

Een ander belangrijk punt is de compatibiliteit met je VoIP-provider. Controleer of de telefoon compatibel is met de VoIP-provider die je gebruikt en of er configuratie-instructies beschikbaar zijn om de telefoon op de juiste manier in te stellen.

Ten slotte is het budget een belangrijke factor. VoIP-telefoons variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om te bepalen hoeveel je bereid bent om te investeren en welke functies je daarvoor wilt hebben.

Hoe werkt een VoIP-telefoon?

Een VoIP-telefoon werkt anders dan een traditionele telefoonlijn. In plaats van het gebruik van een fysieke telefoonlijn, gebruikt een VoIP-telefoon het internet om spraak- en multimedia-communicatie over te brengen. Dit wordt gedaan door het omzetten van de spraaksignalen in digitale datapakketten die via het internet worden verzonden.

Wanneer je een oproep plaatst met een VoIP-telefoon, wordt de spraak omgezet in digitale datapakketten en via je internetverbinding naar de ontvanger gestuurd. Aan de ontvangende kant worden de datapakketten weer omgezet in spraaksignalen die de ontvanger kan horen.

Een van de voordelen van een VoIP-telefoon is dat het niet nodig is om een aparte telefoonlijn te hebben voor spraak- en datatransmissie. Dit betekent dat je niet langer twee aparte rekeningen hoeft te betalen voor internet en telefonie.

Een ander voordeel is dat je met een VoIP-telefoon overal ter wereld kunt bellen zolang je toegang hebt tot een internetverbinding. Dit maakt het ideaal voor mensen die veel reizen of voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Het verschil tussen DECT-telefoons en VoIP-telefoons

Het belangrijkste verschil tussen DECT-telefoons en VoIP-telefoons is de manier waarop het signaal wordt overgedragen.

Een DECT-telefoon gebruikt een draadloos signaal om te communiceren met een basisstation dat is aangesloten op een traditionele telefoonlijn. Het basisstation fungeert als een soort router die het signaal van de DECT-telefoon omzet in een signaal dat kan worden verzonden over de telefoonlijn. Hierdoor kan de DECT-telefoon overal in huis worden gebruikt, zonder dat er fysieke telefoonlijnen nodig zijn.

Een VoIP-telefoon daarentegen gebruikt het internet om spraak- en multimedia-communicatie over te brengen. In plaats van het gebruik van een fysieke telefoonlijn, worden spraaksignalen omgezet in digitale datapakketten die via het internet worden verzonden. Hierdoor kunnen VoIP-telefoons wereldwijd worden gebruikt, zolang er toegang is tot een internetverbinding.

Een ander verschil is de manier waarop deze telefoons worden gevoed. DECT-telefoons hebben doorgaans een oplaadbare batterij, terwijl VoIP-telefoons vaak worden gevoed via Power over Ethernet (PoE) of via een aparte voedingsadapter.

Tot slot zijn er nog verschillen in de functies die deze telefoons bieden. Zo bieden VoIP-telefoons vaak meer geavanceerde functies, zoals videoconferenties, instant messaging en integratie met andere bedrijfsapplicaties.

Waar moet je op letten bij het kopen van een VoIP-telefoon?

Bij het kopen van een VoIP-telefoon zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 1. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de telefoon compatibel is met je VoIP-serviceprovider.

 2. Functies: Controleer of de telefoon de functies heeft die je nodig hebt, zoals doorverbinden, wachtstand, conferentiegesprekken en voicemail.

 3. Geluidskwaliteit: Controleer of de telefoon een goede geluidskwaliteit heeft en of er een noise-cancelling functie is om omgevingsgeluiden te verminderen.

 4. Gebruiksgemak: Zorg ervoor dat de telefoon gemakkelijk te gebruiken is en dat de interface duidelijk en intuïtief is.