Mollie: laat je bedrijf groeien met de makkelijkste betalingen
De beste betalingservaring van Europa voor jouw klanten. Mollie verbetert haar betaalmethodes continu. Zo krijg jij de beste conversie.
Wat is Mollie?
Mollie verwerkt de online betalingen voor talloze webshops en andere organisaties. Eigenlijk kun je het als volgt zien: Mollie slaat een brug tussen jouw webshop en de klanten. Door tal van online betaalmethoden aan te bieden, is de kans groter dat je klanten tot een bestelling overgaan. Dát is uiteraard wat je wilt als je een eigen webshop hebt.
Mollie is in ons land uitgegroeid tot de populairste Payment Service Provider. Met de diensten en tool van dit bedrijf regel je vandaag nog het ontvangen van online betalingen. Ideaal als je bijvoorbeeld met je eigen webshop gaat starten. Om de betalingen in je webshop mogelijk te maken, hoef je alleen maar van Mollie gebruik te maken.
Maak nu een gratis Mollie account aan!
Wie gebruikt Mollie?
Zoals hierboven al gesteld, is Mollie de populairste Payment Service Provider in ons land. Dit is overduidelijk terug te zien aan de vele online beoordelingen. Ook is de kans groot dat je van mede-ondernemers hoort dat zij gebruik van Mollie maken.
Binnen het klantenbestand van Mollie zijn allerlei soorten bedrijven te vinden. Het gaat hierbij om grote webshops die tienduizenden bestellingen per dag of per week verwerken. Het gaat hierbij echter ook om kleinere webshops, bijvoorbeeld de webshop van je buurvrouw die mooie sieraden maakt. Leuk detail: wereldwijd maken meer dan 130.000 bedrijven gebruik van de diensten van Mollie.
Hoe werkt Mollie?
Heb je interesse om van Mollie gebruik te maken? Dan is het allereerst goed om te weten dat de set-up van dit programma zo geregeld is. Al binnen 15 minuten ben je in staat om online betalingen te ontvangen.
Hierbij moet je wel goed nadenken over de betaalmethoden die je aan wilt bieden. Ga je hierbij alleen voor iDeal? Of wil je je klanten ook andere betaalmethoden aanbieden? De ervaring leert dat het lonend is om meerdere betaalmethoden aan te bieden.
Als je voor de gewenste betaalmethoden gekozen hebt, hoef je slecht nog een paar dingen in te vullen. Zo moet je Mollie koppelen aan je zakelijke rekeningnummer en dergelijke. Nadien is het aan Mollie zaak om alle netjes te regelen. Dit is, zoals gezegd, binnen 15 minuten geregeld.
Vervolgens hou je via je Mollie dashboard alles in de gaten. Je ziet precies welke betalingen binnengekomen zijn, voor welke betaalmethoden gekozen is en welke betalingen afgebroken zijn. Bij Mollie betaal je alléén voor de transacties die succesvol afgerond zijn.
Gepersonaliseerde checkout
Door je gebruikers in een conversie geoptimaliseerde (CRO) omgeving af te laten rekenen is de kans op slagen vele malen groter.
Daarnaast kan je de afreken omgeving persoonlijk maken, door gegevens of foto’s van je bedrijf/webshop te vermelden op deze pagina’s. Hierdoor blijven je klanten verbonden met je brand.
Wat kost Mollie?
Als je van Mollie gebruik wilt maken, kun je tussen twee pakketten kiezen. Ten eerste kun je voor het Merchants pakket kiezen; hierbij betaal je per transactie en dit pakket kun je op elke moment annuleren/stopzetten. Ten tweede kun je voor het Volumekorting pakket kiezen. Dit pakket is interessant voor bedrijven die minimaal 100 transacties én meer dan 50.000 euro per maand verwerken.
Voor dit pakket betaal je ook voor de transactie. Voor iDeal betaal je bij Mollie bijvoorbeeld 0,29 euro per transactie. Op de website van Mollie vind je het complete overzicht van deze kosten.
Betaalmethodes
Wanneer je Mollie gaat gebruiken voor je online betalingen, bieden zij je de mogelijkheid om de volgende betaalmethodes te activeren:
- iDEAL
- Mastercard
- Visa
- Maestro
- American Express
- Apple Pay
- ins3 (betalen in 3 delen)
- PayPal
- Klarna (achteraf betalen, betaal in 3 delen, gespreid betalen, Pay Now)
- Cadeaukaarten
- Bancontact
- SEPA-overboeking
- SEPA-incasso
- SOFORT Banking
- KBC/CBC-betaalknop
- Belfius betaalknop
- Giropay
- Cartes Bancaires
- EPS
- PostePay
- Przelewy24
- Maaltijd-, eco- en cadeaucheque
- paysafecard
Eenvoudig activeren
Middels het contract dat je aangaat met Mollie heb je de mogelijkheid om alle betaalmethodes te activeren.
Mollie koppelingen
Dat Mollie een geweldige Payment Service Provider is, is ook te danken aan alle koppelingsmogelijkheden. Zoals je in onderstaand overzicht kunt zien, is het mogelijk om Mollie aan bijvoorbeeld je webshop te koppelen:
Pakketten en plugins |
---|
NodeJS |
PHP |
Ruby |
Python |
WooCommerce |
Magento |
Wix |
Laravel |
JTL-shop |
OpenCart |
Shopware |
Shopify |
PrestaShop |
Odoo |
Ecwid |
Spree Commerce |
Sylius |
Reaction Commerce |
Oxid 6 |
CCV Shop |
Daarnaast zijn er nog andere diensten waarmee je Mollie kan koppelen, zoals Moneybird, eBoekhouden, Jortt, Payt, Yuki, Debiteuren365, Gekko, Moneymonk, Twinfield, Exact, Boekhoudgemak, Formitable, Resengo, Teamleader, Watermelon, ActiveCampaign, Virtuagym, SnelStart, Gripp, Visma, Zapier, DigiBTW, Teamleader, Rompslomp, WeFact, Salonized, AFAS, Jamezz, Twinfield, IMU, Lightspeed, viaTYGO, RCUR, Sendcloud.
Fysieke betalingen
Mollie heeft sinds 2023 een oplossing beschikbaar voor in-person betalingen, genaamd Mollie Terminal.
Met deze oplossing kan je betalingen ontvangen via pin, Apple Pay en Google Pay. Hierbij heb je één betaalprovider voor je online en offline betalingen.
Middels een enkele uitbetaling vanuit Mollie zijn je betalingen direct geconsolideerd voor je boekhouding.
Gelokaliseerd
Door je gebruikers lokale betaalmethodes aan te bieden & instructies te geven in de taal die zij dagelijks gebruiken zal het afrekenen voor klanten gemakkelijk gaan. Er komen namelijk minder vragen omdat de taalbarrière verkleind is.
Eenvoudige implementatie
Door gebruik te maken van een van de vaste koppelingen, of zelf een koppeling te maken, kan je eenvoudig je eigen systeem integreren met Mollie.
Met simpel weg bepaalde gegevens van de betaling door te geven, maak je een betaling aan welke de klant kan voldoen middels een van de geactiveerde betaalmethodes.