Skip to content

Gripp: de vriendelijke business software voor bureaus met ambitie

Peter Jansen
Alles over Gripp

Wat is Gripp?

Elk moment gripp op je planning. Deze leuke woordspeling zie je direct als je een kijkje op de website van Gripp neemt. Daar blijft het echter niet bij. Volgens het bedrijf zelf behoud je namelijk ook de gripp op jouw sales, projecten, rapportages, facturen en relaties. De oprichters van dit bedrijf hebben dan ook niet zomaar voor de treffende naam Gripp gekozen.

Bekijk Gripp hier.

Het bedrijf Gripp zag in 2012 het levenslicht. De oprichters, Marcel en Jack, vonden het hoog tijd voor een softwaresysteem ten behoeven van inzicht en efficiëntie. Het doel van Marcel en Jack was gewoonweg om software te ontwikkelen waarmee een bedrijf meer inzicht zou kunnen komen. Om aan dat doel te kunnen voldoen, begonnen Marcel en Jack met de ontwikkeling van Gripp.

In de afgelopen jaren heeft Gripp een geweldige groei doorgemaakt. Het – van origine Nederlandse – bedrijf heeft bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid werknemers aangenomen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een flinke klantenkring op weten te bouwen. Op de website van Gripp valt zelfs te lezen dat ze meer dan 1800 klanten hebben; dat is een fors aandeel.

Gripp geeft zelf aan dat het bij hen om méér dan alleen de software draait. Zo hechten ze zelf ook veel waarde aan het geven van deskundig advies. Mocht je op bedrijfskundig- en softwaregebied advies nodig hebben, kun je te allen tijde bij Gripp aankloppen.

Wie gebruikt Gripp?

Het systeem van Gripp is niet voor alle bedrijven interessant. Nee, zoals je aan de ondertitel van dit artikel al kunt zien, is dit softwaresysteem geschikt voor bureaus met ambitie. Op de website van Gripp wordt onderscheid gemaakt tussen meerdere soorten bureaus:

 • Signbureaus
 • Architectenbureaus
 • Internetbureaus
 • Communicatiebureaus
 • Marketingbureaus
 • Adviesbureaus
 • Contentbureaus

Heb jij zelf één van deze bureaus? Dan is de software van Gripp mogelijk interessant voor je. Een belangrijke toevoeging is wel dat jouw bedrijf ambitie moet hebben. Met het systeem van Gripp ga je namelijk groeien, maar daar moet je wel voor openstaan. 

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, heeft Gripp ruim 1800 klanten. Dat is echt een fors aantal, zeker las je bedenkt dat het louter om de hierboven genoemde bureaus gaat. Gripp richt zich in principe niet op andere ‘soort’ klanten.

Hoe werkt Gripp?

Wil je graag weten hoe het systeem van Gripp werkt? In dat geval kun je het beste op de website van Gripp even een kijkje nemen. Als je vervolgens op het menu-item ‘Tour’ klikt, krijg je een volledige tour door het systeem. Daarbij zie je direct de volgende termen naar voren komen: CRM, Sales & Offertes, Taken & Uren & Plannen, Factureren, Boekhouding en Rapportage. Dat zijn precies de ‘vakgebieden’ waarop je met het systeem van Gripp een flinke groei door kunt maken.

Nadat je de tour doorgelopen bent, is de kans groot dat je direct gebruik van dit systeem wilt gebruiken. In dat geval is het interessant om via de website een demo in te plannen. Aan de hand van deze demo krijg je echt een volledige indruk van Gripp. Verder kun je ook nog een gratis proefperiode aanvragen; tijdens deze periode kun je naar hartenlust dit systeem van A tot Z uitproberen.

Weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent? Het team van Gripp staat graag voor je klaar om jou te adviseren, te informeren en te helpen. Voor deskundig advies ben je bij Gripp zéker aan het juiste adres.

Wat kost Gripp?

Wil je van écht goede software gebruik maken? Dan staat daar een bepaald prijskaartje tegenover. Dat geldt voor internationale softwaresystemen, maar geldt ook zeker voor Gripp. Om je hier een indruk van te kunnen geven, hebben wij de tarieven op een rijtje gezet:

Aantal gebruikers: 3 met een jaarlijkse betaling:

 • Gripp: 90 euro per maand
 • Gripp Plus: 120 euro per maand

Aantal gebruikers: 20 met een jaarlijkse betaling:

 • Gripp: 260 euro per maand 
 • Gripp Plus: 375 euro per maand 

Aantal gebruikers: 150 met een jaarlijkse betaling:

 • Gripp: 1570 euro per maand 
 • Gripp Plus: 2340 euro per maand 

Zoals je kunt zien, zijn de tarieven van meerdere factoren afhankelijk. Allereerst spelen de gebruikers een belangrijke rol. Des te meer gebruikers je toevoegt, des te hoger de tarieven oplopen. Door voor een jaarlijkse betaling te kiezen, bespaar je maar liefst 15%. Dat is dus een stuk voordeliger dan een maandelijkse betaling.

Tevens kun je bij Gripp voor een vliegende start kiezen. In dat geval helpt Gripp je volledig op weg met de software:

 • Light: eenmalig 1100 euro, waarna je snel met Gripp aan de slag kunt.
 • Basic: eenmalig 2500 euro, waarbij je ook een beroep kunt doen op een onboardingstraject.
 • Pro: eenmalig 3500 euro, waarbij je ook van een flinke hoeveelheid consultancy uren gebruik kunt maken.

Gripp producten & prijzen

De software van Gripp is populair onder bureaus. Heb jij – als bijvoorbeeld eigenaar van een bureau – mogelijke interesse in de software van Gripp? Dan is het goed om te weten dat je bij dit bedrijf uit meerdere pakketten kunt kiezen:

Facturatie

Wil je het factureren voor jezelf een stuk makkelijker maken? Wil je bijvoorbeeld met contracten of periodieke facturen werken? Wil je zoveel mogelijk taken automatiseren? En wil je het gehele facturatieproces stroomlijnen? Dat is mogelijk met Gripp. Een belangrijk voordeel hierbij is dat je dit systeem direct aan jouw boekhoudpakket kunt koppelen.

Projectmanagement

Zou jij graag grip willen houden op al jouw projecten? Wil je de vorderingen in de gaten kunnen houden en – daar waar noodzakelijk – tijdig in kunnen grijpen? En wil je jouw medewerkers zo efficiënt mogelijk laten werken? Dat is mogelijk met de projectmanagement tool van Gripp. Hiermee wordt het beheren van al jouw projecten een feestje. En een eitje.

Offerte

Als je meer en meer klanten aan wilt trekken, zou je meer en meer offertes uit moeten brengen. Dankzij Gripp kun je deze online offertes snel aanmaken; volledig in jouw huisstijl en volledig naar jouw eigen wens. Deze offertes verstuur je vervolgens gemakkelijk, waarna je de offertes op kunt volgen middels een complete pijplijn. Al met al biedt het systeem van Gripp veel mogelijkheden om meer en meer opdrachten te scoren.

CRM

Als bureau zijnde is het prettig om te kunnen bouwen op terugkerende klanten. Om dat mogelijk te maken, zou je jouw klanten voor 110% tevreden moeten stellen. Om dát mogelijk te maken, kun je gebruik maken van het CRM systeem van Gripp. Met dit systeem beheer je niet alleen jouw klanten, maar ook bijvoorbeeld jouw leveranciers. Voor een ideale bedrijfsvoering is het CRM pakket van Gripp ideaal te noemen.

Urenregistratie

Maandelijks wil je de juiste facturen naar jouw klanten toesturen. Als je hierbij op basis van een voorgesproken uurtarief werkt, is het belangrijk dat alle uren goed geregistreerd worden. via Gripp is dat mogelijk. Sterker nog; je kunt de uren direct aan de juiste projecten koppelen. Daardoor weet je 100% zeker dat alle facturen die je gaat versturen correct zijn. Wel zo prettig voor jezelf en voor jouw klanten. Dit bespaart je overigens ook veel tijd. Je hoeft immers geen vragen van klanten meer te verwachten over de facturen. 

ERP

Wil jij de taken in jouw bedrijf goed kunnen verdelen? Wil je de taken makkelijk aanmaken en vervolgens inplannen? En wil je de taken vervolgens ook in de gaten kunnen houden? Met dank aan de ERP toevoeging is dit mogelijk. Tevens is het dankzij deze toevoeging mogelijk om alle interne bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat komt de bedrijfsvoering binnen jouw bureau eigenlijk alleen maar ten goede.

Gripp functies

Het mag duidelijk zijn; het systeem van Gripp heeft echt veel te bieden. Met dank aan dit systeem kun je de volledige grip op meerdere aspecten behouden. Daarvoor maak je met veel plezier gebruik van onder meer de volgende functies:

Gripp koppelingen

Als je in Gripp met jouw facturen aan de slag gaat, is een koppeling met jouw boekhoudpakket wenselijk. Nou, dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Sterker nog; je kunt het systeem van Gripp aan meerdere andere systemen koppelen. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij mogelijke koppelingen voor je op een rijtje gezet:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email