Alles over: microsoft 365
Microsoft 365: de beste manier om slimmer te werken 1

Microsoft 365: de beste manier om slimmer te werken

Houd jouw productiviteit hoog en je kosten laag met Microsoft 365. Profiteer van de nieuwste toepassingen en services om verbonden te blijven en productiever te zijn.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 (voorheen Office 365) is een cloudgebaseerd platform voor productiviteit en samenwerking dat een reeks toepassingen en services omvat, waaronder Office, Exchange Online, SharePoint Online, Microsoft Teams en Skype for Business Online. Het omvat ook enterprise-grade beveiligings- en compliance-functies om je gegevens veilig te houden.

Probeer nu Microsoft 365!

Microsoft 365: de beste manier om slimmer te werken 1

Wie gebruikt Microsoft 365?

Microsoft 365 wordt gebruikt door bedrijven van elke omvang, waaronder kleine bedrijven, bedrijfsorganisaties en onderwijsinstellingen. Het is ook populair bij particulieren die productiever willen zijn en gemakkelijker willen samenwerken met anderen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Google Workspace?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Microsoft 365, waaronder:
  • Verhoogde productiviteit en samenwerking: Met functies zoals real-time co-authoring in Office-toepassingen, instant messaging en videoconferencing in Skype for Business Online en Teams. Dankzij ‘Team Sites’ in SharePoint Online is het eenvoudiger dan ooit om samen te werken met collega’s, of ze nu in hetzelfde kantoor zitten of op afstand werken.
  • Overal toegang: Microsoft 365-apps en -services zijn toegankelijk vanaf elke locatie, op elk apparaat (inclusief pc’s, Macs, smartphones en tablets), waardoor het gemakkelijk is om verbonden en productief te blijven, zelfs als je onderweg bent.
  • Beveiliging op ondernemingsniveau: Microsoft 365 bevat robuuste beveiligingsfuncties om je bedrijfgegevens te beschermen tegen bedreigingen zoals malware en ransomware.
Over het geheel genomen is Microsoft 365 een geweldige manier om de productiviteit en samenwerking te stimuleren, terwijl jouw gegevens ook veilig en beveiligd blijven.

Hoe werkt Microsoft 365?

Microsoft 365 is een dienst op abonnementsbasis die gebruikers toegang geeft tot de nieuwste versie van Office-toepassingen. Microsoft 365 is toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding, waardoor het een handige en flexibele manier van werken is.

Wat kost Microsoft 365?

Om het product draaiende te houden vraagt Microsoft een vergoeding voor haar cloud diensten. Hiermee zorgen zij voor de ontwikkeling, opslag en bereikbaarheid van de dienst. De dienst is te gebruiken voor bedrijven en particulieren. Hieronder staan de verschillende prijzen uitgewerkt:

Thuisgebruik

Het Office 365 Personal-plan, dat is ontworpen voor gezinnen, kost €69/jaar en omvat al het bovenstaande plus Outlook. Of Microsft 365-family kan je inzetten voor een gezin van 2-6 personen, hierbij betaal je €99/jaar en krijg je in totaal 6TB opslag.

Zakelijk

Microsoft 365-plannen beginnen bij €5,10/gebruiker/maand exclusief btw voor het Office 365 BUsiness Basic, dat toegang biedt tot Word, Excel, PowerPoint en OneNote + 1TB cloudopslag. Grotere bedrijven kunnen zich abonneren op de Office 365 Business of Enterprise-plannen vanaf €8,80/gebruiker/maand waarbij ook de desktop versies van de Office-apps beschikbaar zijn.

Functionaliteiten

Microsoft 365 biedt gebruikers een aantal functies om de productiviteit te verhogen, waaronder:
  • Bestandsopslag en -deling (zoals OneDrive, Word, Excel en Powerpoint)
  • Real-time samenwerking
  • Geavanceerde functies voor beveiliging en compliance

Synchronisatie naar computer

Om Microsoft 365 te gebruiken, moeten gebruikers eerst de Office-toepassingen downloaden en installeren op hun computer. Zodra de toepassing is geïnstalleerd, kunnen gebruikers zich aanmelden met hun Microsoft-account om toegang te krijgen tot hun bestanden en gegevens vanaf elke locatie. Microsoft 365 zal automatisch wijzigingen in bestanden synchroniseren op alle apparaten, zodat gebruikers altijd de meest up-to-date versie van hun werk hebben.

Thuiswerken

Microsoft 365 is de perfecte oplossing voor thuiswerken, omdat het gebruikers in staat stelt toegang te krijgen tot hun toepassingen en bestanden vanaf elke locatie met een internetverbinding. De dienst is ook handig voor bedrijven met werknemers die vaak reizen, omdat ze verbonden kunnen blijven met hun werk, waar ze ook zijn.

Microsoft 365: de beste manier om slimmer te werken 3

Security

Microsoft 365 is een veilige manier om bestanden op te slaan en te delen, omdat het geavanceerde beveiligingsfuncties biedt zoals gegevensversleuteling en de mogelijkheid om machtigingen in te stellen voor wie toegang heeft tot specifieke bestanden. Dit maakt het een ideale oplossing voor bedrijven die hun gegevens willen beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Wat als ik al Office heb?

Als je al een eerdere versie van Office hebt, kan je zich nog steeds abonneren op Microsoft 365 en de nieuwste functies en updates krijgen. Je kunt de nieuwe functies echter alleen gebruiken als je een nieuw Microsoft 365-abonnement aanschaft.

Migreren naar Microsoft 365

Als je de gegevens van je bedrijf wilt migreren naar Microsoft 365, kunnen wij je helpen. Wij bieden een aantal diensten aan om de overgang zo naadloos mogelijk te laten verlopen, waaronder:

  • Gegevensmigratie
  • Training voor werknemers
  • Telefonische ondersteuning

Als je geïnteresseerd bent in een migratie naar Microsoft 365, neem dan contact met een Microsoft 365-partner op en zij zullen je ondersteunen.