Skip to content

Buddee: ideaal HR-platform voor MKB-bedrijven

Peter Jansen
Alles over Buddee HRM

Wat is Buddee?

Ben je met jouw bedrijf aan het groeien? Of heb je recentelijk al een flinke groei doorgemaakt? In beide gevallen kom je mogelijk op een punt uit waarbij je personeel aan moet nemen. Dat is uiterst een beloning voor jouw bedrijf, maar brengt ook de nodige aandachtspunten met zich mee. Zo moet je te allen tijde werk voor jouw personeel hebben én moet je een volledige personeelsadministratie opzetten.

Bekijk Buddee hier.

Voor het opzetten van die personeelsadministratie komt het systeem van Buddee van pas. Met dit systeem maak je personeelsadministratie een stuk eenvoudiger, slimmer en leuker. Dit betekent concreet dat je een minder uitgebreide HR-afdeling hoeft te hebben. Veel werk van de HR-medewerkers wordt namelijk overgenomen door dit systeem.

Het bedrijf Buddee is een volledig Nederlands bedrijf. Enkele Brabantse ondernemers hadden enige tijd geleden door dat de wereld van HR relatief stoffig en oud was. Om deze wereld van een update te voorzien, kwamen we de heren met een revolutionair softwaresysteem op de proppen. Dit systeem kreeg de toepasselijke naam ‘Buddee’ en groeide al snel tot een knaller uit.

Wie gebruikt Buddee?

Buddee richt zich eigenlijk op alle bedrijven die personeel in dienst hebben. Het gaat hierbij dus niet om ZZP’ers, maar juist wel om MKB-bedrijven. Veel MKB-bedrijven komen op een bepaald punt waarbij ze wel personeel aan moeten gaan nemen. Om aan alle bijbehorende verplichtingen te voldoen, biedt het systeem van Buddee uitkomst.

Op de website van Buddee zijn veel beoordelingen van (tevreden) klanten te vinden. Opvallend hierbij is dat dit allerlei andere soorten bedrijven zijn. Alle bedrijven zijn eigenlijk MKB-bedrijven, maar qua bedrijfsvoering zijn ze wel verschillend. Daarmee kunnen we stellen dat Buddee eigenlijk voor elke branche/sector geschikt is.  

Hoe werkt Buddee?

Buddee is dus een HR-systeem waarmee je alle personeelszaken in één omgeving kunt bundelen. Het gaat hierbij om een online omgeving; je hebt dus altijd en overal toegang tot dit HR-systeem. Daarbij is het ook ideaal dat jíj bepaald wie toegang tot dit systeem gaat krijgen.

Voordat het zover is, dien je een keuze te maken uit de abonnementen. Je hebt bij Buddee de keus uit meerdere abonnementen; ideaal, aangezien je hiermee altijd wel een passend abonnement kunt vinden. Belangrijk voordeel hierbij is dat je het systeem altijd nog naar eigen wens aan kunt passen. Met name als je hard groeit is dit ideaal. In dat geval kun je dit systeem moeiteloos opschalen.

Weet je nog niet zeker of Buddee iets voor je is? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Tijdens deze gratis proefperiode krijg je een goed en compleet beeld van dit systeem. Aan de hand daarvan kun je de knoop voor jezelf door gaan hakken.

Vervolgens is het een kwestie van implementeren. Aangezien het een online systeem betreft, is dit geen hogere wiskunde. Mocht je specifieke koppelingen wensen te hebben, kun je altijd contact opnemen met het team van Buddee.

Wat kost Buddee?

Wil jij de groei van jouw onderneming in goede banen leiden? Dan is het mogelijk interessant om voor het systeem van Buddee te kiezen. Feit is in ieder geval dat je voor Buddee niet de hoofdprijs hoeft te betalen:

Je hebt bij Buddee dus niet heel veel om uit te kiezen. Als je voor het iHRM standaard pakket hebt gekozen, geniet je echter al van een uitgebreid pakket. In de online omgeving van Buddee vind je eigenlijk alles wat jouw HR-afdeling nodig heeft.

Overigens is het iHRM standaard pakket maandelijks opzegbaar. Je hoeft ook geen opstartkosten te betalen en kunt een onbeperkt aantal medewerkers toevoegen. Ideaal dus als je bedrijf nóg harder gaat groeien.

Let op: Buddee is bezig met het ontwikkelen van extra pakketten. Op het moment dat jij dit leest, bestaat de kans dat je al uit meerdere pakketten kunt kiezen. 

Buddee functionaliteiten

Heb je interesse in het systeem van Buddee? Dat is goed voor te stellen. Veel MKB-bedrijven zijn je in ieder geval al voorgegaan. Om je zo uitgebreid mogelijk te kunnen informeren, vertellen wij je hieronder graag iets meer over de functies van Buddee.

HRM

Eigenlijk alles wat met HRM te maken heeft, vind je in dit softwaresysteem terug. Zo kun je de gehele personeelsadministratie bijhouden én kun je de loonstroken direct op laten stellen. Tevens kun je allerlei rapportages op laten stellen en bouw je een digitaal personeelsdossier op. Dit gaat je onwijs veel tijd besparen, terwijl alles met betrekking tot bijvoorbeeld loon/arbeidsvoorwaarden ook voor jouw werknemers duidelijk is. Ondertussen kun je ook nog automatische workflows creëren; dat bespaart je nog meer tijd.

De HRM functionaliteit van Buddee is al beschikbaar vanaf €4,- per werknemer/maand.

Verlof en Verzuim

Binnen elk bedrijf is het van belang om het verlof en verzuim goed te registreren. Met het systeem van Buddee is dit eigenlijk een fluitje van een cent. Je kunt namelijk al jouw werknemers toegang tot dit systeem geven, waarna zij hun eigen verlof in kunnen dienen. De HR-afdeling kan op haar beurt ook het verzuim per werknemer bijhouden. Hiermee behoud je altijd het perfecte overzicht.

Buddee functies

Buddee heeft nog véél meer dan alleen bovengenoemde functies te bieden. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij alle functies van dit systeem verzameld. In onderstaande tabel hebben wij vervolgens alle functies op een rijtje gezet. Je ziet direct dat Buddee een onwijs uitgebreid systeem is:

 • Personeelsdossier
 • Verlof & Verzuim
 • Urenregistratie
 • Document- en contractbeheer
 • Beoordelingen
 • Bedrijfsmiddelen
 • Declaraties
 • Ritregistraties
 • Werklocaties
 • Taken & Reminder
 • Bedrijfswiki
 • Werkstromen
 • Rollen & Rechten
 • Rapportages
 • Uitbesteden van salarisadministratie (vanaf €8,50 per loonstrook/periode)

Buddee koppelingen

Wil jij jouw HR-software graag aan andere softwaresystemen koppelen? Als je voor het systeem van Buddee kiest, behoort dat tot de mogelijkheid. Doordat dit een online systeem betreft, kun je dit zelfs relatief makkelijk aan andere systemen koppelen. Onder meer de volgende koppelingen kun je moeiteloos maken:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email