Skip to content

5 Beste Kassasystemen voor Retail 2024 | Vergelijk & bespaar

John Visser
kassasysteem voor Retail

Ben jij opzoek naar een kassasysteem voor Retail? Wil jij graag zowel offline, als online meer verkopen? Wil je jouw onderneming graag uitbreiden en genieten van nog meer schaalvoordelen? Dan moet je weten dat een goed kassasysteem de sleutel is tot jouw succes!

 

Een kassasysteem, moet namelijk jouw stock onmiddellijk kunnen synchroniseren met de stock van verschillende winkels en magazijnen. Op die manier kan je jouw klanten het beste bijstaan. Daarnaast moet je ook de mogelijkheid hebben om jouw klanten aan het systeem toe te kunnen voegen. Zo kan je nog beter inzetten op customer satisfaction! Meer klantentevredenheid, betekent automatisch meer verkopen! 

Time is money voor elke ondernemer, zeker in de Retail-industrie! Wil jij ook geen tijd meer verspillen door een kassasysteem dat niet naar behoren werkt? Dan heb je geluk! In dit artikel lees je namelijk over de 5 beste kassasystemen voor retailers!

lightspeed

Lightspeed

In onze ogen steekt één kassasysteem er met kop en schouders bovenuit: LightSpeed. Met dit kassasysteem kun je jouw Retail winkel écht naar een hoger niveau tillen. Je geniet niet alleen van een flinke kostenbesparing, maar je geniet ook van eindeloos veel mogelijkheden. Zo is het bij bijvoorbeeld mogelijk om jouw fysieke winkel en webwinkel rechtstreeks aan elkaar te koppelen. Hierdoor kun je ook op het digitale vlak de volgende stappen gaan zetten, waardoor je jouw Retail bedrijf flink uit kunt gaan breiden!

SW Retail

Ten tweede hebben we voor SW Retail gekozen. Zij bieden een goede prijs, voor een uitstekende service! De omnichannel software is ideaal om slim en efficiënt inkoop, verkoop en voorraad te verwerken! Een uitgebreid systeem voor fervente gebruikers!

Izettle 

Op de derde plaats hebben wij Izettle geplaatst. Volgens ons verdienen ze een podiumplaats, omdat ze weten dat Retail bedrijven gebaat zijn bij een systeem dat makkelijk is in gebruik. Op die manier kan er snel gewerkt worden, waardoor jij en je medewerkers een productiviteits-boost krijgen. Ook zorgt dit ervoor, dat je niet veel geld moet investeren in langdurige opleidingen voor je personeel.

MplusKASSA

Net buiten de top drie, maar toch een zeer goed systeem is MplusKASSA. Veel Nederlandse Retailers gebruiken dit systeem heel graag omwille van de flexibele mogelijkheden. Daarnaast wordt dit systeem enkel door gecertificeerde dealers verkocht, waardoor je makkelijk beroep kan doen op een expert!

Cashr Retail

Op de vijfde plaats van beste systemen staat Cashr Retail. We hebben dit systeem op deze plaats gezet, omdat het enorm functioneel is en snel opstart. Een loyaliteitssysteem zorgt ervoor dat je kan genieten van de beste voordelen. De enige reden waarom we het niet hoger gerankt hebben, is omdat het vooral bedoeld is voor kleinere winkels

Verschillende soorten aanbieders

In de retailwereld is het opvallend dat er veel verschillende soorten aanbieders actief zijn. Allereerst kan er onderscheid gemaakt worden tussen het soort product dat aangeboden wordt; de producten bij bijvoorbeeld de Ikea zijn uiteraard niet te vergelijken met de producten die door de Intratuin verkocht worden. Beide winkels vallen echter wel onder de noemer ‘retail’.

Daarnaast is er ook een duidelijk verschil zichtbaar op het online- en offline vlak. Zo is Ikea zowel online als offline een retail bedrijf; het levert vanuit de winkel én vanuit de webshop rechtstreeks aan consumenten. 

Ongeacht wat voor retail bedrijf jij hebt, is het van belang om de keus voor de juiste systemen te maken. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je hiermee van meerdere voordelen kunt genieten. Dat is ook het geval als je voor het beste kassasysteem voor de retail weet te kiezen. In dit artikel laten we jou graag kennis maken met de beste kassasystemen voor de retail.

Daarbij bespreken we ook nog wat de voordelen van een kassasysteem voor de retail zijn. Wij kunnen je in ieder geval alvast één ding verklappen: voor een serieus retail bedrijf is het simpelweg onoverkomelijk om gebruik te maken van een kassasysteem. Een dergelijk systeem brengt namelijk écht veel voordelen met zich mee; neem dit artikel daarom op je gemakje door en laat je verrassen!

kassasystemen voor retail

Wat is een kassasysteem voor de retail precies?

Voordat we echt de diepte induiken, is het belangrijk om antwoord op bovengenoemde vraag te geven. Wat is een kassasysteem voor de retail nou precies? Een kassasysteem voor de retail is een systeem waarmee je in jouw retail winkel de producten bij de kassa af kunt scannen.

Dit systeem communiceert vervolgens met het voorraadbeheer systeem én met jouw boekhoudprogramma. Alle producten die bij de kassa gescand worden, worden dus direct op verschillende vlakken verwerkt. Daarnaast is het ook mogelijk om dit kassasysteem te koppelen aan een online webwinkel.

Dankzij een dergelijke koppeling ben je in staat om jouw fysieke winkel en webwinkel met elkaar te laten communiceren. Het mag duidelijk zijn dat dit zwaarwegende voordelen met zich mee brengt; daarover vertellen we je hieronder graag meer.

Wat zijn de voordelen van een kassasysteem voor de retail?

Heb jij een goedlopende retail winkel? Verkoop je op een dag relatief veel producten aan consumenten? Dan weet je ongetwijfeld ook dat dit de nodige administratie met zich mee brengt:

1.Er moet een kassabon aangemaakt worden
1.1.Deze kassabon moet in jouw administratie verwerkt worden
1.2. De BTW moet direct berekend worden en opzij gezet worden
2. Van de voorraad van het betreffende product moet in het voorraadbeheersysteem één eenheid afgetrokken worden
3.Je moet mogelijk direct een mail naar de klant sturen, met daarin bijvoorbeeld een garantiebewijs of een digitale bon

Als je voor een professioneel kassasysteem kiest, weet je al deze processen eigenlijk in één keer perfect af te handelen. Zodra je een systeem bij jouw kassa scant, worden direct alle bovengenoemde processen in gang gezet. De mail wordt automatisch naar de klant gestuurd, jouw voorraad wordt automatisch bijgewerkt en de kassabon wordt direct in jouw administratie verwerkt.

Tijd besparing

Dankzij een kassasysteem kun je dus onwijs veel tijd besparen. Je hoeft al deze processen niet meer handmatig uit te voeren, maar je geniet van de automatiseringsmogelijkheden van tegenwoordig. Dankzij deze automatisering hoef je dus minder tijd aan allerlei randzaken te besteden, waardoor je jouw focus volledig op jouw winkel kunt leggen.

Overzicht behouden

Bijkomend voordeel is dat je altijd het overzicht weet te behouden. Als je de financiële status van jouw winkel wilt checken, weet je namelijk dat alle verkopen bij de kassa automatisch al meegenomen zijn. Dit betekent dat je altijd een realtime overzicht hebt, waardoor je ook altijd de juiste keuzes op bijvoorbeeld het financiële vlak kunt maken.

Direct koppeling

Verder is het ook super prettig dat je jouw fysieke winkel en webwinkel aan elkaar kunt koppelen. Door deze koppeling weet je altijd de juiste voorraad bij te houden, waardoor je ook minder snel nee hoeft te verkopen aan jouw klanten. Bovendien krijg je hierdoor goed inzicht in de producten die veelvuldig verkocht worden; die producten kun je vervolgens in grotere schaal tijdig in gaan kopen.

Kostenbesparing

Onderaan de streep levert een kassasysteem voor de retail dus een flinke kostenbesparing op. Dit komt allereerst door het feit dat je veel gerichter de producten in kunt kopen; je hebt hierdoor minder snel last van voorraad die op de plank blijft liggen.

Daarnaast komt deze kostenbesparing ook door het feit dat je minder tijd aan dergelijke randzaken hoeft te besparen. Zeker in de retail wereld gaat het gezegde ‘tijd is geld’ op. Door van de mogelijkheden van een kassasysteem gebruik te maken, kun je dus onwijs veel geld gaan besparen. Deze kostenbesparing staat echter wel lijnrecht tegenover de extra investering die je moet doen voor het kassasysteem. Uit eigen ervaring weten wij echter dat deze extra investering niet opweegt tegen de kostenbesparing; het is dus financieel gezien sowieso interessant om te investeren in het beste kassasysteem voor de retail!

Bestaan er gratis kassasystemen voor de retail?

Zie jij de absolute voordelen van een kassasysteem in? Heb jij echter niet de financiële middelen om te investeren in een dergelijk systeem? Dan bevind je je in een lastige situatie; je kunt namelijk géén gebruik van gratis kassasystemen maken. Deze systemen bestaan simpelweg niet.

Hoe dat komt? Dat komt met name doordat een dergelijk systeem zeer complex is. Voor een fabrikant is het simpelweg niet lonend om een dergelijk complex systeem volledig gratis aan te bieden. Wat je echter wél kunt doen, is gebruik maken van een gratis proefperiode. Tijdens deze proefperiode kun je alle functies uittesten, waardoor je een duidelijk beeld van het gehele systeem krijgt. Vervolgens kun je (makkelijker) de juiste keuze gaan maken.

Bestaan er gratis kassasystemen voor de retail?

Zie jij de absolute voordelen van een kassasysteem in? Heb jij echter niet de financiële middelen om te investeren in een dergelijk systeem? Dan bevind je je in een lastige situatie; je kunt namelijk géén gebruik van gratis kassasystemen maken. Deze systemen bestaan simpelweg niet.

Hoe dat komt? Dat komt met name doordat een dergelijk systeem zeer complex is. Voor een fabrikant is het simpelweg niet lonend om een dergelijk complex systeem volledig gratis aan te bieden. Wat je echter wél kunt doen, is gebruik maken van een gratis proefperiode. Tijdens deze proefperiode kun je alle functies uittesten, waardoor je een duidelijk beeld van het gehele systeem krijgt. Vervolgens kun je (makkelijker) de juiste keuze gaan maken.

Hoe kun je het beste kassasysteem voor jouw retail winkel vinden?

Wil jij graag van de voordelen van een kassasysteem gaan profiteren? Dan is het allereerst zaak om jouw wensen op een rijtje te gaan zetten. Waar wil je het kassasysteem precies voor gaan gebruiken? Hoeveel kassa’s wil je gaan koppelen aan het systeem? Wil je ook nog een webshop aan het kassasysteem koppelen? En hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan het kassasysteem?

Als je een passend antwoord op deze vragen gevonden hebt, kun je gebruik gaan maken van onze website. Op onze website vind je namelijk een vergelijker met daarin de beste kassasystemen voor de retail. Het enige wat jij hoeft te doen, is deze systemen met elkaar te vergelijken. Let hierbij goed op jouw wensen én op de functies van het kassasysteem. Uiteraard is het hierbij ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken.

Denk je dat je het gewenste kassasysteem gevonden hebt? Dan kun je via onze website direct een gratis proefperiode afsluiten. Gedurende een periode van bijvoorbeeld 14 of 30 dagen kun je het kassasysteem vervolgens uit gaan testen. Mogelijke vragen die je hierdoor opdoet, kun je direct aan de fabrikant van het systeem stellen. 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email