Skip to content

Wat is conversieratio?

Peter Jansen
Wat is conversieratio

Een conversieratio geeft de effectiviteit aan van je website of marketinginspanningen in het omzetten van bezoekers naar een gewenste actie. Deze acties kunnen variëren van het kopen van een product tot het inschrijven voor een nieuwsbrief. Een hoge conversieratio betekent dat je strategieën effectief zijn in het aantrekken en motiveren van je doelgroep.

Deze ratio is niet alleen een maatstaf van succes, maar ook een essentieel hulpmiddel voor het analyseren en optimaliseren van je marketingstrategieën. Door je conversieratio te begrijpen, kun je gericht werken aan verbeteringen om je doelgroep beter te bereiken en te converteren.

Tip: Ben je klaar om je online marketing naar een hoger niveau te tillen? Bestel dan nu “De Online Marketing Tornado” van IMU! Dit boek is dé gids voor iedereen die zijn online aanwezigheid wil versterken, zijn conversieratio’s wil verhogen en wil uitblinken in de digitale wereld. Mis deze kans niet om de geheimen van succesvolle online marketing te ontdekken. Klik op de knop hieronder en begin vandaag nog aan je reis naar online succes!

Hoe bereken je de conversieratio?

Het berekenen van de conversieratio is relatief eenvoudig. Het is het aantal conversies gedeeld door het totale aantal bezoekers, vermenigvuldigd met 100. Bijvoorbeeld, als je website 50 verkopen realiseert uit 1000 bezoekers, dan is je conversieratio 5%.

conversieratio (percentage) = aantal aankopen / aantal bezoekers * 100

Deze berekening helpt je om de prestaties van verschillende aspecten van je online aanwezigheid te meten en te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende marketingcampagnes of veranderingen op je website evalueren op basis van hoe ze de conversieratio beïnvloeden.

Waarom is het verhogen van conversieratio zo belangrijk?

Het verhogen van de conversieratio is van vitaal belang omdat het direct invloed heeft op je omzet en winstgevendheid. Een hogere conversieratio betekent dat je meer rendement haalt uit je bestaande verkeer. Dit is vooral belangrijk in een competitieve markt waar het aantrekken van nieuw verkeer kostbaar kan zijn.

Door te focussen op het verhogen van de conversieratio, kun je de efficiëntie van je website en marketinginspanningen maximaliseren. Dit betekent dat je met dezelfde hoeveelheid verkeer meer leads, verkopen of andere gewenste acties kunt realiseren. Dit leidt tot een beter gebruik van je budget en een hogere ROI (Return on Investment).

Veel Gestelde Vragen

Wat is een Goede Conversieratio?

Afhankelijk van de Branche

De benchmark voor een ‘goede’ conversieratio varieert sterk per branche en type website. Zo kan voor e-commerce websites een conversieratio van 2-3% als goed worden beschouwd, terwijl andere sectoren andere normen kunnen hebben.

Seizoensgebonden Diensten/Producten

Bij seizoensgebonden diensten of producten kan de conversieratio aanzienlijk variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Het is belangrijk om deze seizoensgebonden trends te herkennen en je strategieën hierop aan te passen.

Hoe verhoog je de Conversieratio?

Makkelijk Inloggen, Als Gast Bestellen

Een van de eenvoudigste manieren om de conversieratio te verhogen, is door het bestelproces te vereenvoudigen. Maak het voor gebruikers mogelijk om in te loggen met bestaande accounts of als gast te bestellen. Dit vermindert de barrière voor nieuwe klanten om een aankoop te doen.

Externe Onafhankelijke Validatie door een Keurmerk

Het tonen van keurmerken op je website kan het vertrouwen van bezoekers verhogen. Keurmerken geven aan dat je website betrouwbaar en veilig is, wat essentieel is voor het stimuleren van online aankopen.

Reviews Extern Verzamelen door een Onafhankelijk Platform

Reviews verzameld via onafhankelijke platforms zoals Trustpilot of Google Business Reviews bieden geloofwaardige sociale bewijskracht. Klantbeoordelingen kunnen potentiële klanten overtuigen van de kwaliteit van je producten of diensten.

Verschillende Lokale Betaalmogelijkheden via de Juiste Payment Service Provider

Het bieden van meerdere betaalopties, afgestemd op de voorkeuren van je doelgroep, kan de gebruiksvriendelijkheid verbeteren en de conversieratio verhogen. Zorg ervoor dat je samenwerkt met een betrouwbare Payment Service Provider.

Los de Technische Problemen van Je Website Op

Technische problemen op je website kunnen bezoekers afschrikken. Zorg ervoor dat je site snel laadt, mobielvriendelijk is en vrij van bugs om een soepele gebruikerservaring te garanderen.

De Juiste Tone-of-Voice door Je Hele Website Gelijk Houden

Een consistente tone-of-voice op je gehele website draagt bij aan een professioneel en betrouwbaar imago. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke merkidentiteit en verhoogt de kans op conversie.

Auto-Complete van Je Afreken Formulier

Het automatisch aanvullen van gegevens in afrekenformulieren kan het afrekenproces versnellen. Dit verhoogt de kans dat een bezoeker de aankoop voltooit, vooral op mobiele apparaten.

Focus op Je Mobiele Omgeving voor een Snelle en Soepele Ervaring

Steeds meer mensen winkelen via hun mobiele apparaat. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, met een snelle laadtijd en een gebruiksvriendelijke interface.

Voeg Social-Proof Toe

Social-proof, zoals klantgetuigenissen, gebruikersstatistieken of media-aandacht, kan de geloofwaardigheid van je merk versterken en bezoekers overtuigen om actie te ondernemen.

Door deze strategieën te implementeren, kun je de conversieratio van je website aanzienlijk verhogen, wat leidt tot meer verkopen en een hogere omzet, zonder dat je extra hoeft te investeren in het genereren van meer verkeer.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email