Skip to content

e-Boekhouden vs Informer – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-boekhouden vs informer

Het uitkiezen van een goed boekhoudprogramma; als ondernemer ontkom je er niet aan. Je hebt dit goede boekhoudprogramma immers nodig voor het bijhouden van jouw volledige administratie. Iets wat conform de wet verplicht is, maar ook iets wat je zelf veel rust en duidelijkheid gaat geven. Twijfel jij tussen e-Boekhouden en Informer als nieuwe boekhoudprogramma? In dit artikel vind je alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s.

Aan de hand van dit artikel kun je voor jezelf de juiste keuze maken. De juiste keuze waar je zowel op korte- als op lange termijn veel profijt van gaat hebben. Een goed boekhoudprogramma zorgt namelijk voor veel gemak, voor een flinke tijdsbesparing én voor inzicht in jouw financiële situatie.

Wat zijn e-Boekhouden en Informer?

Wil jij graag gebruik gaan maken van een goed boekhoudprogramma? Dan is het goed om te weten dat je uit nogal veel verschillende programma’s kunt kiezen. Bij het maken van een vergelijking moet je daarom ook op de nodige facetten letten. Gaat jouw voorkeur hierbij sowieso uit naar een online boekhoudprogramma? Dan sluiten zowel e-Boekhouden als Informer op jouw wensen aan.

Beide programma’s bevinden zich volledig in de cloud. Dit betekent dat je altijd en overal toegang tot jouw boekhouding hebt. Ook als je onderweg bent, bij een klant bent of even lekker op de bank ligt. Daarbij is het ook goed om te weten dat beide programma’s veel functies aanbieden. Met dank aan deze functies zorg je in een handomdraai voor een perfecte boekhouding.

Het is dan ook niet geheel verrassend dat beide programma’s erg populair zijn. Veel ondernemers kiezen voor e-Boekhouden, terwijl ook veel ondernemers de voorkeur aan Informer geven. Deze populariteit komt uiteraard niet uit de lucht vallen, maar is het gevolg van de kwaliteit van deze programma’s. Ongeacht voor welk programma je kiest, geniet je direct van de nodige voordelen. 

e-boekhouden

e-Boekhouden

Voor de start van dit boekhoudprogramma moeten we heel wat jaartjes terug de tijd in. Naar het jaar 2002 om precies te zijn. In dat jaar begonnen enkele specialisten met het ontwikkelen van een boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma dat online moest zijn, dat makkelijk in gebruik moest zijn en dat veel gemak op zou leveren.

Uiteindelijk heeft het team van e-Boekhouden dit voor elkaar gekregen. Met name in de afgelopen jaren kiezen namelijk veel ondernemers voor dit boekhoudprogramma. Overigens geldt dat met name voor de kleinere ondernemers; daar richt dit boekhoudpakket zich dan ook met name op. Intussen is e-Boekhouden een volwaardig bedrijf met ruim 50 medewerkers. Deze medewerkers staan dagelijks voor je klaar om óók het boekhouden voor jou een stuk makkelijker te maken!

informer

Informer

Net zoals e-Boekhouden richt ook Informer zich op de kleinere ondernemers en bedrijven. Als je op de website van Informer een kijkje neemt, zie je namelijk het volgende naar voren komen: Voor iedere starter, ZZP-er en MKB-er. Als je binnen deze doelgroep valt, is het programma op voorhand al interessant voor je!

Op dit moment is Informer zelfs ontwikkelpartner van de Belastingdienst. Dit betekent dat het bedrijf de Belastingdienst helpt met het doorvoeren van ontwikkelingen. Zo staat Informer aan de basis van het kunnen betalen met iDeal van de BTW aangifte. Ook op andere vlakken heeft Informer haar meerwaarde bewezen; binnen dit bedrijf staat bovendien innovatie centraal. Zoals men bij Informer zelf zegt ‘Niet de grootste, wel de snelste met innoveren’.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Welk boekhoudprogramma sluit nou het meeste aan op jouw voorkeuren? Dat is dé vraag waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij kritisch naar e-Boekhouden en Informer gekeken. Op basis van ons onderzoek kunnen wij concluderen dat er duidelijke verschillen bestaan tussen deze twee programma’s.

Prijs

Wil je van een goed boekhoudpakket gebruik gaan maken? Dan moet je hier gewoonweg voor investeren. De gratis boekhoudprogramma’s lijken interessant, maar zorgen op termijn alleen maar voor beperkingen. Het advies is dan ook om altijd voor een betaald boekhoudprogramma te kiezen, zoals e-Boekhouden en Informer.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

Met dank aan de gratis proefperiode kun je dit systeem naar wens uitproberen. Dat is ook het geval voor startende ondernemers; de eerste 15 maanden is volledig gratis. Echt uniek. Bovendien zijn ook de pakketten van e-Boekhouden relatief voordelig geprijsd.

Informer

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • ZZP Basis: 12 euro per maand 
 • ZZP Plus: 19 euro per maand
 • MKB Basis: 29 euro per maand
 • MKB Plus: 39 euro per maand

Zoals je kunt zien, heb je bij Informer de keus uit meerdere pakketten. Voor welk pakket je het beste kunt kiezen, hangt van jouw eigen voorkeuren af. Met dank aan de gratis proefperiode van 30 dagen kun je het programma in ieder geval naar wens uitproberen!

Functionaliteiten

Bij voorkeur moet een boekhoudprogramma over veel functionaliteiten beschikken. Tegelijkertijd moet het boekhoudprogramma ook weer niet té uitgebreid zijn. Bij zowel e-Boekhouden als bij Informer heb je in ieder geval over voldoende functies de beschikking. Om welke functies dit precies gaat, vind je in onderstaande tabel.

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en Informer?

Het maken van een keuze is niet makkelijk. Zeker niet als je e-Boekhouden en Informer met elkaar gaat vergelijken. Beide programma’s vertonen veel overeenkomsten en zijn erg populair. Toch bestaan er ook duidelijke verschillen tussen deze twee programma’s. Deze verschillen zorgen ook voor unieke voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • De pakketten van e-Boekhouden zijn relatief betaalbaar
 • Het dashboard van e-Boekhouden spreekt direct tot de verbeelding
 • Met name voor kleine bedrijven/ondernemers is e-Boekhouden geschikt
 • De eerste 15 maanden zijn volledig gratis, indien je een startende ondernemer bent

e-Boekhouden nadelen:

 • Je kunt geen kilometeradministratie bijhouden binnen dit programma
 • Het programma is níet voor grote(re) bedrijven geschikt

Voor- en nadelen van Informer

Informer voordelen:

 • Informer voert continu updates door aan het programma
 • Het programma van Informer beschikt over ongekend veel functies
 • Het programma van Informer werkt bijzonder makkelijk en snel
 • De programma’s van Informer zijn voordelig geprijsd

Informer nadelen:

 • De klantenservice van Informer reageert niet altijd even adequaat
 • De app van Informer werkt vaak niet naar wens

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Wil je voor jezelf de knoop door gaan hakken? Check dan ook de beoordelingen van andere gebruikers. Wij zijn alvast voor je op zoek gegaan naar beoordelingen over e-Boekhouden en Informer!

Wat zeggen mensen over e-Boekhouden?

De beoordelingen over e-Boekhouden zijn super positief. Daarbij is het ook opvallend dat relatief veel gebruikers een beoordeling achterlaten. Bij bijvoorbeeld e-boekhouden’s Trustpilot hebben meer dan 1100 gebruikers hun mening gedeeld. Van deze 1100 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,8. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit bijna een perfecte score!

Wat zeggen mensen over Informer?

Over Informer zijn online ook de nodige beoordelingen te vinden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Informer’s Feedback Company; ruim 700 gebruikers hebben hun mening over Informer achtergelaten. Op een schaal van 1 tot 10 is de gemiddelde score hiervan een 7,9. Op zich een prima score, maar had wel een stuk beter gekund. De meeste negatieve beoordelingen gaan over de klantenservice en/of de app.

Probeer e-Boekhouden en/of Informer gratis uit!

Het mag duidelijk zijn: zowel e-Boekhouden als Informer zijn veelbelovende programma’s. Programma’s waarmee je in ieder geval voor een perfecte boekhouding kunt zorgen. Voordat je van de perfecte boekhouding kunt genieten, moet je wel nog een keuze maken. Om deze keuze makkelijker te maken, wijzen wij je graag op de gratis proefperiode. Bij beide boekhoudprogramma’s kun je gebruik maken van een gratis proefperiode!

Bij e-Boekhouden gaat het hierbij om een periode van 14 dagen. Tijdens deze twee weken kun je het systeem naar hartenlust uitproberen. Voor startende ondernemers is het vervolgens mogelijk om de eerste 15 maanden gratis dit programma te gebruiken!

Bij Informer kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Voor deze periode betaal je niks, terwijl je het systeem wel volledig uit kunt proberen. Je krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de werking, de functies en de voor- en nadelen! 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email