Skip to content

e-Boekhouden vs Jortt – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-boekhouden vs jortt

Zorgdragen voor een sluitende boekhouding. Het is één van de verplichtingen waar je als ondernemer aan moet voldoen. Om aan deze verplichting te kunnen voldoen, is het wenselijk dat je het beste boekhoudprogramma gaat gebruiken. Twijfel jij daarbij tussen e-Boekhouden en Jortt? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk een vergelijk tussen deze twee programma’s. We bespreken onder meer de functies, de prijsstellingen en alle voor- en nadelen!

Is het per sé aan te raden om voor een goed boekhoudprogramma te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met een goed boekhoudprogramma maak je het boekhouden namelijk een stuk makkelijker voor jezelf. Niet alleen makkelijker, maar ook nog leuker. Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming.

Wat zijn e-Boekhouden en Jortt?

Als je voor een boekhoudprogramma gaat kiezen, is het advies om altijd voor een online boekhoudprogramma te kiezen. Precies wat e-Boekhouden en Jortt zijn. Deze twee programma’s bevinden zich volledig in de cloud. Je hebt hierdoor te allen tijde toegang tot het programma, zolang je maar een laptop en internetverbinding tot je beschikking hebt. 

Daarnaast is het ook zo dat beide boekhoudprogramma’s over veel functies beschikken. Met dank aan deze functies kun je op een fijne manier jouw volledige boekhouding bijhouden. Overigens richten zowel e-Boekhouden als Jortt zich hierbij met name op de kleinere ondernemers/bedrijven. Eigenlijk zijn deze boekhoudprogramma’s niet geschikt voor grote bedrijven. Of voor bedrijven met een complexe boekhouding.

Kunnen we e-Boekhouden en Jortt als populair omschrijven? Ja, dat is zéker het geval. Veel ondernemers kiezen voor één van deze boekhoudprogramma’s. Niet al te gek, aangezien de programma’s echt veel voordelen met zich mee brengen. Het boekhouden maak je een stuk leuker en makkelijker voor jezelf, dankzij één van deze twee programma’s!

e-boekhouden

e-Boekhouden

In 2002 kwam een team van gemotiveerde personen met een online boekhoudprogramma op de proppen. Het programma e-Boekhouden was geboren en maakte al snel furore. Dat was onder meer te danken aan het feit dat dit een volledig online boekhoudprogramma was/is. Daarnaast werd het boekhouden met e-Boekhouden ook echt makkelijker.

Op dit moment is e-Boekhouden populair. Heel populair zelfs. Het bedrijf heeft een team van meer dan 50 medewerkers op dit moment; puur om alle klanten tevreden te kunnen stellen. Vanuit het hoofdkantoor in Aarle-Rixtel gaat e-Boekhouden dit in ieder geval goed af. Eigenlijk heeft dit bedrijf alle zaakjes prima op orde. Met name voor kleinere bedrijven en ondernemers.

jortt

Jortt

Boekhouden met een glimlach! Als je de website van Jortt bekijkt, zie deze slogan direct naar voren komen. Toen het boekhoudprogramma van Jortt ontwikkeld werd, was het doel direct om boekhouden leuker te maken. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het team van Jortt gekozen voor een geavanceerd programma. Een programma met de nodige functies, automatiseringsmogelijkheden en mogelijkheden waarmee je veel tijd kunt besparen.

Binnen het bedrijf staat innovatie centraal. Het systeem van Jortt wordt dan ook met regelmatig van en update voorzien. Ook wordt er continu gezocht naar verbeteringen, naar nieuwe mogelijkheden en naar aanvullende functies. Bij Jortt staan verder ook betrouwbaarheid en gemak centraal!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Kun je als kleine ondernemer beter voor e-Boekhouden of beter voor Jortt kiezen? Die vraag is door ons niet te beantwoorden. Nee, je moet dit volledig aan de hand van jouw eigen voorkeuren gaan bepalen. Zo moet je goed kijken naar de functionaliteiten en prijsstelling van beide programma’s. Precies dat hebben wij al voor je uit handen genomen! Hieronder vind je meer informatie over de verschillen tussen e-Boekhouden en Jortt.

Prijs

Is het aan te raden om voor een gratis boekhoudprogramma te kiezen? Nee, dat is zeker niet aan te raden. Een gratis boekhoudprogramma klinkt aantrekkelijk, maar is het dat op lange termijn allerminst. Je kunt er daarom beter voor kiezen om te investeren in een goed boekhoudprogramma. Bij deze twee programma’s kun je in ieder geval uit meerdere pakketten en prijsstellingen kiezen.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

Met name de proefperiode voor startende ondernemers is ideaal. Nadat je als startende ondernemer gestart bent, maak je namelijk 15 maanden (!) gratis gebruik van dit programma. Vervolgens betaal je maximaal 24 euro per maand; dat is een schappelijk bedrag.

Jortt

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Compleet: 17,50 euro per maand 
 • Plus: 29,50 euro per maand

Bij Jortt hoef je je niet te binden aan een jaarcontract. Dit bedrijf geeft namelijk aan dat je per maand op kunt zeggen. Handig voor als jouw situatie verandert, als jouw wensen veranderen of als je de overstap naar een ander boekhoudprogramma wilt maken. Ook voor het meest uitgebreide pakket van Jortt betaal je in ieder geval niet de hoofdprijs.

Functionaliteiten

Zijn de verschillen tussen e-Boekhouden en Jortt alleen in de prijsstellingen zichtbaar? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van functionaliteiten bestaan de nodige verschillen. Wat deze verschillen precies zijn, vind je in onderstaande tabel terug. In deze tabel hebben wij namelijk alle functies van deze boekhoudprogramma’s op een rijtje gezet:

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en Jortt?

Welk boekhoudprogramma geniet op dit moment jouw voorkeur? Om een goede keuze te kunnen maken, doe je er verstandig aan om naar alle voor- en nadelen te kijken. In onderstaand overzicht hebben wij in ieder geval alle voor- en nadelen van beide programma’s opgesomd.

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • Het systeem van e-Boekhouden is ideaal voor kleine bedrijven
 • De eerste 15 maanden zijn volledig gratis voor startende ondernemers
 • Het dashboard van e-Boekhouden is eigenlijk direct duidelijk
 • Bij e-Boekhouden kun je uit meerdere voordelige pakketten kiezen

e-Boekhouden nadelen:

 • Bij e-Boekhouden ben je niet in staat om een kilometeradministratie bij te houden
 • Dit programma is zéker niet voor grote(re) bedrijven geschikt

Voor- en nadelen van Jortt

Jortt voordelen:

 • Bij Jortt geniet je van financiële rapportages die automatisch gegenereerd worden
 • Je geniet bij Jortt sowieso van veel automatisering en bijbehorend gemak
 • De lay-out van het programma kun je naar wens aanpassen
 • De pakketten van Jortt zijn relatief betaalbaar

Jortt nadelen:

 • Geen projecten-, ritten- of urenregistratie mogelijk
 • De mobiele app van Jortt had een stuk uitgebreider gekund

Wat zegt men over deze beide programma’s?

Wil je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf gaan maken? Dan is het ook verstandig om naar de meningen van andere gebruikers te kijken. Deze meningen geven immers een reëel beeld van de programma’s. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar beoordelingen over zowel e-Boekhouden als over Jortt.

Wat zeggen mensen over e-Boekhouden?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: veel mensen zijn erg tevreden over e-Boekhouden. Op e-boekhouden’s Trustpilot hebben ruim 1100 gebruikers hun mening achtergelaten; de gemiddelde score hiervan is een 4,8. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat dus nagenoeg een perfecte score. Wat ons betreft is deze score veelzeggend voor de kwaliteit van e-Boekhouden.

Wat zeggen mensen over Jortt?

Over Jortt zijn op zowel Google als op Facebook de nodige reviews te vinden. Bij Jortt’s Google zijn ruim 700 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,8 is. Bij Facebook zijn ruim 400 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,9 is. Ook bij Jortt kunnen we dus stellen dat veel ondernemers erg blij zijn. Blij zijn met dit programma, met de automatiseringsmogelijkheden en met de prijsstelling.

Probeer e-Boekhouden en gratis uit

Ben je een startende ondernemer? Dan is het systeem van e-Boekhouden al helemáál interessant voor je. Dit systeem kun je als startende ondernemer namelijk de eerste 15 maanden gratis gebruiken. Deze lange periode kun je eigenlijk zien als een lange, gratis proefperiode. Een proefperiode waarin je alvast voor een sluitende boekhouding zorgt, met alle bijbehorende gemakken. 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email