Skip to content

e-Boekhouden vs. Moneymonk – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-Boekhouden vs Moneymonk

Ben je op zoek naar een nieuw boekhoudprogramma? Als je jouw zoektocht naar het beste boekhoudprogramma in gang gaat zetten, is het verstandig om je één ding te concluderen: het aanbod is bijzonder uitgebreid. Een logisch gevolg hiervan is dat je echt een goede vergelijking moet gaan maken. Een vergelijking waarbij je ook kunt kijken naar e-Boekhouden en Moneymonk. In dit artikel helpen wij je daar een handje mee; in dit artikel vind je een complete e-Boekhouden vs Moneymonk vergelijking!

Op voorhand kunnen wij al één ding verklappen; beide boekhoudprogramma’s zijn de moeite meer dan waard. Beide boekhoudprogramma’s weten zich echt te onderscheiden en een meerwaarde te bieden. Als jij óók van deze meerwaarde wilt genieten, moet je dus een goede vergelijking maken.

Twijfel je tussen deze twee boekhoudprogramma aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor en nadelen van elk programma!

Wat is e-Boekhouden en Moneymonk?

Hebben e-Boekhouden en Moneymonk veel overeenkomsten? Ja, dat is zeker het geval. Beide systemen zijn namelijk een volwaardig boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma waarmee je weinig omkijken hebt naar de facturatie en de boekhouding.

Ook is het een overeenkomst dat beide programma’s volledig online werken. Dit betekent dat je overal en altijd toegang tot jouw boekhouding hebt. Ongeacht of je voor e-Boekhouden of voor Moneymonk gekozen hebt.

Daarnaast zien wij nóg een opvallend kenmerk: beide programma’s kunnen op veel positieve online beoordelingen rekenen. Dit geldt voor e-Boekhouden, maar geldt net zo voor Moneymonk. Het is dan ook al een goed teken dat jij juist naar deze twee boekhoudprogramma’s zit te kijken! 

Ben je nou benieuwd voor welk boekhoudprogramma je het beste kunt kiezen? Dat is iets wat je echt volledig voor jezelf moet gaan bepalen. Wij kunnen je alleen maar aangeven dat het aan te raden is om op verschillende aspecten te letten. Richt je pijlen niet alleen op het prijskaartje, maar kijk echt naar het totale plaatje. Een belangrijk onderdeel daarbij zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden, de functies en het gemak. Meer over beide boekhoudprogramma’s vind je hieronder!

e-boekhouden

e-Boekhouden

Als je op de website van e-Boekhouden.nl terechtkomt, zie je direct de volgende woorden staan: Eenvoudig online boekhouden en factureren. Deze woorden verklappen eigenlijk al direct veel. Zo valt direct op dat het een online boekhoudprogramma is én dat je hiermee ook kunt factureren. Ideaal.

Het doel van e-Boekhouden is om het boekhouden voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat het bedrijf dit op een prima manier weet te doen, blijkt uit de vele online beoordelingen. De klanten van e-Boekhouden beoordelen dit bedrijf met een gemiddelde score van een 9,6. Waanzinnig hoog.

e-Boekhouden.nl is overigens een Nederlands bedrijf. Het hoofdkantoor is in Aarle-Rixtel gevestigd en de volledige website & klantenservice zijn ook in het Nederlands. Mocht je onverhoopt een vraag hebben, kun je een beroep doen op de prima support.

moneymonk

Moneymonk

Het bedrijf Moneymonk omschrijf haar pakket als ‘het administratiepakket voor ondernemers’. Die omschrijving lijkt aan te geven dat het bij Moneymonk om méér dan alleen factureren draait. Nou, dat is in inderdaad iets wat wij kunnen onderstrepen. Met het systeem van Moneymonk kun je namelijk jouw volledige boekhouding perfect regelen.

Het bedrijf Moneymonk werd opgericht in de stad Utrecht; het hoofdkantoor is daar momenteel nog steeds te vinden. Met een team van ambitieuze mensen tracht Moneymonk om het boekhouden voor elke ondernemer makkelijker te maken. Ook moet het boekhouden leuker worden, waarvoor Moneymonk een duidelijke missie opgesteld heeft: Wij helpen ondernemers succesvol ondernemen.

Door de jaren heen heeft Moneymonk een flinke naam op weten te bouwen. Het bedrijf heeft ruim 20 mensen in dienst en kan op veel goede waarderingen van tevreden klanten rekenen. Net zoals e-Boekhouden heeft Moneymonk zich in ons land volledig op de kaart weten te zetten!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Het mag duidelijk zijn: beide programma’s zijn op het eerste oog bijzonder interessant te noemen. Als je een keuze tussen één van deze programma’s wilt maken, moet je je op de verschillen richten. Daar helpen we jou graag een handje bij. Hieronder vind je namelijk meer informatie over de belangrijkste verschillen tussen beide programma’s.

Prijs

Beide boekhoudprogramma’s hanteren een andere prijsstelling en andere tarieven. Meer informatie daarover vind je hieronder.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

De totale kosten bij het standaardpakket bedragen per maand dus 24 euro, exclusief BTW.

Moneymonk

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • ZZP’er: 10 euro per maand (als je minder dan 1 jaar geleden ingeschreven bent)
 • ZZP’er: 20 euro per maand (als je geen startende ondernemer meer bent)
 • MKB’er: 40 euro per maand (voor 2 gebruikers)

Ook bij Moneymonk maakt het uit hoelang je al een ondernemer bent. Indien je nog geen jaar een ondernemer bent, geniet je bij Moneymonk van een aantrekkelijke korting.

Functionaliteiten

Niet alleen op het gebied van de prijzen vind je verschillen, maar ook op het gebied van functies. Meer informatie daarover vind je in onderstaande tabel:

Het is aan jou om te bepalen naar welke functies jouw voorkeur uitgaat. Als je dát bepaald hebt, kun je gericht een vergelijking tussen beide programma’s maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van E-boekhouden en Moneymonk?

Het mag duidelijk zijn: er bestaan duidelijke verschillen tussen e-Boekhouden en Moneymonk. Een terechte vraag is dan ook voor welk systeem je uiteindelijk het beste kunt kiezen. Om je dáár een extra handje bij te helpen, hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Van zowel e-Boekhouden als van Moneymonk.

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • Behoorlijk veel functies
 • Eerste 15 maanden gratis voor startende ondernemers
 • Je kunt uit twee aparte modules kiezen (boekhouden of factureren)
 • Het systeem werkt bijzonder makkelijk en is overzichtelijk

e-Boekhouden nadelen:

 • Dit programma is níet geschikt voor grote(re) bedrijven
 • Je kunt geen kilometeradministratie bijhouden

Voor- en nadelen van Moneymonk

Moneymonk voordelen:

 • Het programma van Moneymonk is echt heel uitgebreid
 • Aantrekkelijke prijzen voor startende ondernemers
 • Een prima klantenservice
 • Zeer gebruiksvriendelijk dashboard

Moneymonk nadelen

 • Niet het goedkoopste programma
 • Incasso’s kunnen niet verstuurd worden

Wat zegt men over beide deze twee programma’s?

Aan de hand van bovenstaande voor- en nadelen kun je voor jezelf al een prima vergelijking maken. Kijk je daarbij ook nog graag naar de bevindingen van andere klanten? Hieronder lees je meer informatie over datgene wat andere klanten van beide programma’s vinden

Wat zeggen mensen over e-Boekhouden.nl?

Op het internet zijn behoorlijk veel positieve beoordelingen over e-Boekhouden te vinden. Sterker nog; ruim 1000 mensen hebben hun beoordelingen over e-Boekhouden.nl achtergelaten bij Trustpilot. De gemiddelde scoren hiervan is een 4,8 op een schaal van 1 tot 5.

In de meeste reviews worden de prijzen, de gebruiksvriendelijkheid en het gemak als voordelen benoemd. Ook op de website van e-Boekhouden zelf vind je nog veel positieve beoordelingen. Al met al kunnen we stellen dat de meeste gebruikers (erg) tevreden zijn.

Wat zeggen mensen over Moneymonk?

Ook over Moneymonk zijn online veel beoordelingen achtergelaten. Het is eigenlijk direct opvallend dat veel beoordelingen de maximale score krijgen. Dat is direct veelzeggend over de manier waarop mensen naar dit programma kijken.

Ook bij Trustpilot zijn ruim 150 beoordelingen over dit bedrijf achtergelaten. Bij Trustpilot scoort Moneymonk een score van een 4,7 op een schaal van 1 tot 5. Ook dat is een prima score wat ons betreft! 

Probeer e-Boekhouden en Moneymonk gratis uit!

Heb je naar aanleiding van deze review interesse gekregen om het programma van e-Boekhouden of Moneymonk te gebruiken? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geniet je daarbij van een gratis proefperiode van 14 dagen. Als je een startende ondernemer bent, kun je zelfs de eerste 15 maanden geheel gratis gebruik maken van dit programma. Maak direct gebruik van deze unieke mogelijkheid en laat je verrassen door alle mogelijkheden!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email