Skip to content

e-Boekhouden vs Tellow – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-boekhouden vs tellow

Ben je op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Dan is het de hoogste tijd om een goede vergelijking te gaan maken. Je hebt namelijk de keus uit meerdere goede boekhoudprogramma’s! Heb jij reeds een vergelijking gemaakt, waarbij uiteindelijk uitgekomen bent op e-Boekhouden vs Tellow? En twijfel je op dit moment tussen beide boekhoudprogramma’s? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s!

Geen enkel bedrijf kan nog zonder een goed boekhoudprogramma. Met een dergelijk programma hoef je namelijk steeds minder tijd aan de boekhouding te besteden. Ook ben je verzekerd van een sluitende boekhouding en van veel gemak. Mocht je op dit moment nog geen goed boekhoudprogramma hebben, is het zeker aan te raden om deze vergelijking goed door te nemen. Mogelijk is het programma van e-Boekhouden of van Tellow voor jou op het lijf geschreven!

Wat is e-Boekhouden en Tellow?

Zowel e-Boekhouden als Tellow zijn online boekhoudprogramma’s. Dit betekent dat je beide programma’s via jouw computer kunt gebruiken, maar ook via jouw smartphone of tablet. Doordat het een online boekhoudprogramma betreft, heb je ook altijd en overal toegang tot jouw boekhouding. Zelfs als je in de trein zit, als je bij een klant bent of als je in het buitenland van een vakantie geniet.

Verder hebben beide programma’s dezelfde doelgroep; zzp’ers. Opvallend hierbij is dat Tellow zich uitsluitend op zzp’ers richt. Daarentegen richt e-Boekhouden zich ook nog op MKB bedrijven en andere relatief kleine bedrijven. Beide programma’s zijn in ieder geval níet geschikt voor grote bedrijven. Ook als je een behoorlijk complexe boekhouding hebt, kun je beter verder kijken naar één van de vele andere boekhoudprogramma’s.

Opvallend is verder dat beide programma’s echt heel populair zijn. Dit blijkt niet alleen uit de hoeveelheid gebruikers, maar ook uit de hoeveelheid online beoordelingen. Over beide programma’s vind je veel beoordelingen terug, waarover later meer in dit vergelijkings artikel. 

e-boekhouden

e-Boekhouden

Aan het begin van deze eeuw kwam het internet in opkomst. Meer en meer mensen gingen dit gebruiken, waardoor meer en meer bedrijven hier op in gingen spelen. Dat is ook precies wat het team van e-Boekhouden in 2002 heeft gedaan. Men had destijds de droom om een volledig online boekhoudprogramma te ontwikkelen. Die droom is uiteindelijk absoluut uitgekomen.

Sinds 2002 heeft e-Boekhouden een gestage groei doorgemaakt. Een groei die nu ook terug te zien is in de hoeveelheid werknemers. Op het moment van schrijven van dit artikel heeft e-Boekhouden meer dan 50 werknemers in dienst. Deze werknemers werken vanuit het hoofdkantoor in Aarle-Rixtel; vanuit dit hoofdkantoor worden duizenden ondernemers geholpen. Geholpen met het makkelijk en snel bijhouden van hun boekhouding.

tellow

Tellow

De boekhoudtool die voor jou werkt. Dé boekhoudtool waarmee ondernemers 

financiën onder controle krijgen. Dé boekhoudtool voor zzp’ers. Dit zijn slechts enkele slogans die je op de website van Tellow aantreft. Deze slogans geven ook direct aan wat het doel van Tellow is en wie tot de doelgroep van Tellow behoort.

De missie van Tellow is om zoveel mogelijk zzp’ers te helpen. Te helpen aan meer vrijheid en aan veel automatiseringsmogelijkheden. Om dat te bewerkstelligen, doet Tellow er alles aan om hun boekhoudprogramma voortdurend te updaten. Tellow is daarbij zeker niet vies van innovatieve ideeën; ook dit boekhoudprogramma heeft in ieder geval een prachtige groei doorgemaakt. Het bedrijf is op dit moment gevestigd in Amsterdam.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?


Spreken de boekhoudprogramma’s van e-Boekhouden en Tellow jou wel aan? Dat is goed voor te stellen. Beide programma’s brengen namelijk veel voordelen met zich mee. Opvallend hierbij is dat beide programma’s zich echter ook ten opzichte van elkaar weten te onderscheiden. Over de verschillen tussen beide programma’s vertellen wij je hieronder graag meer.

Prijs

Bij het kiezen tussen één van deze programma’s, dan moet je rekening houden met een bepaalde kostenpost. Als we de kosten van e-Boekhouden en Tellow naast elkaar leggen, zien we duidelijke verschillen.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)


Let op: ben je een startende ondernemer? Dan geniet je bij e-Boekhouden van een gratis proefperiode van maar liefst 15 maanden!

Tellow

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Basis: 9,99 euro per maand
 • Plus: 19,99 euro per maand 
 • Compleet: 49,99 euro per maand

Let op: de hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een jaarlijks plan. Wil je liever niet aan een jaarabonnement vastzitten? Dan kun je ook een maandabonnement afsluiten, maar daar betaal je wel enkele euro’s meer voor. Een snelle vergelijking laat in ieder geval zien dat sommige prijzen van beide programma’s met elkaar overeenkomen. Het pakket ‘Compleet’ van Tellow valt echter behoorlijk uit de boot. Dit pakket is ongekend uitgebreid, maar is daarmee ook relatief prijzig. Een stuk prijziger dan het duurste abonnement van e-Boekhouden in ieder geval.

Functionaliteit

Niet alleen op het gebied van de tarieven is een verschil zichtbaar. Nee, dit is ook zo op het gebied van functionaliteiten. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij alle functionaliteiten van beide programma’s in onderstaand overzicht  

opgesomd:

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en Tellow?


Wil je een keuze tussen e-Boekhouden en Tellow gaan maken? Dan is het maken van een goede vergelijking een aanrader. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk voor jezelf – en jouw onderneming – de juiste keuze maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alle voor- en nadelen van e-Boekhouden en Tellow op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • Je kunt uit meerdere pakketten kiezen, welke relatief voordelig geprijsd zijn
 • Het programma van e-Boekhouden bevat veel (nuttige) functies
 • De eerste 15 maanden zijn volledig gratis voor startende ondernemers

Het dashboard is overzichtelijk

e-Boekhouden nadelen:

 • Het is niet mogelijk om een kilometeradministratie bij te houden
 • Het programma van e-Boekhouden is niet voor grote bedrijven geschikt

Voor- en nadelen van Tellow

Tellow voordelen:

 • Het programma van Tellow is bijzonder uitgebreid
 • Het programma van Tellow werkt aangenaam, is snel en is overzichtelijk
 • De app van Tellow werkt ook subliem
 • Je kunt veel instellingen naar eigen wens bepalen

Tellow nadelen:

 • De klantenservice reageert niet altijd even adequaat
 • De pakketten van Tellow zijn relatief prijzig

Wat zegt men over beide programma’s?

Beide programma’s bieden zo hun eigen voordelen. Tegelijkertijd moet je bij beide programma’s ook met bepaalde nadelen rekening houden. Door deze voor- en nadelen kun je in ieder geval een prima vergelijking maken. Om je hier een extra handje bij te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar online beoordelingen over beide boekhoudprogramma’s!

Wat zegt men over e-Boekhouden?


De meeste online beoordelingen over e-Boekhouden zijn bijzonder positief. Zo hebben wij bij e-boekhouden’s Trustpilot meer dan 1100 beoordelingen. Het feit dat zoveel klanten een beoordeling achterlaten, is eigenlijk al veelzeggend. Bovendien is de gemiddelde score een 4,8 op een schaal van 1 tot 5. Een zéér hoge score dus!

Wat zegt men over Tellow?

Ook over Tellow zijn online de nodige beoordelingen te vinden. Zo hebben meer dan 50 klanten een review bij Google achtergelaten en meer dan 200 klanten op de website Klantenvertellen. Bij de laatstgenoemde website scoort Tellow een gemiddelde score van een 8,6. Uitgaande van de schaal van 1 tot 10 is ook dat een prima score te noemen. Wel valt op dat relatief veel klanten in de beoordelingen klagen over de klantenservice.

Probeer e-Boekhouden en/of Tellow gratis uit!

Kun je aan de hand van dit artikel voor jezelf direct de juiste keuze maken? Als dat (nog) niet het geval is, raden wij je aan om beide programma’s gratis uit te proberen. Bij e-Boekhouden kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Ben je een startende ondernemer? Dan zijn de eerste 15 maanden volledig gratis voor je!

Bij Tellow kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je alle functies uitproberen, het programma voor jezelf beoordelen en een duidelijke indruk krijgen. Op basis van jouw indrukken maak je uiteindelijk de juiste keuze. Maak dus zeker gebruik van deze gratis proefperiode! 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email