Skip to content

Exact vs Dynamics – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
Exact vs Dynamics

Wat heeft elke ondernemer en elk bedrijf nodig? Juist, een goed boekhoudprogramma! Als je op zoek naar een goed boekhoudprogramma bent, kom je al snel meerdere varianten tegen. Twijfel je daarbij tussen Exact en Dynamics? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! In dit artikel maken wij namelijk een uitgebreide vergelijking tussen deze twee boekhoudprogramma’s. We bespreken alle functies, reviews én de voor- en nadelen van beide programma’s!

Het uitkiezen van een goed boekhoudprogramma is niet makkelijk. Lees je daarom goed in, maak gebruik van de gratis proefperioden en hak vervolgens de knoop door. Met dit blogartikel kun je in ieder geval een duidelijke indruk krijgen van zowel Exact als van Dynamics.

Wat is Exact en Dynamics?

Hebben Exact en Dynamics de nodige overeenkomsten? Ja, dat is zeker het geval. Dit zijn namelijk beide hoogwaardige boekhoudprogramma’s. Oftewel: beide boekhoudprogramma’s voldoen eigenlijk aan de verwachtingen. Dit blijkt ook uit de vele beoordelingen die online over beide programma’s te vinden zijn.

We kunnen gerust stellen dat zowel Exact als Dynamics populair zijn. Beide programma’s vallen bij veel mensen in de smaak en hebben dus hun meerwaarde bewezen. Dat is ook te danken aan de functies van beide boekhoudprogramma’s. We kunnen gerust stellen dat beide programma’s qua functies behoorlijk uitgebreid zijn!

Ook is het een feit dat je beide programma’s geheel naar wens uit kunt breiden. Zowel Exact als Dynamics ontwikkelen namelijk ook andere softwaresystemen. Je kunt hierbij denken aan een CRM systeem, aan een systeem met betrekking tot voorraadbeheer en aanverwante systemen. 

Eigenlijk kun je met de programma’s van Exact en Dynamics alle kanten op. Dat is ook te danken aan de verschillende pakketten die door beide bedrijven aangeboden worden. Ongeacht of je nou een klein of groot bedrijf hebt; bij Exact en Dynamics geniet je altijd van een passend pakket.

exact

Exact

Heb je wel eens van de naam Exact gehoord? Dat is heel goed voor stellen. In de afgelopen jaren is dit bedrijf namelijk uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven van dit land. Dit is niet alleen aan het boekhoudprogramma te danken, maar ook aan de andere softwaresystemen van dit bedrijf.

Al in 1984 werd dit bedrijf opgericht. Door een groep van zes studenten in de studentenstad Delft. Hun bedrijf heette eerst Epsilon Software, maar ze kwamen erachter dat die naam al in gebruik was. De zes studenten besloten daarom om hun bedrijf ‘Exact Software’ te noemen. Door de jaren heen is deze naam niet meer veranderd.

microsoft dynamics 365

Dynamics

Werk slimmer en niet harder. Dat is binnen Dynamics de slogan. Om deze slogan kracht bij te zetten, is het bedrijf al jarenlang bezig met het ontwikkelen/optimaliseren van hun softwaresystemen. Dynamics heeft hierbij 

niet alleen voor een prima boekhoudprogramma gezorgd, maar ook voor andere softwaressystemen.

Binnen de bedrijfsvoering van Dynamics ligt de focus op Microsoft software. Het bedrijf biedt eigenlijk allerlei soorten Microsoft softwaresystemen aan, zodat jij met jouw onderneming de volgende stap kunt gaan zetten. Overigens is Dynamics onderdeel van SuccceedIT; een relatief groot softwarebedrijf gevestigd in Amersfoort.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben jij op zoek naar een goed boekhoudprogramma voor jouw onderneming? En ben je bereid om ook te investeren in een goed boekhoudprogramma? Dan zijn zowel Exact als Dynamics voor je geschikt. Het is bovendien goed voor te stellen dat je tussen beide boekhoudprogramma’s aan het twijfelen bent. De ervaring leert namelijk dat beide programma’s niet al te veel voor elkaar onder doen.

Feit is tegelijkertijd dat er ook verschillen zichtbaar tussen beide programma’s. Over deze verschillen informeren wij je graag hieronder.

Prijs

Eén van de verschillen is terug te vinden in de prijssteling. Niet alleen qua exacte prijzen, maar ook qua pakketten waar je uit kunt kiezen. Van beide programma’s zetten wij daarom de pakketten en prijzen voor je op een rijtje:

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand
 • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf 179 euro per maand

De prijzen beginnen bij Exact relatief laag, maar lopen al snel fors op. Met dank aan het laatstgenoemde pakket kun je overigens het systeem volledig op jouw wensen af laten stemmen.

Dynamics

 • Smartstart: 59 euro per maand per gebruiker. Implementatie vanaf 2950 euro.
 • Handel & Assemblage: 59 euro per maand per gebruiker. Implementatie vanaf 5950 euro.
 • Projecten: 59 euro per maand per gebruiker. Implementatie vanaf 4950 euro.

Ook bij Dynamics lopen de prijzen relatief snel fors op. Dit komt niet zozeer door het maandbedrag, maar vooral door de implementatiekosten. Op de website van Dynamics vind je meer informatie over deze kosten.

Functionaliteiten

Zijn de verschillen alleen zichtbaar/merkbaar op het gebied van de prijs? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van functionaliteiten vind je meerdere verschillen terug. Om je hier een indruk van te kunnen geven, hebben wij onderstaande tabel opgesteld:

Wat zijn de voor- en nadelen van Exact en Dynamics?

Welke prijzen en functies spreken jou het meeste aan? Aan de hand van bovengenoemde verschillen kun je mogelijk al direct een goede vergelijking voor jezelf gaan maken. Om deze vergelijking uiteindelijk te kunnen maken, kijk je uiteraard ook naar de voor- en nadelen van beide programma’s. Nou, wij hebben de voor- en nadelen van beide programma’s alvast voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Overzichtelijk dashboard met veel functies
 • Een ongekend uitgebreid systeem
 • Boekhouding is volledig in de cloud
 • Gratis proefperiode van 30 dagen

Exact nadelen:

 • Iets té uitgebreid voor een ZZP’er eigenlijk
 • Niet het meest voordelige boekhoudprogramma

Voor- en nadelen van Dynamics

Dynamics voordelen:

 • Volledig gebaseerd op Microsoft systemen
 • Prima support en ondersteuning
 • Een uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem
 • Aanvragen van offerte op maat is mogelijk

Dynamics nadelen:

 • Niet het meest voordelige systeem
 • Geen mogelijkheid voor een gratis proefperiode
 • Wat zegt men over deze programma’s?

Wil jij de definitieve knoop door gaan hakken? Ga je daarbij voor Exact? Of ga je toch voor het systeem van Dynamics? De keuze is volledig aan jou; met dit artikel trachten wij je alleen maar te helpen. Om je nog een extra handje te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beoordelingen van gebruikers over deze systemen.

Wat zegt men over Exact?

Een voordeel van Exact is dat er online veel beoordelingen te vinden zijn. Dit heeft puur met de omvangrijk van dit bedrijf en de bijbehorende populariteit te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld bij Exact’s Kiyoh ruim 1500 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is een 8,2. Op een schaal van 1 tot 10 is dat een prima score, maar het had uiteraard hoger gekund.

Bij veel negatieve beoordelingen komen de woorden ‘hoge prijzen’ langs. En dat klopt; als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, kun je beter voor één van de andere boekhoudprogramma’s kiezen.

Wat zegt men over Dynamics?

Zijn er over Dynamics ook veel online beoordelingen te vinden? Nou, dat valt eigenlijk heel erg tegen. Toen wij via Google op zoek naar beoordelingen gingen, kwamen wij eigenlijk geen beoordelingen tegen. Ook niet via Google reviews. Wat hier precies de oorzaak van is, is bij ons niet bekend.

Probeer Exact gratis uit

Onder aan de streep kunnen wij de voorkeur aan Exact geven. Dit is onder meer te danken aan de functies, aan de prijsstelling en aan de online beoordelingen. In onze ogen weet Exact gewoon te ‘winnen’ van veel andere boekhoudprogramma’s. Als je dit programma graag uit wilt proberen, wijzen wij je graag op de gratis proefperiode van 30 dagen. Door op deze link te klikken, kun je direct van deze gratis proefperiode gebruik gaan maken!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email