Skip to content

Exact vs Jortt – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Exact vs Jortt

Als ondernemer zijnde moet je voortdurend keuzes maken. Keuzes over de prijsstelling, de producten/diensten die je aanbiedt én over allerlei randzaken. De boekhouding is wellicht één van de belangrijkste randzaken voor elke ondernemer. Door op een serieuze wijze met jouw boekhouding aan de slag te gaan, kun je zorgdragen voor een sluitende boekhouding. Iets waar je ook de systemen van Exact en Jortt voor kunt gebruiken. Twijfel jij tussen deze twee boekhoudprogramma aanbieders? Hieronder vind je alle informatie over de functies, reviews en voor- en nadelen.

Met dit artikel kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Ongeacht of dat nou de keuze voor Exact of Jortt is; het maken van een goede vergelijking is cruciaal. Daar helpen wij jou graag een handje bij, zodat je snel de volgende stappen met jouw onderneming kunt zetten.

Wat is Exact en Jortt?

Ben je op dit moment op zoek naar een boekhoudprogramma? Dan is onze eerste tip om jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe wil je precies het boekhoudprogramma gebruiken? En aan welke eigenschappen c.q. functies moet het boekhoudprogramma voldoen? Dat zijn enkele vragen waar je goed over na moet denken.

Eén van de ‘eisen’ is sowieso dat het een online boekhoudprogramma betreft. Nou, dat is precies wat zowel Exact als Jortt zijn. Deze boekhoudprogramma’s bevinden zich volledig in de cloud. Dit betekent dat je altijd toegang tot jouw boekhouding hebt. Via jouw computer, via jouw laptop en zelfs via jouw mobiele apparaten. Dankzij dit voordeel kun je óók onderweg jouw boekhouding inzien en/of bijwerken.

Daarnaast zijn zowel Exact als Jortt erg populair. Veel ondernemers kiezen voor één van deze systemen. Logisch ook, aangezien de beide systemen echt veel voordelen met zich mee brengen. Opvallend hierbij is wel dat beide systemen op essentiële punten ook van elkaar verschillen. In deze review vertellen wij je daar ook graag van alles over.

Tot slot kunnen we stellen dat beide programma’s uitgebreid zijn. In het programma van Exact vind je veel functies terug; iets wat ook geldt voor het programma van Jortt. Met beide programma’s kun je in ieder geval alle kanten op.

exact

Exact

Heb je wel eens van de naam Exact Software gehoord? Die kans is behoorlijk groot. Met name in de afgelopen jaren is dit bedrijf namelijk uitgegroeid tot één van de grootste software aanbieders van ons land. Dit bedrijf werd overigens al in 1984 opgericht. Door zes studenten in Delft. Deze studenten hadden destijds een idee om eigen software op de markt te brengen. Een idee dat bijzonder goed uitgepakt heeft.

Op dit moment biedt Exact tal van softwaresystemen aan. Onder meer het boekhoudprogramma van Exact is populair, maar dit geldt zeker ook voor andere systemen van Exact. Ongeacht voor welk software systeem je kiest, geniet je bij Exact van veel voordelen.

jortt

Jortt

Ten opzichte van Exact is Jortt eigenlijk een veel kleinere speler. Ook dit bedrijf heeft echter een interessant aanbod van software systemen. Jortt richt zich namelijk alleen op hun boekhoudprogramma;’ iets wat ze overigens prima doen. Veel ondernemers – met name de kleinere partijen – kiezen namelijk voor Jortt.

Het doel van dit bedrijf is om het boekhouden zo leuk mogelijk te maken. Als je op de website van Jortt een kijkje neemt, zie je daarom ook de tekst ‘Boekhouden met een glimlach’ naar voren komen. Met die zin wordt echt direct omschreven waar Jortt voor staat en wat het doel is. Binnen Jortt staat overigens nóg een thema centraal; innovatie. Dit is één van de software aanbieders die het meeste innoveert, ontwikkelt en op de markt brengt. Hiervoor werkt Jortt onder meer samen met de Belastingdienst.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Kun je nou beter voor Jortt kiezen? Of kun je toch beter voor Exact kiezen? De keuze is aan jou. Feit is dat beide systemen de nodige overeenkomsten hebben, maar ook de nodige verschillen kennen. Wij vertellen je hieronder graag meer over de verschillen. Hierbij leggen we de nadruk op het prijskaartje en de functionaliteiten.

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand
 • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf 179 euro per maand

Zoals je aan deze pakketten kunt zien, is Exact niet de voordeligste partij. Tegelijkertijd moeten we constateren dat Exact heel veel te bieden heeft. Vooral voor de grotere bedrijven voldoet het boekhoudprogramma van Exact aan de wensen.

Jortt

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Compleet: 17,50 euro per maand 
 • Plus: 29,50 euro per maand

De prijsstelling van Jortt is eigenlijk niet te vergelijken met de prijsstelling van Exact. Je hebt bij Jortt de keus uit minder pakketten, terwijl de pakketten ook een stuk voordeliger zijn. Het duurste pakket van Jortt is goedkoper dan het goedkoopste pakket van Exact. Dat is eigenlijk al veelzeggend.

Functionaliteiten

Ook op het gebied van functionaliteiten zijn grote verschillen zichtbaar. Dit komt met name door het volgende aspect: Exact richt zich op de kleine tot grote bedrijven, terwijl Jortt zich hoofdzakelijk op de kleine bedrijven richt. Het programma van Jortt is daarom minder uitgebreid. Iets wat je ook duidelijk terug kunt zien in onderstaand overzicht. In onderstaand overzicht vind je alle functies van zowel Exact als van Jortt:

Wat zijn de voor- en nadelen van Exact en Jortt?

Wil je een goede vergelijking maken tussen Exact en Jortt? Dan raden wij je aan om goed naar onderstaande lijstjes te kijken. In deze lijstjes sommen wij namelijk de voor- en nadelen van beide programma’s op. Zoals je ook aan deze lijstjes kunt zien, zijn de beide boekhoudprogramma’s behoorlijk verschillend.

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Exact biedt een gratis proefperiode van 30 dagen aan
 • Het systeem van Exact is ongekend uitgebreid en daarmee geschikt voor grotere bedrijven
 • Het boekhoudprogramma van Exact bevindt zich volledig in de cloud
 • De klantenservice van Exact levert prima werk af

Exact nadelen:

 • Het systeem van Exact is té uitgebreid voor kleine ondernemers/bedrijven
 • De prijzen van de Exact pakketten zijn behoorlijk fors

Voor- en nadelen van Jortt

Jortt voordelen:

 • Jortt is continu aan het innoveren, waardoor je van veel automatiseringsmogelijkheden kunt profiteren
 • De financiële rapportages die door Jortt uitgedraaid worden, zijn erg uitgebreid
 • Het boekhoudprogramma van Jortt is behoorlijk betaalbaar
 • Het dashboard van het Jortt boekhoudprogramma kun je naar wens aanpassen

Jortt nadelen:

 • De mobiele app van Jortt is relatief beperkt qua opties
 • Bij Jortt is het niet mogelijk om projecten, uren of kilometers te registreren

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Van welke facetten laat jij de keuze voor het beste boekhoudprogramma afhangen? Kijk je met name naar de feiten en jouw gevoel? Of vind je het ook belangrijk om te weten wat andere mensen van een boekhoudprogramma vinden. Persoonlijk vinden wij dat laatste wel belangrijk, waardoor wij alvast voor je op onderzoek uit zijn gegaan.

Wat zeggen mensen over Exact?

In ons land is Exact één van de grootste aanbieders van software. Dat is dan ook terug te zien aan de hoeveelheid online beoordelingen. Bij bijvoorbeeld Exact’s Kiyoh zijn meer dan 1500 beoordelingen over Exact achtergelaten. De gemiddelde score van deze 1500 beoordelingen komt uit op een 8,2. Uitgaande van de schaal van 1 tot 10 is dat dus een prima score.

Wat zeggen mensen over Jortt?

Jortt is een kleinere speler, maar desondanks zijn er veel online beoordelingen te vinden. Via Google reviews van Jortt kwamen wij ruim 700 beoordelingen tegen. Van deze 700 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,8! Ook op Facebook zijn ruim 400 reviews geplaatst door gebruikers; hiervan is de gemiddelde score een 4,9. Ook Jortt scoort dus prima; het programma kan op veel positieve gebruikers rekenen.

Probeer Exact en/of Jortt gratis uit!

Naar welk boekhoudprogramma gaat jouw voorkeur uit? Vind je het lastig om dit direct voor jezelf te bepalen? En wil je graag meer feeling voor deze twee boekhoudprogramma’s krijgen? In dat geval doe je er verstandig aan om gebruik te maken van de gratis proefperiode.

Bij Exact geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen. Iets wat ook het geval is bij Jortt. Binnen deze periode van 30 kun je beide systemen uitproberen. Aan de hand van jouw eigen bevindingen kun je direct de knoop doorhakken. Ongeacht voor welk boekhoudprogramma je kiest, geniet je van veel gemak!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email