Skip to content

Exact vs Twinfield – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
exact vs twinfield

Iets wat elke ondernemer nodig heeft, is een goed boekhoudprogramma. Met een goed boekhoudprogramma zorg je voor een sluitende boekhouding. Daar heb je bovendien niet al te veel omkijken naar! Maar, voor welk boekhoudprogramma kun je dan het beste kiezen? Twijfel jij op dit moment tussen Exact en Twinfield? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk alle functies, reviews én voor- en nadelen van beide programma’s.

Aan de hand van deze vergelijking kun je voor jezelf een prima keuze maken. Op voorhand kan alvast één ding geconcludeerd worden: zowel Exact als Twinfield zijn veelbelovende boekhoudprogramma’s. Het is bovendien niet voor niets dat beide programma’s zo populair zijn!

Wat is Exact en Twinfield?

De systemen van Exact en Twinfield hebben de nodige overeenkomsten. Zo zijn beide programma’s zogeheten boekhoudprogramma’s. Dit betekent dat je met beide programma’s voor een volledige boekhouding kunt zorgen. Een boekhouding die klopt, een boekhouding die compleet is en een boekhouding die je makkelijk bij kunt houden.

Beide programma’s zijn daarnaast ook nog behoorlijk populair. Veel ondernemers kiezen voor Exact, terwijl ook veel ondernemers voor Twinfield kiezen. Deze populariteit komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, beide programma’s hebben belangrijke voordelen. Voordelen waar je als ondernemer optimaal van kunt genieten.

Tevens is het zo dat beide programma’s echt uitgebreid zijn. Als je wilt, kun je beide programma’s ook nog koppelen aan andere systemen. Met name bij Exact is dit mogelijk; dit Nederlandse softwarebedrijf biedt immers nog veel meer soorten software programma’s aan.

Tot slot kun je bij beide programma’s van de nodige automatiseringsmogelijkheden genieten. Je kunt bepaalde processen volledig optimaliseren, zodat je nóg minder omkijken naar jouw boekhouding hebt. Dat klinkt toch wel ideaal, niet waar?

exact

Exact

Op het moment van schrijven is Exact één van de grootste softwarebedrijven in ons land. Het bedrijf biedt veel softwaresystemen aan en maakt veel ondernemers daarmee blij. Opvallend hierbij is dat Exact zich op allerlei soorten ondernemers richt. Voor de kleinere bedrijven heeft Exact geschikte systemen, maar ook voor de grootste bedrijven biedt Exact de juiste systemen aan.

In 1984 begon in Delft een groepje studenten met hun eigen bedrijf. Deze studenten kenden elkaar van een andere softwarebedrijf en hadden een gezamenlijke droom. Een goed boekhoudpakket op de markt brengen. In eerste instantie werd dit programma onder de naam ‘Epsilon Software’ uitgebracht, maar dit werd al snel aangepast naar ‘Exact software’. Onder die naam heeft het bedrijf in de afgelopen jaren écht furore weten te maken.

twinfield

Twinfield

In tegenstelling tot Exact is Twinfield géén op zichzelf staand bedrijf. Nee, Twinfield is onderdeel van het gigantische bedrijf Wolters Kluwer. Dit bedrijf biedt tal van diensten aan voor onder meer de gezondheidszorg, voor financiële instanties en dus ook voor allerlei soorten ondernemers.

Onder de naam Twinfield heeft men geruime tijd geleden een boekhoudpakket op de markt gebracht. Een boekhoudpakket dat zich kenmerk door automatiseringsmogelijkheden en slimme functies. Juist dankzij dit onderscheidende vermogen is het systeem van Twinfield vrij populair geworden. Op dit moment maken ook grote bedrijven gebruik van Twinfield, waaronder Westland Accountancy, Flynth en Domestico Zorg.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op zoek naar een relatief uitgebreid boekhoudprogramma? Dan zijn zowel Exact als Twinfield voor jou geschikt. Beide programma’s bieden veel interessante functies aan, maar verschillen ook op bepaalde gebieden ten opzichte van elkaar. Wij hebben beide programma’s getest, waardoor wij precies weten op welke punten deze verschillen merkbaar zijn.

Prijs

Een belangrijk verschil is terug te vinden in de prijsstelling. Om je hier een indruk van te geven, zetten wij voor beide programma’s de tarieven op een rijtje.

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand
 • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf 179 euro per maand

Zoals je kunt zien, lopen de tarieven bij Exact relatief snel op. Het Essentials pakket is geschikt voor bijvoorbeeld zzp’ers, terwijl MKB bedrijven al beter voor het Plus pakket kunnen kiezen.

Twinfield

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Extra Boekhouden: 45 euro per maand
 • MKB Boekhouden: 63 euro per maand
 • Compleet Boekhouden: 94 euro per maand

Ook bij Twinfield lopen de tarieven relatief snel op. Ten opzichte van de Exact tarieven vallen déze tarieven echter wel voordeliger uit. Als je het alleen om het tarief zou doen, zou Twinfield dus de betere keuze voor jou zijn.

Functionaliteiten

Niet alleen op het gebied van de prijs zijn verschillen zichtbaar. Nee, beide programma’s bieden ook zo hun eigen functies aan. Voor het overzicht hebben wij in onderstaande tabel alle functionaliteiten per boekhoudprogramma neergezet. Neem deze functionaliteiten op je gemakje door en bepaal waar jouw voorkeur naar uitgaat:

Wat zijn de voor- en nadelen van Exact en Twinfield?

Twijfel je op dit moment tussen Exact en Twinfield? Logisch! Beide boekhoudprogramma’s ontlopen elkaar niet al te veel en zijn beide bijzonder populair. Tegelijkertijd is het ook zo dat beide programma’s unieke voordelen aanbieden, terwijl je ook met specifieke nadelen rekening moet houden. Hieronder vind je alle informatie over de voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Zeer uitgebreid systeem
 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Boekhouding in de cloud beschikbaar
 • Overzichtelijk dashboard én prima support

Exact nadelen:

 • Niet het voordeligste boekhoudprogramma
 • Eigenlijk té veel functies voor een kleine ZZP’er

Voor- en nadelen van Twinfield

Twinfield voordelen:

 • Prima financiële rapportages
 • Veel soorten functies
 • Het programma wordt voortdurend van updates voorzien
 • Voor veel bedrijven/ondernemers geschikt

Twinfield nadelen:

 • Werkt niet in alle browsers even prettig
 • Je moet betalen voor de support

Wat zegt men over beide deze twee programma’s?

Zo, het mag duidelijk zijn; beide programma’s bieden zo hun eigen voor- en nadelen. Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, is het aan te raden om naar de beoordelingen van huidige gebruikers te kijken. Wij hebben alvast kritisch voor jou naar deze beoordelingen gekeken.

Wat zegt men over Exact?

Over Exact vind je online behoorlijk veel beoordelingen. Bij Exact’s Kiyoh zijn bijvoorbeeld al meer dan 1500 beoordelingen door klanten achtergelaten. Bij deze website is het mogelijk om een score van 1 tot 10 te geven. De gemiddelde score van Exact is hierbij een 8,2

Dit is behoorlijk hoog, maar had op zich hoger gekund. We zien dat de meeste negatieve reacties over het prijskaartje gaan; mogelijk kan Exact hier op termijn nog iets aan doen. Feit is wel dat tegelijkertijd ook veel gebruikers erg te spreken zijn over dit boekhoudprogramma!

Wat zeggen mensen over Twinfield?

Bij Twinfield is het een stuk lastiger om de gemiddelde score te bekijken. Dit komt doordat Trustpilot Wolters Kluwer als 1 bedrijf ziet. Gelukkig hebben alsnog ruim 50 mensen hun beoordeling over Twinfield via Google reviews achtergelaten. De gemiddelde score hierbij is een 3,3 op een schaal van 1 tot 5.

Dit is niet super hoog te noemen. Als we naar de beoordelingen kijken, zien we vooral veel mensen klagen over de klantenservice. Indien je om support vraagt, moet je hier eigenlijk extra voor betalen. Het contact opnemen met de klantenservice zit níet in het abonnement; behoorlijk verrassend en bijzonder.

Probeer Exact en of Twinfield gratis uit!

Voor welk boekhoudprogramma kun jij nou het beste kiezen? Aan de hand van dit artikel kun je mogelijk voor jezelf al de juiste keuze gaan maken. Mocht je dat nog lastig vinden, raden wij je aan om gebruik te maken van de gratis proefperiode:

Exact: bij Exact geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je het gehele programma, inclusief alle functies, naar hartenlust uitproberen.

Twinfield: ook bij Twinfield kun je genieten van een gratis proefperiode van 30 dagen. Binnen deze periode kun je alle mogelijke functies en mogelijkheden uitproberen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email