Skip to content

Monday vs Airtable – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Airtable

Wil jij kunnen werken zonder beperkingen en grenzen? Wil je de samenwerking binnen jouw teams verbeteren? En wil je daarvoor gebruik maken van goede bedrijfssoftware? Dan zijn de systemen van Monday en Airtable eigenlijk voor je op het lijf geschreven. Twijfel je op dit moment tussen deze twee aanbieders? In dit artikel maken wij een uitgebreide vergelijking, waarbij we onder meer kijken naar de functies van beide programma’s. Ook bespreken we de voordelen en nadelen van beide programma’s.

Om beter samen te werken, is het gebruik maken van projectmanagement software ideaal. Je kunt hiermee leiding aan jouw bedrijf geven, terwijl je medewerkers ook beter met elkaar samen kunt laten werken. Voordat je van onder meer deze voordelen kunt genieten, moet je wel de juiste software uit zien te kiezen. Het is hoe dan ook een feit dat zowel Monday als Airtable de nodige voordelen met zich mee brengen.

Wat zijn Monday en Airtable?

Monday en Airtable zijn beide tools waarmee je het samenwerken in jouw organisatie kunt verbeteren. Daarbij is het ook opvallend dat beide systemen zich op hetzelfde richten: jou de mogelijkheid geven om te werken zonder beperkingen en grenzen. Precies dát is wat je nodig hebt als je op zoek bent het verbeteren van jouw interne organisatie. Zowel Monday als Airtable vinden hun oorsprong overigens in Amerika.

Ook is het een feit dat beide systemen populair zijn. Met name Monday is al jarenlang populair, terwijl Airtable in de afgelopen jaren ook een flinke naam op heeft weten te bouwen. Het is dan ook niet verwonderlijk als je op dit moment tussen deze twee programma aanbieders aan het twijfelen bent. Beide aanbieders hebben immers het nodige te bieden.

Tevens richten beide programma’s zich eigenlijk op dezelfde soort bedrijven. Beide systemen geven aan dat ze zich richten op teams van 2 tot 10000 gebruikers. Ook als je de leiding aan een groter team geeft, zijn deze systemen dus geschikt.

monday.com

Monday

Heb je in het verleden de naam daPulse wel eens voorbij zien komen? Dat is goed mogelijk. Dit was namelijk de voorgang van het systeem van Monday, zoals we dat hedendaags kennen. In het verleden was daPulse behoorlijk populair, maar in 2017 werd dit systeem door een andere partij overgenomen. Die partij besloot om de naam aan te passen naar Monday.com.

Door de jaren heen is dit bedrijf ongekend gegroeid. Het bedrijf is nu wereldwijd actief en heeft ruim 100.000 klanten. Deze klanten bevinden zich over de gehele wereld en zijn ook behoorlijk grote klanten. Onder meer Adobe, Coca Cola en L’Oreal Paris maken gebruik van het systeem van Monday. Deze bedrijven weten daardoor een stuk efficiënter en beter (samen) te werken.

airtable

Airtable

In 2012 zag het bedrijf Airtable het levenslicht in Amerika. In deze stad San Francisco begonnen Howie Liu, Emmett Nicholas en Andrew Ofstad met hun eigen bedrijf. Met dit bedrijf wilden zij graag een projectmanagement systeem ontwikkelen, waarbij de focus op data kwam te liggen. Nou, in dat doel zijn deze heren absoluut geslaagd.

Door de jaren heen is het systeem van Airtable meermaals van een flinke update voorzien. Dat is ook te danken aan de investeerders die flink in dit systeem geïnvesteerd hebben. Opvallend is overigens dat het systeem van Airtable flinke overeenkomsten kent met Excel. In dit systeem maak je namelijk ook gebruik van een soort spreadsheet, maar dan met veel meer opties. Dankzij de hoeveelheid opties ga je al snel – met jouw gehele team – veel beter samenwerken.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Kun je nou beter voor Monday of beter voor Airtable kiezen? Dat is een vraag die veel ondernemers en leidinggevenden zichzelf stellen. Geldt dit ook voor jou? Dan raden wij je aan om hieronder de verschillen tussen beide programma’s even door te nemen. De verschillen zijn in ieder geval zichtbaar op het gebied van de prijsstelling en de (hoeveelheid) functionaliteiten.

Prijs

Wil je met jouw bedrijf de volgende stappen gaan zetten? Dan moet je hier een bepaalde investering voor doen. Je kunt ook voor gratis software kiezen, maar daarmee ga je niet de gewenste stappen zetten. Nee, in dat geval kun je veel beter voor een betaald systeem kiezen. Voor zowel Monday als voor Airtable moet je betalen, maar de tarieven bij beide systemen zijn wel behoorlijk verschillend.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

De hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een team van 3 personen. Als je meer gebruikers toe gaat voegen, stijgen de kosten flink. Gelukkig kun je eerst gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode kun je het systeem naar hartenlust uitproberen.

Airtable

 • Free: voor individuen of teams die net starten met Airtable
 • Plus: 10 dollar per maand per gebruiker
 • Pro: 20 dollar per maand per gebruiker
 • Enterprise: prijs op aanvraag

De hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een jaarlijkse betaling. Je kunt ook voor een maandelijkse betaling kiezen, maar daarmee stijgen de prijzen wel iets.

Functionaliteiten

Monday en Airtable hebben veel overeenkomsten, maar ook heel veel verschillen. Zo hebben beide systemen een geheel andere interface, een ander dashboard en ook andere functies. Voor een compleet overzicht van alle functies hebben wij onderstaande tabel opgesteld:

—-tabel—-

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en Airtable?

Wil je graag op korte termijn de keuze maken tussen Monday en Airtable? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken. Dáárvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Het systeem van Monday is bijzonder uitgebreid
 • Het dashboard is overzichtelijk en stelt je in staat om overzichtelijk te werken
 • Het systeem van Monday is voor allerlei soorten bedrijven geschikt
 • Het is mogelijk om Monday aan andere systemen te koppelen

Monday nadelen:

 • Het systeem van Monday werkt niet altijd even snel
 • De totale kosten kunnen bij Monday fors oplopen

Voor- en nadelen van Airtable

Airtable voordelen:

 • Het systeem van Airtable is bijzonder overzichtelijk
 • In het systeem van Airtable kun je van veel functies gebruik maken
 • Je kunt het systeem van Airtable naar wens aanpassen
 • Je kunt makkelijk data ordenen, grafieken maken, tabellen maken en koppelingen met websites maken

Airtable nadelen:

 • Het systeem van Airtable richt zich hoofdzakelijk op data
 • Het systeem van Airtable is vrij prijzig, zeker voor grote teams

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, bieden Monday en Airtable de nodige voordelen. Dat vinden wij niet als enige; nee, veel bedrijven zijn tevreden over deze systemen. Dat blijkt ook uit de online beoordelingen die we online gevonden hebben.

Wat zegt men over Monday?

Op de website Monday’s Trustpilot vind je ruim 3000 beoordelingen over Monday.com. De gemiddelde score van deze beoordelingen is een 4,5. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge score. In veel van de beoordelingen worden de functies, de mogelijkheden en het overzichtelijke dashboard geroemd.

Wat zegt men over Airtable?

Over Airtable zijn online nagenoeg geen beoordelingen te vinden. Niet bij bijvoorbeeld Trustpilot of bij Airtable’s Feedback Company in ieder geval. Daarentegen kun je op de website van Airtable wel de nodige reviews vinden. Deze reviews zijn stuk voor stuk positief; dat is echter niet geheel verrassend. Wat ons betreft geven deze reviews dan ook geen reëel beeld van de werkelijkheid.

Probeer Monday gratis uit

Naar welk van deze systemen gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Om uiteindelijk de knoop door te kunnen hakken, is het aan te raden om gebruik van de gratis proefperiode te maken. Bij Monday geniet je van een gratis proefperiode van 14 dagen; tijdens deze twee weken kun je het systeem naar hartenlust uitproberen. Op basis daarvan kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email