Skip to content

Monday vs Asana – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Asana

Plannen, projecten beheren en het overzicht behouden. In veel bedrijven is dit één van de grootste uitdagingen op dit moment. Puur omdat er veel projecten lopen en omdat sommige projecten ook echt complex zijn. Om dit allemaal makkelijker en efficiënter te maken, is het aan te raden om gebruik van Monday of Asana te maken. Twijfel je op dit moment tussen deze twee programma aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor en nadelen van elk programma.

Met dank aan dit vergelijkings artikel kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Wordt het Monday of wordt het toch Asana? Je bent in ieder geval niet de enige ondernemer die tussen deze twee programma aanbieders zit te twijfelen.

Wat zijn Monday en Asana?

Deze beide systemen gaan als projectmanagement systemen door het leven. Dit betekent dat je met beide systemen projecten kunt beheren, het overzicht kunt behouden en efficiënter kunt werken. Doordat beide programma’s vrij uitgebreid zijn, ben je ook nog in staat om volledige teams aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld projecten in kleinere taken opdelen, waarna je de taken aan specifieke personen toe kunt wijzen.

Daarbij is het een feit dat beide systemen populair zijn geworden. Veel bedrijven kiezen óf voor Monday óf voor Asana. Als we naar de functies, mogelijkheden en overige voordelen kijken, kunnen we dat maar al te goed begrijpen. Beide programma’s hebben het nodige te bieden. Bovendien ben je dankzij beide programma’s echt in staat om efficiënter te werken. Dat ga je dan ook terug te zien aan het uiteindelijke bedrijfsresultaat.

Tot slot is het zo dat beide systemen voor veel bedrijven geschikt zijn. Dit varieert van kleinere bedrijven tot aan de grotere bedrijven. Ook als je met meerdere partners samenwerkt, kun je gebruik van deze systemen maken. Je kunt immers naar eigen wens gebruikers toevoegen aan dit systeem!

monday.com

Monday

Voor de oprichting van Monday moeten we naar het jaar 2017. In dat jaar wordt namelijk besloten om het systeem daPulse een nieuwe naam te geven; Monday.com wordt uiteindelijk als naam gekozen. Dit wordt overigens gedaan nadat het systeem daPulse door een nieuwe partij overgenomen werd. In eerste instantie werd daPulse opgericht door Roy Mann en Eran Zinman.

Op dit moment heeft Monday meer dan 700 werknemers en meer dan 110.000 dagelijkse gebruikers. Ook valt op de website te lezen dat 84% van alle Monday.com gebruikers zich vrolijker voelen. Puur doordat het systeem van Monday aan veel verwachtingen voldoet én het werken leuker maakt. Werken zonder grenzen; dat is het hoofddoel van het systeem van Monday!

asana

Asana

In 2008 besluiten twee werknemers van Facebook om het over een andere boeg te gooien. Dustin Moskovitz en Justin Rosenstein hebben namelijk de ambitie om zélf software te ontwikkelen. Beide heren slaan daarom in 2008 de handen ineen en beginnen met het ontwikkelen van Asana.

Pas drie jaar later wordt de eerste versie van Asana gelanceerd. Al snel zijn de beoordelingen erg positief, waardoor het systeem van een vliegende start geniet. Wereldwijd heeft Asana in de afgelopen een mooie groei door kunnen maken; ook in ons land. Weet je overigens waar de naam Asana vandaan komt? Dit is een verwijzing naar een yoga pose!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Wil jij graag met jouw bedrijf de volgende stappen zetten? En ben je bij jouw zoektocht uitgekomen op Monday en Asana? Dan ben je niet de enige. De keuze Monday of Asana is een keuze die door veel ondernemers gemaakt moet worden. Beide systemen zijn in ieder geval veelbelovend, maar zijn ook op essentiële punten verschillend.

Prijs

Voordat je kunt groeien, moet je eerst investeren. Het gezegde luidt niet voor niets ‘als je wilt zaaien, moet je oogsten’. Voordat je van alle voordelen kunt genieten, zou je dus in een goed projectmanagement softwaresysteem moeten investeren. Opvallend daarbij is dat de prijsstellingen van Monday en Asana behoorlijk verschillend zijn.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Let op: deze prijzen zijn op basis van een team van 3 personen. Als je meer personen aan het systeem toevoegt, stijgt het maandbedrag. Bij Monday heb je in ieder geval voldoende keuze. Als je veel teamleden toe gaat voegen, lopen de kosten wel behoorlijk op.

Asana

 • Basic: 0 euro, gratis voor altijd. Is voor medewerkers/teams die net van start gaan met projectbeheer
 • Premium: 10,99 euro per maand per gebruiker. Voor teams die meerdere projectplannen moeten maken.
 • Business: 24,99 euro per maand per gebruiker. Voor teams die werk moeten beheren.

De prijzen bij Asana zijn op basis van een jaarlijkse betaling. Je kunt ook voor een maandelijkse betaling kiezen, maar daarvoor betaal je meer. Feit is dat je met het Premium pakket van Asana al veel kanten op kunt. Als je meer gebruikers toe gaat voegen, lopen de totale kosten hiervoor echter ook (fors) op.

Functionaliteiten

Verschillen Monday en Asana alleen op het gebied van prijzen? Nee, zeker niet. Ook op het gebied van functionaliteiten zijn duidelijke verschillen waarneembaar. Dat blijkt ook als je naar onderstaande tabel kijkt. In deze tabel hebben wij van beide systemen alle functies op een rijtje gezet:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en Asana?

Kun je nou beter voor Monday of beter voor Asana kiezen? Dat is dé vraag die je voor jezelf moet gaan beantwoorden. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij van beide systemen de voordelen op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Je kunt bij Monday uit meerdere pakketten kiezen 
 • Het systeem van Monday werkt heel prettig, onder meer door het overzichtelijke dashboard
 • Je hebt de mogelijkheid om andere systemen aan Monday te koppelen
 • Qua functies kom je bij Monday echt niks tekort

Monday nadelen:

 • Het systeem van Monday lijkt soms te haperen en werkt op die momenten minder snel
 • De totale kosten voor Monday kunnen fors oplopen

Voor- en nadelen van Asana

Asana voordelen:

 • Het systeem van Asana is erg uitgebreid qua functies en mogelijkheden
 • Met de labels in het systeem van Asana creëer je overzicht
 • Het gratis abonnement van Asana is erg interessant
 • Je geniet van een prima support vanuit Asana

Asana nadelen:

 • Je moet het systeem van Asana met enige regelmaat updaten
 • De labels zorgen er voor dat het systeem soms iets té druk oogt

Wat zeggen mensen over beide programma’s?

Welk van beide systemen spreekt jou het meeste aan? Voordat je de keuze gaat maken, is het interessant om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Speciaal voor jou hebben wij al de online beoordelingen over Monday en Asana geraadpleegd.

Wat zegt men over Monday?

Over het systeem van Monday zijn online echt veel beoordelingen te vinden. Bij bijvoorbeeld Monday’s Trustpilot zijn al meer dan 3000 reviews achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,5. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat een uitmuntende score voor Monday.

Wat zegt men over Asana?

Over Asana zijn online helaas een stuk minder beoordelingen te vinden. Bij websites zoals Asana’s Trustpilot en Feedback Company hebben wij 0 beoordelingen gevonden. Op de website van Asana zelf vonden wij wel onder meer de volgende reviews:

 • Iedereen bij ons gebruikt Asana. Het verhoogt onze productiviteit. Strategisch directeur van Viessmann.
 • Al onze verticals bij Wix hebben momenteel maar één bron van waarheid – en dat is AsanaHead of Marketing Ops and Partnerships van Wix.

Uit deze beoordelingen blijkt in ieder geval dat grote bedrijven tevreden zijn over het systeem van Asana.

Probeer Monday gratis uit!

Wil je voor jezelf écht de juiste keuze maken? Maak dan gebruik van de gratis proefperiode. Asana kun je te allen tijde gratis uitproberen, terwijl je bij Monday van een gratis proefperiode van 14 dagen geniet. Tijdens deze 14 dagen kun je het gehele systeem naar eigen wens uitproberen; echt een aanrader.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email