Skip to content

Monday vs Basecamp – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
monday vs Basecamp

Meer en meer bedrijven kiezen voor goede projectmanagement software. Dankzij deze software is men in staat om het overzicht te behouden, om sneller te werken en om efficiënter te werken. Heb jij die wens ook? En ben je bij jouw zoektocht naar de beste projectmanagement software gestuit op Monday en Basecamp? Dan ben je in dit vergelijkingsartikel aan het juiste adres! In dit artikel maken wij namelijk een uitgebreide vergelijking tussen Monday en Basecamp. Zo kijken we naar de functies, de voordelen en de nadelen van deze twee programma’s.

De keuze voor een projectmanagement softwaresysteem is een belangrijke. Dankzij deze software kun je namelijk echt de juiste stappen zetten. De juiste stappen naar een nóg succesvoller en groter bedrijf.

Wat zijn Monday en Basecamp?

Monday en Basecamp gaan beide als projectmanagement software door het leven. Dit betekent dat je met deze systemen sturing aan jouw projecten kunt geven. Dit doe je op een handige, digitale en efficiënte manier. Een manier waar niet alleen jij van gaat profiteren, maar alle leden van jouw team. Bij zowel Monday als bij Basecamp is het namelijk mogelijk om veel gebruikers aan het systeem toe te voegen.

Beide systemen weten je ongetwijfeld te verrassen. Niet alleen vanwege het overzichtelijke dashboard, maar ook vanwege de vele functies. Als je eenmaal gebruik van Monday of Basecamp maakt, kom je alsnog met enige regelmaat nieuwe functies tegen. We kunnen dan ook gerust stellen dat zowel Monday als Basecamp bijzonder uitgebreide systemen zijn. Systemen waar je veel kanten mee op kunt.

Tot slot is het een feit dat beide systemen populair zijn. Veel bedrijven kiezen óf voor Monday óf voor Basecamp. Logisch ook, aangezien beide systemen het nodige te bieden hebben. Ten opzichte van andere projectmanagement softwaresystemen springen deze twee systemen er met kop en schouders bovenuit!

monday.com

Monday

Eerder in deze eeuw begonnen slimme ondernemers in Amerika met hun eigen bedrijf. Met hun eigen bedrijf ontwikkelden zij een slim projectmanagement softwaresysteem; dit systeem kreeg de naam ‘daPusle’. Al snel werd dit systeem behoorlijk populair, waarna het bedrijf in 2017 door een andere partij overgenomen werd.

Deze nieuwe eigenaar gooide het over een andere boeg. Zo besloot men om de naam van dit systeem naar Monday.com aan te passen. Zeker vanaf dat moment is dit systeem alleen maar populairder geworden. Monday heeft op dit moment meer dan 100.000 klanten, welke over de gehele wereld verspreid zitten. Ook grote bedrijven, zoals Coca Cola en L’Oreal Paris, maken gebruik van dit systeem.

basecamp

Basecamp

Op de website van Basecamp is een interessante tijdlijn te vinden. Deze tijdlijn is in twee onderdelen opgesplitst:

 • Voor Basecamp: de projecten brengen onrust met zich mee, medewerkers zijn gestresst en taken worden niet op het juiste moment uitgevoerd.
 • Tijdens Basecamp: projecten zijn helder, de voortgang is duidelijk en de medewerkers ervaren een gevoel van rust.

Met deze tijdlijn weet Basecamp haar voordelen duidelijk aan te stippen. Met dit systeem kun je echt de interne organisatie – en alle projecten – naar een hoger niveau tillen. Dit bedrijf werd overigens al in 1999 in Chicago opgericht door Ernest Kim, Jason Fried en Carlos Segura. In eerste instantie was het een webdesign bedrijf, maar de focus kwam al snel op eigenlijk softwaresystemen te liggen. Uiteindelijk werd in 2003 gestart met het ontwikkelen van Basecamp; tot op heden is men nog steeds bezig met het ontwikkelen, verbeteren en updaten van dit systeem!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Het mag duidelijk zijn; zowel Monday als Basecamp zijn veelbelovend. Beide systemen zijn populair en bieden veel functies aan. Om uiteindelijk de keuze te kunnen maken, is het zaak om een goede vergelijking te maken. Daar helpen we jou graag een handje bij. Zo laten we je hieronder kennis maken met de verschillen tussen deze twee programma’s.

Prijs

Voor goede projectmanagement software moet je investeren. Dat is één van de weinige zekerheden in het ondernemerschap waar je van uit kunt gaan. Je kunt ook voor een gratis systeem kiezen, maar dergelijke systemen bieden niet de gewenste oplossing. Voor zowel Monday als voor Basecamp moet je betalen, maar de prijsstellingen verschillen wel aanzienlijk.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Voor welk pakket kun je het beste kiezen? Dat hangt van jouw voorkeuren af. Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat bovenstaande prijzen gebaseerd zijn op een team van 3 personen. Als je meer personen toe gaat voegen, stijgen de maandelijkse kosten (fors).

Basecamp

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Basecamp Business: 99 dollar per maand

Bij Basecamp heb je eigenlijk weinig om uit te kiezen. Je kunt maar voor één pakket kiezen, waarbij je wel van onbeperkte grenzen geniet. Zo kun je een ongelimiteerde hoeveelheid gebruikers en projecten aan het systeem toevoegen!

Functionaliteiten

De verschillen tussen deze systemen zijn niet alleen op het gebied van de prijsstelling zichtbaar. Nee, ook op het gebied van functionaliteiten verschillen beide systemen. We kunnen stellen dat beide systemen uitgebreid zijn, maar wel beide op hun eigen manier. In onderstaand overzicht vind je alle functies van beide programma’s:

—tabel—-

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en Basecamp?

Het maken van een keuze is niet makkelijk. Zeker niet omdat zowel Monday als Basecamp veel voordelen bieden. Tegelijkertijd moet je bij beide systemen ook met enkele nadelen rekening houden. Wat alle voor- en nadelen van beide systemen zijn, vind je in onderstaande rijtjes.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • In het systeem van Monday geniet je van veel (interessante) functies
 • Het systeem van Monday kun je aan andere systemen koppelen
 • Monday is eigenlijk voor alle soorten bedrijven geschikt
 • Het dashboard van Monday zorgt voor het gewenste overzicht

Monday nadelen:

 • De totale kosten per maand kunnen behoorlijk hoog oplopen
 • Het systeem van Monday reageert en werkt niet altijd even snel

Voor- en nadelen van Basecamp

Basecamp voordelen:

 • Het systeem van Basecamp is behoorlijk uitgebreid
 • Voor Basecamp betaal je een vast bedrag per maand
 • Het dashboard van Basecamp is bijzonder overzichtelijk
 • Onbeperkte hoeveelheid gebruikers toevoegen is mogelijk

Basecamp nadelen:

 • Je kunt uit slechts één pakket kiezen
 • De mobiele app van Basecamp is niet super

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Welk systeem spreekt jou op dit moment het meeste aan? Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, doe je er verstandig aan om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Speciaal voor jou hebben wij alvast onderzoek gegaan naar de beoordelingen over zowel Monday als Basecamp.

Wat zegt men over Monday?

We kunnen gerust stellen dat Monday erg populair is. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen; bij Trustpilot zijn ruim 3000 beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score maar liefst een 4,5. Aangezien de schaal tot een 5 loopt, is dit echt een hoge score. Veelzeggend voor de tevredenheid van de Monday gebruikers dus.

Wat zegt men over Basecamp?

Zijn er over Basecamp ook veel beoordelingen te vinden? Nee, dat valt eigenlijk reuze tegen. Bij bijvoorbeeld Trustpilot zijn slechts 10 beoordelingen achtergelaten. Van deze 10 beoordelingen is de gemiddelde score een 3,9. Op een schaal van 1 tot 5 is dat dus een prima score, maar de hoeveelheid beoordelingen zijn wel miniem. Op de website van Basecamp vind je overigens wel meerdere reviews van (tevreden) klanten.

Probeer Monday gratis uit

Twijfel je over Monday? Dan is de gratis proefperiodes een ideale optie voor je. Dankzij deze gratis proefperiode kun je immers het systeem geheel naar eigen wens uitproberen:

 • Monday.com: bij Monday geniet je van een gratis proefperiode van 14 dagen. Voldoende tijd om de look and feel van het systeem te beoordelen en alle functies uit te proberen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email