Skip to content

Monday vs HubSpot – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Hubspot

Voor elke ondernemer is het een droom om succesvol te zijn. Als je als ondernemer succesvol wilt zijn, zou je enkele investeringen moeten doen. Je moet niet alleen in jezelf investeren, maar ook in de juiste software systemen. Ben je op dit moment op zoek naar een geschikt projectmanagement software systeem? En ben je daarbij uitgekomen op Monday en HubSpot? Dan komt dit vergelijkings artikel als geroepen! In dit artikel maken wij een uitgebreide vergelijking tussen Monday en HubSpot, waarbij we onder meer alle voor- en nadelen benoemen.

Het uitkiezen van nieuwe software is niet gemakkelijk. Tegelijkertijd is de uiteindelijke keuze wel ongekend belangrijk; alleen met de beste software kun je de gewenste stappen maken. Met dit artikel kun je in ieder geval de juiste keuze tussen Monday en HubSpot gaan maken.

Wat zijn Monday en HubSpot?

Als we het over succesvolle software systemen hebben, hebben we het over Monday en HubSpot. Beide systemen bestaan al de nodige jaren én zijn echt populair. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de hoeveelheid gebruikers van beide systemen.

Beide systemen kunnen op de nodige aanhangers rekenen. Als je met jouw onderneming graag de gewenste groei wilt behalen, zijn zowel Monday als HubSpot voor jou geschikt. Met deze systemen weet je projecten te beheren, projecten te plannen, het overzicht te behouden én efficiënter te werken. Dit geldt eigenlijk voor jouw gehele onderneming. Het resultaat kun je vast al raden; je geniet van een beter bedrijfsresultaat.

Overigens bestaan er ook grote verschillen tussen beide programma’s. Daarover vertellen we je meer in dit artikel, maar we kunnen je nu alvast één ding verklappen. HubSpot is eigenlijk alleen voor grote bedrijven geschikt, terwijl Monday voor allerlei soorten bedrijven geschikt is. Hoe dit precies zit, bespreken we uitgebreid in dit Monday vs. HubSpot artikel!

monday.com

Monday

De historie van Monday is een interessant verhaal. Enige tijd geleden begonnen ontwikkelaars met hun eigen softwaresysteem. Dit systeem werd onder de naam daPulse uitgebracht en werd relatief populair. Deze populariteit nam echter pas echt een vlucht toen daPulse in 2017 door een ander bedrijf overgenomen werd. Dit bedrijf besloot daarbij ook direct om de naam naar Monday.com aan te passen.

De rest is eigenlijk geschiedenis. Monday is namelijk binnen enkele jaren uitgegroeid tot één van de beste projectmanagement software systemen. Op dit moment maken ruim 110.000 bedrijven op dagelijkse basis gebruik van dit systeem. Ook grote bedrijven zoals Coca Cola, Adobe en L’Oreal Paris zijn tevreden gebruikers van Monday.

hubspot

HubSpot

In 2006 beginnen twee mannen met hun eigen softwarebedrijf; Dharmesh Shan en Brian Halligan. Dit bedrijf wordt in Amerika opgericht, maar het bedrijf maakt al snel de overstap naar Europa. Eigenlijk vanaf 2006 is namelijk gebleken dat HubSpot het nodige te bieden heeft. Voor zowel grote als voor kleine bedrijven.

Door de jaren heen heeft dit bedrijf dan ook een flinke groei door weten te maken. De keuze om in 2006 met een eigen softwarebedrijf te starten, heeft voor Dharmesh Shan en Brian Halligan in ieder geval goed uitgepakt. Overigens is de populariteit onder meer te danken aan de veelzijdigheid. Met het projectmanagement systeem van HubSpot kun je namelijk alle kanten op.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op dit moment aan het twijfel tussen Monday en HubSpot? Dan ben je niet de enige. Vrij veel ondernemers die op zoek naar een projectmanagement software systeem zijn, komen bij deze twee programma’s uit. Logisch ook, aangezien beide programma’s het nodige te bieden hebben. Opvallend hierbij is wel dat beide programma’s zich op unieke punten weten te onderscheiden.

Prijs

Voor de gewenste groei van jouw onderneming moet je investeren. In jezelf, in goed personeel en in de juiste software. Dat is ook het geval als je van projectmanagement software gebruik wilt maken. Voor zowel Monday als voor HubSpot moet je met een bepaald tarief rekening houden; de verschillen zijn echt immens.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

De hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een team van 3 personen. Wil je meer personen aan het systeem van Monday toevoegen? Dan moet je een flinker bedrag investeren. 

HubSpot

 • Starter: 41 euro per maand 
 • Professional: 1477 euro per maand 
 • Enterprise: 3681 euro per maand

Wil je van HubSpot gebruik maken? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Voor het meest uitgebreide pakket betaal je ruim 3600 euro. Mede door deze prijsstelling is HubSpot uitsluitend voor de grotere bedrijven geschikt.

Functionaliteiten

Ook op het gebied van functionaliteiten bestaan de nodige verschillen. Eigenlijk kunnen we concluderen dat HubSpot een stuk uitgebreider is, maar dat de functies van Monday beter aansluiten op de wensen van kleinere bedrijven. Enfin, voor het volledige overzicht hebben we alle functies van beide systemen in onderstaande tabel geplaatst:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en HubSpot?

Heb je een groot bedrijf? Dan is mogelijk HubSpot voor jou de beste keuze. Heb je een kleiner bedrijf? Dan is mogelijk Monday voor jou de betere keuze. We gebruiker hierbij express het woordje ‘mogelijk’, aangezien wij niet exact weten wat jouw wensen zijn. Feit is dat zowel Monday als HubSpot de nodige voordelen met zich mee brengen. Daarover lees je hieronder meer!

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Het systeem van Monday beschikt over veel functies
 • Het systeem van Monday is erg overzichtelijk en werkt prettig
 • Je kunt het systeem van Monday aan andere software koppelen
 • Mocht je vragen hebben, staat de prima klantenservice van Monday voor je klaar

Monday nadelen:

 • Het systeem van Monday hapert soms en is daardoor minder snel
 • De kosten kunnen behoorlijk oplopen, als je een groot team hebt

Voor- en nadelen van HubSpot

HubSpot voordelen:

 • Beschikt over alle functies voor grote bedrijven
 • Je hebt bij HubSpot de keuze uit meerdere pakketten
 • Het systeem én het dashboard zijn erg overzichtelijk
 • De klantenservice van HubSpot functioneert prima

HubSpot nadelen:

 • Voor de pakketten van HubSpot moet je echt diep in de buidel tasten
 • Het systeem van HubSpot is eigenlijk niet voor kleine bedrijven geschikt

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Zo, je hebt nu al een duidelijke indruk van zowel Monday als van HubSpot gekregen. Het is nu de hoogste tijd om eens naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Zijn andere gebruikers te spreken over Monday dan wel over HubSpot? Wij zijn alvast voor je op onderzoek uitgegaan.

Wat zegt men over Monday?

We kunnen gerust stellen dat Monday echt heel populair is. Dat blijkt onder meer op de website Trustpilot; daar zijn ruim 3000 reviews achtergelaten. De gemiddelde score van deze reviews is een 4,5. Op een schaal van 1 tot 5 is dit een erg hoge score. In de reviews worden onder meer het gemak, de hoeveelheid functies en het overzichtelijke dashboard veelvuldig benoemd.

Wat zegt men over HubSpot?

Op Trustpilot zijn ook ruim 200 reviews over HubSpot achtergelaten. De gemiddelde score van deze reviews is slechts een 2,7. Veel reviews die op Hubspot’s Trustpilot achtergelaten zijn, zijn alles behalve positief. We hebben wel opgemerkt dat dit vooral reviews van kleinere bedrijven zijn. Zoals we in dit vergelijkings artikel reeds aangegeven hebben, is HubSpot meer geschikt voor grote bedrijven.

Probeer Monday gratis uit!

Wil je van Monday gebruik gaan maken? Voordat je de knoop definitief door gaat hakken, is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Bij bij Monday kan je 14 dagen gratis gebruik maken.

Tijdens het uitproberen van dit systeem merk je écht op hoe het systeem is, hoe het systeem werkt en wat de functies zoal zijn. Meld je direct aan voor de gratis proefperiode en maak op basis daarvan de juiste keuze.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email