Skip to content

Monday vs Pipedrive – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Pipedrive

Wil jij graag duurzame klantenrelaties opbouwen? En wil je ook met bijvoorbeeld leveranciers duurzame relaties opbouwen? Iets wat je voor dergelijke wensen prima kunt gebruiken, is een goed CRM systeem. Ben je tijdens jouw zoektocht naar een goed CRM systeem uitgekomen bij Monday en Pipedrive? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel maken wij namelijk een vergelijking tussen deze twee softwaresystemen. Van beide systemen bespreken we de functies, tarieven, voordelen en nadelen.

Op voorhand kunnen we één ding verklappen: zowel Monday als Pipedrive zijn veelbelovende systemen. Bovendien zijn beide systemen eigenlijk méér dan alleen een CRM systeem. Zo zou je in principe beide systemen ook als een projectmanagement software systeem in kunnen zetten.

Wat zijn Monday en Pipedrive?

Zoals hierboven al aangegeven, zijn zowel Monday als Pipedrive CRM systemen. De afkorting CRM staat in dit geval voor ‘Customer Relationship Management’. Oftewel het managen van de relatie met jouw klanten. Als je hier tijd en aandacht aan besteedt, kun je echt langdurige relaties opbouwen. Langdurige relaties waarmee je de continuïteit van jouw onderneming weet te waarborgen. 

Daarbij is het ook een feit dat je veel andere kanten op kunt met Monday en Pipedrive. Beide systemen beschikken over de nodige modules; je hebt hierdoor echt alle mogelijkheden om dit systeem voor jouw gehele onderneming in te zetten.

Zowel Monday als Pipedrive zijn door de jaren heen populair geworden. Veel bedrijven kiezen voor één van deze twee systemen. Het feit dat jij op dit moment tussen deze twee aanbieders twijfelt, is eigenlijk een goed teken. Dit betekent immers dat je jouw voorwerk goed gedaan hebt.

Voor welk CRM systeem je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt van jouw eigen voorkeuren af. Met de informatie uit dit vergelijkings artikel kun je in ieder geval een prima vergelijking voor jezelf maken.

monday.com

Monday

De historie van het systeem Monday loopt tot het jaar 2012. In dat jaar begonnen enkele slimme ontwikkelaars met het ontwikkelen van dit systeem. Het doel was destijds al helder: werken zonder grenzen mogelijk maken. Oftewel; dit systeem moest ervoor zorgen dat er veel efficiënter gewerkt zou kunnen worden.

In dat doel zijn de ontwikkelaars zeker geslaagd. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat het systeem in 2017 door een andere partij overgenomen is. Vanaf dat moment draagt dit systeem ook de naam Monday.com. Eigenlijk door die overname is dit softwaresysteem in een stroomversnelling terechtgekomen. Op dit moment maken zelfs grote bedrijven, zoals Coca Cola en Adobe, gebruik van dit uitgebreide systeem.

pipedrive

Pipedrive

Wil jij met jouw bedrijf de juiste deals gaan scoren? Wil je de juiste deals in goede banen leiden? En wil jij altijd het overzicht kunnen behouden? Dan is het systeem van Pipedrive eigenlijk voor jou op het lijf geschreven. Met dit systeem beheer je jouw klanten, jouw sales, jouw prospects en jouw leveranciers. Eigenlijk kun je dus alle kanten op met dit systeem.

Voor de ontwikkeling van dit systeem moeten we terug naar het jaar 2010. Enkele verkopers merkten in dat jaar op dat het lastig was om allerlei informatie overzichtelijk te kunnen administreren. Ze besloten dan ook om hun eigen systeem te ontwikkelen. Dát systeem werd Pipedrive en werd dus bijzonder populair. De slogan van Pipedrive luidt overigens nog steeds ‘voor verkopers dóór verkopers’. Vanaf 2020 is Pipedrive overigens in handen gekomen van een grote investeringsfirma; dit heeft het systeem absoluut goed gedaan. Deze kapitaalinjectie is onder meer aan de hoeveelheid functies terug te zien.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Wil jij met jouw bedrijf graag de volgende stappen gaan zetten? Dan kun je eigenlijk niet meer om goede software systemen heen. Als jouw voorkeur naar een veelzijdig softwaresysteem uit gaat, zit je met Monday én Pipedrive sowieso goed. Maar, voor welk systeem kun je nou het beste kiezen? Om deze keuze te maken, is het aan te raden om goed naar de verschillen tussen beide programma’s te kijken.

Prijs

Voor een goed CRM systeem moet je betalen. Dat is zéker het geval als je voor een veelzijdig CRM systeem wilt kiezen. Dit betekent dan ook dat je voor zowel Monday als voor Pipedrive moet betalen. Wat je precies moet betalen, is per systeem wel verschillend.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

De prijzen die je in dit overzicht ziet staan, zijn op basis van een team van 3 personen. Zodra je meer personen aan dit systeem toe gaat voegen, dien je per gebruiker een extra tarief te betalen. Zodra je veel gebruikers toe gaat voegen, kunnen de totale kosten behoorlijk hoog oplopen.

Pipedrive

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Essential: 12,50 euro per gebruiker per maand 
 • Advanced: 24,90 euro per gebruiker per maand 
 • Professional: 49,90 euro per gebruiker per maand 
 • Enterprise: 99,00 euro per gebruiker per maand 

Bij Pipedrive is het een groot voordeel dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd wel een geschikt pakket selecteren. Houd ook hierbij rekening met een relatief forse investering; de kosten voor meerdere gebruikers per maand kunnen hoog oplopen.

Functionaliteiten

Ook op het gebied van functionaliteiten verschillen beide systemen. We kunnen in ieder geval constateren dat beide systemen érg uitgebreid zijn. Het is aan jou om te bepalen aan welke functie(s) je de meeste waarde hecht. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alle functionaliteiten in onderstaand overzicht verwerkt:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en Pipedrive?

Wil je direct de juiste keuze maken? Dan is het van belang om goed naar de voor- en nadelen van beide programma’s te kijken. De belangrijkste voor- en nadelen hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Het systeem van Monday is voor veel bedrijven geschikt, variërend van klein tot groot
 • Het systeem van Monday beschikt over eigenlijk alle gewenste functies
 • Het systeem van Monday is erg overzichtelijk en werkt prettig
 • Het is mogelijk om Monday aan andere systemen te koppelen

Monday nadelen:

 • Het systeem van Monday is niet altijd even snel
 • Indien je veel gebruikers toevoegt, lopen de kosten fors op

Voor- en nadelen van Pipedrive

Pipedrive voordelen:

 • Het systeem van Pipedrive is echt heel uitgebreid
 • Je kunt bij Pipedrive uit meerdere pakketten kiezen
 • Volgens Pipedrive is het mogelijk om jouw verkopen tot 28% te verhogen
 • Het systeem van Pipedrive is overzichtelijk

Pipedrive nadelen:

 • De totale kosten kunnen bij grote teams/bedrijven fors oplopen
 • Je kunt Pipedrive niet zomaar aan andere systemen koppelen

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Ter afsluiting van dit vergelijkings artikel hebben wij gekeken naar de meningen van andere gebruikers. Zijn gebruikers van Monday en gebruikers van Pipedrive tevreden? Of zijn ze ontevreden? Je leest het hieronder.

Wat zegt men over Monday?

Echt veel gebruikers van Monday zijn bijzonder te spreken. Dit blijkt onder meer uit het feit dat 3000 mensen via Trustpilot hun beoordeling achtergelaten hebben. Dat aantal is al veelzeggend; iets wat ook geldt voor de gemiddelde score van een 4,5. Op de schaal van 1 tot 5 is dat een vrij hoge score.

Wat zegt men over Pipedrive?

Via websites als Trustpilot hebben wij géén beoordelingen over Pipedrive gevonden. Wel valt op de website van Pipedrive te lezen dat 93% van de gebruikers erg tevreden is. In hoeverre dit aan de waarheid grenst, hebben wij niet kunnen toetsen. Op de website van Pipedrive vind je in ieder geval meer informatie over de beoordelingen van gebruikers.

Probeer Monday en/of Pipedrive gratis uit!

Zou jij graag beide systemen even uit willen proberen? Dat is zeker een aanrader. Gelukkig is dit bij zowel Monday als bij Pipedrive ook mogelijk. Bij beide programma’s kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen. Een proefperiode waarin je het gehele systeem naar wens uit kunt proberen. Aan de hand van jouw eigen bevindingen kun je de juiste keuze maken.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email