PPSK-Kiosk logo

De iPad-app die zorgt voor snel en veilig Wi-Fi voor gasten

Wi-Fi voor gasten

Als je ooit bij iemand thuis te gast bent geweest, weet je hoe het werkt: het wifi-wachtwoord van het huis achterhalen, inloggen op hun netwerk en hopen dat het snel en veilig is.

Met de PPSK-Kiosk kunnen je gasten veilig en eenvoudig verbinden met je (zakelijke) Wi-Fi netwerk. De gasten gaan naar de Kiosk toe, openen de camera app op de telefoon en scannen de unieke qr-code. Dat is alles! De telefoon, tablet of andere apparaten verbinden nu op een veilige manier met het gasten netwerk van je bedrijf.

De app

De PPSK-Kiosk app is een iPad app, welke geoptimaliseerd is voor de gebruiker. Middels een simpele “druk op de knop” genereerd de iPad een unieke WPA2 Wi-Fi wachtwoord welke de gebruiker kan invoeren op zijn apparaat of apparaten. Ook heeft de gebruiker een mogelijkheid om een QR-Code te scannen, hierdoor verbind een telefoon of tablet direct met het Wi-Fi netwerk zonder handmatig de code over te typen.

Hoe het werkt

Je wilt natuurlijk weten hoe de oplossing werkt. Daarom hebben we de verschillende onderdelen voor je uitgewerkt over het functioneren van de PPSK-Kiosk iPad app.

ExtremeCloud IQ

ExtremeCloud IQ is een innovatieve cloudbeheeroplossing voor bekabelde en draadloze netwerken. Het systeem is eenvoudig, flexibel en gemakkelijk in gebruik, zodat u vandaag al de koers voor de toekomst kunt uitzetten. Extreme Networks gebruikt in de cloud dezelfde hardware en firmware als on-premises.

ExtremeCloud IQ voorbeeld i.c.m. PPSK-Kiosk

PPSK technologie

Met PPSK heeft elk apparaat of elke gebruiker zijn eigen vooraf gedeelde sleutel, of wachtwoord. In dit scenario is er geen extra infrastructuur nodig, zodat er geen RADIUS-server, Active Directory en certificering nodig zijn. Alles wat nodig is, bevindt zich in het toegangspunt. Hierdoor kunt u duizenden unieke sleutels hebben.

PPSK-Kiosk app

PPSK Kiosk is een app die beschikbaar is op een iPad welke veilig verbinding maakt met ExtremeCloud IQ, de cloudbeheeroplossing van Extreme Networks (voorheen Aerohive). Met PPSK Kiosk kunt u eenvoudig en veilig Wi-Fi-toegang bieden aan uw gasten.

PPSK-Kiosk App in een stand

Security

Doordat de PPSK-Kiosk volledig op een iPad werkt, is er geen (externe) cloud server welke de communicatie met jouw ExtremeCloud IQ beheert. Hierdoor blijft alle API-communicatie in jouw netwerk en werkt de oplossing ook met een on-premise omgeving. Daarnaast heeft de iPad een ingebouwde “single app mode”, welke je via een mobile device management (MDM) oplossing kan instellen. Niemand kan dus zomaar de app verlaten, waardoor er geen instellingen in de app aangepast kunnen worden.

Wat is zakelijk WiFi?

Zakelijk WiFi is een type draadloze internetverbinding dat speciaal is ontworpen voor bedrijven. Het bevat meestal functies die niet te vinden zijn in consumenten-WiFi, zoals:
  • Verhoogde veiligheid
  • Ondersteuning voor meer apparaten
  • Hogere snelheden
  • Prioriteit ondersteuning van de ISP
Daarnaast is het belangrijk dat je zakelijke wifi oplossing stabiel is. Door je bedrijfsnetwerk in te laten stellen door een gespecialiseerd bedrijf zorg je voor een goede dekking. Hiermee kan je tijdens zakelijke meetings met je (potentiele) klanten ongestoord een online meeting via Google Meet, Zoom en Microsoft Teams houden.
 
Als je zakelijke telefonie (VoIP) hebt, kan je bellen met vaste- en mobiele toestellen. Door deze via een stabiele internetlijn te laten lopen voorkom je ook hiermee mogelijke haperingen in je communicatie.

Conclusie

De iPad app voor gast Wi-Fi is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je bezoekers zonder gedoe verbinding kunnen maken met jouw gasten Wi-Fi netwerk.