Skip to content

Teamleader vs Hubspot – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
teamleader vs hubspot

Wil jij graag de best mogelijke service aan jouw klanten verlenen? En wil je jouw interne processen daarvoor ook gaan optimaliseren? In dat geval is het interessant om gebruik te gaan maken van CRM software. Met deze software weet je eigenlijk jouw service naar een hoog niveau te tillen. Voordat het zover is, moet je wel een keuze tussen de verschillende CRM software systemen maken. Twijfel jij daarbij tussen Teamleader vs Hubspot? Dan ben je zeker niet de enige!

In dit artikel zetten wij beide software systemen naast elkaar. We bespreken wat de overeenkomsten zijn, wat de verschillen zijn én wat de voor- en nadelen zijn. Aan de hand van dit artikel krijg je in ieder geval een duidelijk beeld van beide systemen!

Wat zijn Teamleader en Hubspot?

Als je op zoek naar een nieuw CRM software systeem bent, kom je al snel meerdere varianten tegen. Enkele van deze varianten zijn behoorlijk populair; dat geldt voor zowel Teamleader als voor Hubspot. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat je juist tussen deze twee CRM systemen aan het twijfelen bent. 

Een andere overeenkomst is te vinden in de hoeveelheid functies. Het is namelijk een feit dat zowel Teamleader als Hubspot ongekend veel functies aanbieden. Eigenlijk zijn Teamleader en Hubspot véél meer dan alleen een CRM systeem. Het zijn gewoonweg beide uitgebreide softwarepakketten, waar je veel kanten mee op kunt.

Met beide systemen ben je ook in staat om interne processen te optimaliseren. Zo kun je de juiste service aan jouw klanten verlenen, maar ook de juiste processen intern in gang zetten. Je weet hierdoor veel efficiënter te werken. Dit geldt overigens niet alleen voor jou, maar voor al jouw werknemers.

Uiteindelijk zet je met beide systemen een flinke stap in de goede richting. Een flinke stap in de richting van winst welteverstaan. Als je één van deze systemen op de juiste manier weet te integreren, begint het genieten eigenlijk pas echt!

teamleader

Teamleader

Weinig systemen hebben zo’n leuke naam als Teamleader. Met deze naam wordt ook direct duidelijk waar het bij dit systeem omdraait; om het geven van leiding. Oftewel; om het aansturen van een gehele organisatie. Ten behoeve van de klanttevredenheid, de winstgevendheid en de continuïteit van een onderneming.

Het bedrijf werd overigens pas in 2012 opgericht. Vanaf dat moment heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt, mede vanwege een flinke investering in 2014. Door de jaren heen heeft het bedrijf drie kantoren weten te openen; in België, in Nederland en in Portugal. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 150 werknemers in dienst en maakt het meer dan 12.000 ondernemers in Europa blij. Kijk, dat zijn nog eens klinkende cijfers!

hubspot

HubSpot

Voor de oprichting van HubSpot moeten we naar het jaar 2006. In dat jaar begonnen de heren Dharmesh Shah en Brian Halligan met hun eigen softwarebedrijf. Dit bedrijf vindt zijn oorsprong in de staat Massachusetts (USA), maar maakte al snel de tocht over de oceaan. Het is dan ook niet geheel verrassend dat op dit moment HubSpot ook in veel Europese landen actief is.

Het systeem van HubSpot kan met recht héél uitgebreid bestempeld worden. Als je op de website van HubSpot een kijkje neemt, zie je de onder meer de volgende termen naar voren komen: sales, customer service, marketing en CRM. Juist doordat dit systeem zo uitgebreid is, is HubSpot behoorlijk populair geworden. In Amerika, maar ook in ons kleine landje!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op dit moment aan het twijfelen tussen beide programma’s? Dat is goed voor te stellen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben beide programma’s namelijk de nodige overeenkomsten. Tegelijkertijd bestaan er ook substantiële verschillen; over deze verschillen vertellen wij je hieronder graag meer! 

Prijs

Als je gebruik van CRM software gaat maken, moet je rekening houden met de nodige maandelijkse kosten. Hoeveel geld je precies moet betalen, is per CRM systeem verschillend. Om dit te verduidelijken, hebben wij de prijzen van beide systemen voor je op een rijtje gezet!

Teamleader

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • GO: 50 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • MOVE: 60 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • BOOST: 80 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen

Deze genoemde bedragen zijn allemaal exclusief BTW. Zoals je kunt zien, krijg je voor deze bedragen toegang voor 2 gebruikers. Indien je meer gebruikers toegang tot de CRM software wilt geven, dien je hier extra voor te betalen.

HubSpot

 • Starter: 41 euro per maand 
 • Professional: 1477 euro per maand 
 • Enterprise: 3681 euro per maand

Zoals je kunt zien, is HubSpot een vrij duur programma. Voor het meest uitgebreide pakket betaal je ruim 3600 euro per maand. Dit bewijst eigenlijk direct dat het systeem van HubSpot vooral voor de grotere bedrijven geschikt is.  

Functionaliteiten

Ook op het gebied van functionaliteiten vind je de nodige verschillen. We kunnen gerust stellen dat HubSpot een stuk uitgebreider is, maar daarmee ook fors duurder. In onderstaand overzicht vind je in ieder geval alle functionaliteiten van beide programma’s. Aan de hand van dit overzicht kun je achterhalen welk programma over welke functionaliteiten beschikt:

Wat zijn de voor- en nadelen van Teamleader en HubSpot?

Op het gebied van prijs verschillen beide programma’s dus nogal van elkaar. Dat is ook het geval op het gebied van functionaliteiten, waardoor je eigenlijk een prima vergelijking kunt maken. Daarbij is het ook goed om naar de voor- en nadelen van beide programma’s te kijken. Graag helpen we jou daar een handje bij! Hieronder vind je van Teamleader en van HubSpot de belangrijkste voor- en nadelen.

Voor- en nadelen van Teamleader

Teamleader voordelen:

 • Geschikt voor kleinere bedrijven
 • Keuze uit meerdere pakketten
 • Biedt toegang tot alle gewenste functies
 • Een bijzonder overzichtelijk systeem

Teamleader nadelen:

 • Reacties vanuit klantenservice laten lang op zich wachten
 • Minder geschikt voor grote bedrijven
 • Voor- en nadelen van HubSpot

HubSpot voordelen:

 • Gigantisch uitgebreid programma
 • Keuze uit meerdere pakketten
 • Prima support vanuit klantenservice
 • Overzichtelijk systeem/dashboard

HubSpot nadelen:

 • Pakketten zijn erg prijzig
 • Eigenlijk niet geschikt voor kleine bedrijven

Wat zegt men over beide deze twee programma’s?

Vind je het nu nog steeds lastig om een keuze te maken tussen Teamleader en HubSpot? Dan is het mogelijk interessant om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Deze beoordelingen zeggen immers veel over de kwaliteit van beide softwaresystemen. Wij hebben alvast onderzoek voor je gedaan naar de ervaringen van andere gebruikers.

Wat zegt men over Teamleader?

In de afgelopen jaren heeft Teamleader een flinke groei doorgemaakt; iets wat ook duidelijk te zien is aan de hoeveelheid beoordelingen. Bij bijvoorbeeld Teamleader’s Trustpilot zijn 73 reviews achtergelaten met een gemiddelde score van een 4,6. Ook bij Google zijn ruim 50 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,4 is. Gezien de schaal van 1 tot 5 zijn dit dus prima beoordelingen!

Wat zegt men over HubSpot? 

Bij Hubspot hebben maar liefst 2800 klanten hun mening achtergelaten. Deze 2800 beoordelingen hebben tezamen een gemiddelde score van 4,5; op een schaal van 1 tot 5 is dit dus ook een prima beoordeling.

Probeer Teamleader gratis uit!

Onderaan de streep zijn wij eigenlijk meer fan van Teamleader. Het systeem is iets toegankelijker, is betaalbaarder én biedt ook nog een gratis proefperiode aan. Maak direct gebruik van de gratis proefperiode van 14 dagen en laat je verrassen. Test tijdens deze periode in ieder geval alle functies, zodat je echt een duidelijk beeld van dit prima CRM systeem krijgt!

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email