Skip to content

Teamleader vs Odoo – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Teamleader vs Odoo

Wil je met jouw bedrijf gaan groeien? Dan is het noodzakelijk om daar het nodige geld voor vrij te gaan maken. Je kunt immers pas groei halen, nadat je de gehele interne organisatie geoptimaliseerd hebt. Om de interne organisatie te optimaliseren, heb je de juiste software nodig. Twijfel jij daarvoor tussen Teamlead en Odoo? In dit artikel zetten wij deze twee software systemen naast elkaar; we bespreken alle functies, voordelen en nadelen van beide programma’s. Ook kijken we kritisch naar de verschillen en eventuele overeenkomsten.

Kun je hedendaags als bedrijf nog fungeren zonder goede software? Nee, in principe is dat niet mogelijk. Je hebt gewoonweg de juiste software nodig om jouw bedrijf aan te kunnen sturen, om te kunnen groeien en op te kunnen schalen. Mogelijk biedt Teamlead óf Odoo jou de helpende hand daarvoor.

Wat zijn Teamleader en Odoo?

Allereerst kunnen we het volgende vooropstellen: zowel Teamlead als Odoo zijn hele uitgebreide systemen. Je kunt beide systemen zien als een projectmanagement tool, maar je kunt beide systemen ook zien als een soort van ERP systeem. Tevens is het mogelijk om beide systemen te aanschouwen als planning software.

Met andere woorden: met zowel Teamleader als Odoo kun je veel kanten op. Als je één van deze twee systemen in jouw onderneming integreert, begint het echte genieten. Je hebt ongekend veel functies tot je beschikking en je kunt het systeem naar eigen wens instellen.

Ondertussen ben je zéker niet de enige die van Teamleader of van Odoo gebruik maakt. Nee, beide bedrijven/systemen zijn door de jaren heen behoorlijk populair geworden. Uiteraard komt deze populariteit niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, beide systemen leveren simpelweg een belangrijke meerwaarde. Een belangrijke meerwaarde waar veel bedrijven en ondernemers gebruik van willen maken. Geldt dat ook voor jou? Neem dit vergelijkings artikel dan goed door en hak vervolgens de knoop voor jezelf door. Met Teamleader of met Odoo kun je niet de mist in gaan!

teamleader

Teamleader

Als je de naam van dit systeem ziet, spreekt het eigenlijk direct voor zich. De naam van dit systeem geeft namelijk al direct aan dat je de leiding kunt gaan nemen. Dit programma zorgt er in ieder geval voor dat jij de leiding kunt nemen én de leiding blijft behouden. Met Teamleader ben je gewoonweg in staat om jouw gehele organisatie op de juiste manier aan te sturen.

Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan moet je het bedrijf Teamleader dankbaar zijn. Of beter gezegd; de oprichters van Teamleader. De oprichters kwamen in 2012 met dit systeem op de proppen. Een systeem waarmee ze direct hoge ogen wisten te gooien, onder meer door de omvangrijkheid van dit programma. Weinig andere programma’s zijn zo uitgebreid als Teamleader. Op dit moment heeft Teamleader meer dan 12.000 klanten, heeft het in drie landen kantoren en heeft het ruim 150 werknemers!

odoo

Odoo

“Ons systeem is geen ERP pakket, maar is juist een collectie van bedrijfstoepassingen. Ons systeem lijkt relatief veel op SAP, maar wij hebben voor een ander accent gekozen”. Dit zijn de woorden waarmee oprichter Fabien Pinckaers zijn systeem Odoo weet te omschrijven.

Een omschrijving waaruit blijkt dat Odoo heel veel te bieden heeft. Dit systeem is ongekend uitgebreid en is ook behoorlijk populair te noemen. Opvallend hierbij is dat Odoo een volledig Nederlands systeem is; het hoofdkantoor van dit bedrijf zit overigens ook in Nederland (Oisterwijk) gevestigd. Sinds 2003 is Fabien Pinckaers in ieder geval op een succesvolle manier met zijn bedrijf/systeem bezig! 

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Als je met jouw bedrijf de volgende stappen wilt zeggen, heb je hier goede software voor nodig. Kies je hierbij voor de software van Teamleader? Of ga je toch voor de software van het Nederlandse Odoo? De keuze is aan jou. Feit is dat deze systemen veel overeenkomsten hebben, maar ook de nodige verschillen kennen. Over deze verschillen informeren wij je hieronder graag uitgebreid.

Prijs

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, moet je eerst zaaien voordat je kunt oogsten. Dit betekent dat je eerst moet investeren, voordat je met jouw bedrijf echt kunt groeien. Dit betekent dus dat je moeit investeren in Teamleader dan wel in Odoo. Opvallend hierbij is dat beide systemen een andere prijsstelling kennen.

Teamleader

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • GO: 50 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • MOVE: 60 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen
 • BOOST: 80 euro per maand, 2 gebruikers inbegrepen

Deze bedragen hebben betrekking op 2 gebruikers. Des te meer gebruikers je toe gaat voegen, des te hoger het maandbedrag oploopt. Overigens zijn de hierboven genoemde prijzen ook allemaal exclusief BTW. Interessant is uiteraard de gratis proefperiode van 14 dagen!

Odoo

 • Gratis proefperiode van 15 dagen
 • Standaard maandbedrag per gebruiker: 18 euro 

Dit bedrag kan vervolgens zo hoog oplopen als je zelf maar wilt. Het is namelijk mogelijk om allerlei apps/modules te gebruiken, waarvoor je per app een bepaald maandbedrag moet betalen. Voor de CRM app betaal je bijvoorbeeld 16 euro per maand, voor een kassa module ook 16 euro per maand en voor een productie module 32 euro per maand. Des te meer modules je toevoegt, des te hoger het totaalbedrag uiteindelijk oploopt.

Functionaliteit

De verschillen op het gebied van de prijskaartjes zijn overduidelijk. Geldt dit voor nog meer verschillen? Ja, zeker. Ook op het gebied van functionaliteiten zijn de nodige verschillen waarneembaar. Beide systemen zijn behoorlijk uitgebreid, maar daar zitten uiteraard wel gradaties in. In onderstaand overzicht vind je daarom van beide systemen de functionaliteiten:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van Teamleader en Odoo?

Twijfel je op dit moment tussen Teamleader en Odoo? Dan ben je zeker niet de enige. Vrij veel ondernemers hebben interesse in één van deze systemen en willen voor zichzelf de knoop door gaan hakken. Om jou daar een handje bij te helpen, hebben wij de voor- en nadelen van beide programma’s op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Teamleader

Teamleader voordelen:

 • Geschikt voor kleine én grote bedrijven
 • Het systeem van Teamleader is bijzonder overzichtelijk
 • Binnen dit systeem vind je tal van functies terug
 • Je kunt bij Teamleader uit meerdere pakketten kiezen

Teamleader nadelen:

 • Voor de écht grote bedrijven is dit programma niet geschikt
 • De klantenservice van Teamleader laat wat te wensen over

Voor- en nadelen van Odoo

Odoo voordelen:

 • Je kunt het systeem van Odoo geheel naar wens aanvullen met modules
 • Het systeem van Odoo is overzichtelijk en werkt snel
 • Het betreft een open source systeem, waardoor je zelf aanpassingen kunt verrichten
 • Het systeem van Odoo is volledig Nederlands

Odoo nadelen:

 • De mogelijkheden zijn soms iets té divers
 • De totale kosten per maand kunnen hoog oplopen

Wat zegt men over deze twee programma’s? 

Het mag duidelijk zijn: zowel Teamleader als Odoo bieden interessante voordelen aan. Tegelijkertijd moet je bij beide programma’s ook met specifieke nadelen rekening houden. Vind je het nog steeds lastig om de juiste keuze te maken? Dan is het interessant om naar de beoordelingen van andere klanten te kijken; dat is iets wat wij alvast voor je hebben gedaan!

Wat zegt men over Teamleader?

Met name in de afgelopen jaren is Teamleader echt populair geworden. Dit is dan ook terug te zien in de hoeveelheid beoordelingen. Bij bijvoorbeeld Trustpilot zijn bijna 100 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Via Google zijn ook nog eens ruim 50 reviews geplaatst, waarvan de gemiddelde score een 4,4 is. Beide gemiddelde scores zijn erg goed te noemen!

Wat zegt men over Odoo?

Zijn er over Odoo ook veel beoordelingen te vinden? Dat valt ietwat tegen. Na een lange zoektocht kwamen wij uiteindelijk ongeveer 60 reviews op Trustpilot tegen. Van deze 60 beoordelingen is de gemiddelde score een 3,4. In vergelijking met de gemiddelde score van Teamleader is dat dus aan de lage kant. Op basis van deze gemiddelde score zouden we het gebruik van Teamleader dan ook meer aan kunnen raden.

Probeer Teamleader gratis uit!

Gaat jouw voorkeur uit naar Teamleader? Dan is het advies om eerst gebruik te maken van de gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze twee weken kun je het systeem geheel naar wens uitproberen. Je krijgt daarmee écht een duidelijke indruk van alle mogelijkheden.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email