Skip to content

PayPro: laat je klanten simpel online betalen

Peter Jansen
Alles over PayPro

Wat is PayPro?

Heb je een eigen webshop? Dan is het onwijs belangrijk om voldoende betaalmethoden aan je klanten voor te schotelen. Als je klanten de keuze hebben, betekent dit dat zij altijd voor de gewenste betaalmethode kunnen kiezen. Om dát voor elkaar te krijgen, kun je gebruik van PayPro maken.

PayPro kun je zien als een betaaldienstverlener. Met de plugin van PayPro bied je je klanten meer dan 10 betaalmethoden aan. Dit zijn de meest gangbare betaalmethoden, waarmee de conversie op je website significant verhoogd wordt. Bij PayPro valt verder op dat dit systeem heel simpel werkt. Zelfs als je weinig technische kennis hebt, integreer je PayPro snel in je webshop!

Wie gebruikt PayPro?

Het systeem van PayPro werd al in 2006 gelanceerd. Het was hiermee één van de eerst systemen ooit die meerdere betaalmethoden voor in een webshop aanbood. Door de jaren heen is PayPro bovendien erg hard gegroeid; meer dan 10.000 bedrijven maken nu gebruik van PayPro.

Hierbij valt één ding op: het gaat hierbij niet alleen om kleinere webshops, maar ook om echt grote klanten. Zo maken GoParis, Knab en Brussels Airport gebruik van het betaalsysteem van PayPro!

Hoe werkt PayPro?

De werking van PayPro is vrij simpel te noemen. Dit is namelijk een plugin/tool die je in je webshop kunt integreren, waarna je het systeem naar wens in kunt stellen. Zo bepaal je bij dit systeem volledig zelf welke betaalmethoden je aan gaat bieden.

Op dit moment kun je uit 12 betaalmethoden bij PayPro kiezen. Je kunt voor één van deze betaalmethoden kiezen, maar uiteraard ook voor alle methoden. Over de veiligheid en dergelijke hoef je niet in te zitten. PayPro beschikt namelijk over een vergunning van Currence en De Nederlandsche Bank. Deze vergunningen geven aan dat PayPro haar zaakjes perfect op orde heeft.

Rekent een bezoeker in je webshop af? Dit geld wordt dan via PayPro naar je bankrekening overgeboekt. Bij veel betaalmethodes wordt dit direct gedaan; je hebt dus direct de beschikking over het geld dat door de klant betaald is. 

Ondertussen krijg je vanuit PayPro ook nog interessante rapportages voorgeschoteld. En wil je het net iets anders doen dan normaal? Dat is ook mogelijk. Met PayPro kun je bijvoorbeeld van een simpel incassoproces profiteren en kun je je klant gespreid laten betalen. Al met al geniet je met PayPro dus van (heel) veel gemak.

Wat kost PayPro?

Via de website van PayPro registreer je volledig gratis bij PayPro. Voor de tool zelf betaal je niks, maar wel voor transacties. Kiest een bezoeker bijvoorbeeld voor een betaling middels iDeal? Dan betaal je hier €0,29 per transactie voor.

Deze bedragen verschillen per betaalmethode. Op de website van PayPro vind je een overzicht van alle betaalmethoden; per methode staan de kosten benoemd. Let hierbij goed op dat bij sommige betaalmethode ook een variabele vergoeding gerekend wordt.

Wil je van aanvullende modules gebruik maken? Dan moet je hier extra voor betalen. Voor de module ‘Abonnementen & Gespreid betalen’ betaal je bijvoorbeeld €25 per maand.

PayPro koppelingen

Een belangrijk voordeel van PayPro is de naadloze integratie. Vervolgens kun je dit systeem ook nog aan allerlei andere systemen koppelen. De verschillende koppelingsmogelijkheden vind je in onderstaand overzicht:

  • Magento
  • WooCommerce
  • PrestaShop
  • Opencart
  • Easy Digital Downloads
  • Zapier

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email