Skip to content

e-Boekhouden vs Exact – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
e-Boekhouden vs Exact

Heb je interesse in de boekhoudprogramma’s van e-Boekhouden.nl en Exact? Logisch. Beide boekhoudprogramma’s bieden veel mogelijkheden, bieden veel voordelen én zijn populair. Voor welk boekhoudprogramma je het beste kunt kiezen? Die vraag ga je aan de hand van de informatie uit dit artikel voor jezelf beantwoorden. In dit artikel vind je een volledige e-Boekhouden vs Exact vergelijking!

Twijfel je op dit moment tussen deze twee boekhoudprogramma aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews, voor- en nadelen van beide programma’s. Aan de hand van deze vergelijking kun je voor jezelf de juiste keuze maken. Een keuze waar je veel tijd en geld mee gaat besparen. Gemak dient de drukke ondernemer!

Wat zijn e-Boekhouden en Exact?

In de basis hebben e-Boekhouden en Exact een belangrijke overeenkomst: het zijn beide boekhoudprogramma’s. Het zijn beide programma’s waarmee je facturen op kunt stellen, facturen kunt versturen en financiële rapportages in kunt zien. Eigenlijk kun je met beide programma’s jouw volledige boekhouding doen.

Dat is echter niet de enige overeenkomst. Nee, beide programma’s zijn ook nog eens volledig online te bereiken. Deze online boekhoudprogramma’s zorgen ervoor dat je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt. Waar je ook bent en wat je ook aan het doen bent.

Tevens zijn beide boekhoudprogramma’s echt populair te noemen. Over zowel Exact als over e-Boekhouden kunnen we stellen dat beide programma’s veel tevreden gebruikers hebben. Ga jij de volgende tevreden gebruiker van één van deze twee programma’s worden? Wij helpen je een handje met het maken van de juiste keuze!

e-boekhouden

e-Boekhouden

Al in 2002 werd het eenvoudige boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl opgericht. Dit bedrijf, gevestigd in Aarle-Rixtel, heeft vanaf dat moment een flinke groei doorgemaakt. Een groei die terug te vinden is in de hoeveelheid gebruikers, maar óók in de vele mogelijkheden. Door de jaren heen heeft men namelijk meer en meer functies aan het boekhoudprogramma toegevoegd.

Het doel van e-Boekhouden is om het boekhouden voor jou een stuk makkelijk te maken. Niet alleen makkelijker, maar ook nog eens op een manier zoals jij die begrijpt. De slogan van e-Boekhouden op hun website is niet voor niets ‘Boekhouden en factureren op een manier die u begrijpt’.

exact

Exact

Het Nederlandse softwarebedrijf Exact zag al in 1984 het levenslicht. Vanaf de oprichting is het bedrijf met een ongekende opmars bezig. Sterker nog; op dit moment is Exact één van de bekendste en grootste aanbieders van online programma’s. Dit bedrijf biedt daarbij ook een interessant boekhoudprogramma aan! 

Ten opzichte van e-Boekhouden.nl is Exact een stuk groter. Dit merk je terug aan de benadering, aan de mogelijkheden en aan het prijskaartje. Voor welk boekhoudprogramma jij het beste kunt kiezen, is daardoor ook afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Indien je voor het boekhoudprogramma van Exact kiest, kies je wel voor kwaliteit. Want, kwaliteit is iets waar Exact al vanaf 1984 voor staat.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Als je een vergelijking tussen beide boekhoudprogramma’s maakt, loop je al snel tegen verschillen aan. Welke verschillen dit precies zijn, kun je hieronder vinden. Wij zijn namelijk al voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste verschillen! Aan de hand van deze verschillen kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. 

Prijs

Op het gebied van prijs is een duidelijk verschil zichtbaar. Een verschil waar je eigenlijk elke maand tegenaan gaat lopen, aangezien je maandelijks voor het boekhoudprogramma moet betalen. Meer informatie over de prijzen van beide boekhoudprogramma’s vind je hieronder.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

De totale kosten bij het standaardpakket bedragen per maand dus 24 euro, exclusief BTW. Als je een ZZP’er bent, kun je ook nog prima voor het voordelige pakket kiezen.

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand 
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand 
 • Exact Globe Finance & Synergy: 179 euro per maand

Bij Exact kun je het qua pakketten zo gek maken als je zelf maar wilt. Ook kun je het qua bedragen zo gek maken als je zelf maar wilt. We kunnen in ieder geval stellen dat e-Boekhouden een stuk voordeliger is.

Functionaliteiten

Van welke functies zou jij graag gebruik willen maken? Als je dit voor jezelf op een rijtje zet, kun je ook een vergelijking tussen de functionaliteiten van beide programma’s maken. In onderstaand overzicht vind je alle functionaliteiten van beide programma’s, zodat je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken:

Wat zijn de voor- en nadelen van E-boekhouden en Exact?

Ben je benieuwd welk boekhoudprogramma beter op jouw wensen aansluit? Dan is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken om daarachter te komen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alvast de voor- en nadelen van beide boekhoudprogramma’s voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van E-boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • Je hebt de keus uit vrij veel functies
 • Je kunt uit twee aparte modules kiezen (boekhouden en/of factureren)
 • Het gehele programma is overzichtelijk en werkt feilloos
 • De eerste 15 maanden zijn volledig gratis voor startende ondernemers

e-Boekhouden nadelen: 

 • Met dit programma kun je geen kilometeradministratie bijhouden
 • Voor grote(re) bedrijven biedt dit programma niet voldoende functies

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Onwijs veel functies
 • Je kunt op een prima support vanuit de klantenservice rekenen
 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Je kunt dit programma aan veel andere systemen koppelen

Exact nadelen:

 • Voor kleine ondernemers is dit programma té uitgebreid
 • De kosten liggen voor dit programma behoorlijk hoog

Wat zegt men over beide deze twee programma’s?

Ben je benieuwd naar datgene wat andere mensen van deze programma’s vinden? Dan is het interessant om eens naar de beoordelingen over beide programma’s te kijken. Over e-Boekhouden zien we online de nodige beoordelingen naar voren komen. Op bijvoorbeeld e-boekhouden’s Trustpilot hebben meer dan 1100 mensen een beoordeling achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,8 is. Op een schaal van 1 tot 5 is dat dus een hele goede score te noemen.

Ook over het programma van Exact kun je online veel beoordelingen vinden. Ook bij deze beoordelingen valt op dat de meeste gebruikers (erg) tevreden zijn. Zo zijn er bij Kiyoh meer dan 1600 reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 8,2 is. Opvallend is dat de gemiddelde score van Exact bij Trustpilot maar een 1,5 (schaal van 1 tot 5) is. Hoe dat komt, durven wij niet te zeggen.

Probeer e-Boekhouden gratis uit

Ben je een startende ondernemer? Dan kun je de eerste 15 maanden geheel gratis gebruik maken van het systeem van e-Boekhouden.nl. Tijdens deze periode kun je jouw inkomsten alvast opbouwen, waarna je direct een betaald abonnement bij e-Boekhouden af kunt sluiten. Ook voor reeds actieve ondernemers is er een gratis proefperiode beschikbaar van 14 dagen.

Probeer Exact gratis uit

Ben jij erg nieuwsgierig naar het systeem van Exact? Dan is het goed om te weten dat je dit programma voor 30 dagen geheel gratis uit kunt proberen. Ook is het mogelijk om via de website van Exact een demo te bekijken. Met behulp van deze demo krijg je ook al een duidelijker beeld van alle mogelijkheden, functies en de gehele interface.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email