Skip to content

e-Boekhouden vs Visma – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
E-boekhouden vs visma

Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming? Dan is de kans aanwezig dat je uiteindelijk twijfelt tussen de systemen van e-Boekhouden.nl en Visma. Beide systemen zijn in ieder geval populair en bieden kenmerkende voordelen aan. Twijfel je op dit moment tussen deze twee boekhoudprogramma aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s. Neem dit artikel op je gemakje door en maak voor jezelf en jouw onderneming de juiste keuze!

Wat is e-Boekhouden en Visma?

Zowel e-Boekhouden als Visma zijn boekhoudprogramma’s. Dit betekent dat beide programma’s gebruikt kunnen worden voor de boekhouding, maar niet voor al te veel andere dingen. Juist daar zit de kracht volgens ons in. Als je op zoek naar een boekhoudprogramma bent, heb je geen behoefte aan allerlei (overbodige) extra’s.

Tevens zijn beide boekhoudprogramma’s vrij populair te noemen. Opvallend daarbij is wel dat e-Boekhouden vooral bij zzp’ers populair is, terwijl allerlei ‘soorten’ bedrijven gebruik maken van Visma.

Beide bedrijven maken overigens gebruik van de cloud-mogelijkheden. Dit betekent dat je de beide boekhoudprogramma’s altijd en overal kunt gebruiken. Zolang je maar internet tot jouw beschikking hebt, heb je inzicht in jouw boekhouding. Wel zo prettig in deze digitale en dynamische maatschappij.

Bij beide boekhoudprogramma’s geniet je ook van relevante extra’s. Zo kun je – dankzij het programma- razendsnel jouw BTW aangifte doen. Ook kun je een beroep doen op de vele financiële rapportages; deze worden door beide programma’s automatisch opgesteld. Ideaal! 

e-boekhouden

e-Boekhouden

Voor de oprichting van e-Boekhouden moeten we terug naar het begin van deze eeuw. In het jaar 2002 zag dit bedrijf namelijk het levenslicht; vanaf dat moment kwam het bedrijf ook direct met een boekhoudprogramma op de proppen.

Het doel was dat dit een volledig digitaal boekhoudprogramma zou worden. In dat doel is men absoluut geslaagd. Tegelijkertijd is ook gebleken dat het boekhoudprogramma bij veel ondernemers in de smaak is gevallen. Met name kleinere ondernemers zijn onwijs te spreken over de werking van dit boekhoudprogramma.

Tot op heden is e-Boekhouden.nl een Nederlands bedrijf. De website is volledig in het Nederlands, evenals het boekhoudprogramma. Het hoofdkantoor van e-Boekhouden is op dit moment gevestigd in Aarle-Rixtel.

visma

Visma

Voor de oprichting van Visma moeten we naar de jaren 90 van de vorige eeuw. In die periode startte dit bedrijf met het ontwikkelen van verschillende softwareprogramma’s. Dat is ook terug te zien in het huidige aanbod van Visma; bij deze aanbieder vind je meerdere soorten programma’s.

Ook heeft Visma een flinke globalisatie doorgemaakt. Op dit moment is het bedrijf actief in veel Europese landen. Ook in Scandinavië is Visma goed vertegenwoordigd, waarbij de dank uit moet gaan naar het Noorse Visma AS. Dit is de holding waar Visma onder valt.

Heb je tijdens wielerwedstrijden wel eens de naam Visma voorbij zien komen? Dat is heel goed mogelijk. Samen met Jumbo sponsort dit bedrijf namelijk de wielerploeg ‘Jumbo Visma’. Al met al kunnen we stellen dat Visma echt een gigantisch bedrijf geworden is. Een bedrijf waar alles draait om de slimste business software.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma? Dan is de kans groot dat je al snel bij Visma of e-Boekhouden uitkomt. Beide programma’s zijn namelijk populair en bieden veelbelovende functies aan. Daarbij moeten we ook opmerken dat beide programma’s de nodige verschillen kennen. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij deze verschillen voor je op een rijtje gezet.

Prijs

Tussen de prijsstellingen van beide boekhoudprogramma’s zitten duidelijke verschillen. Hieronder hebben wij per programma de bedragen op een rijtje gezet.

e-Boekhouden

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers
 • ZZP/Mini: 9,95 euro per maand (240 boekingen per jaar)
 • Standaard: 14,50 euro per maand (boekhouden) + 9,50 euro per maand (factureren)

Voordat je een abonnement af gaat sluiten, is het zaak om de pakketten met elkaar te vergelijken. Feit is sowieso dat je als startende ondernemer van een gratis ‘proefperiode’ van 15 maanden geniet!

Visma

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Factureren: 7,50 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)
 • Boekhouden & factureren: 18 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)
 • Voor de professional: 25 euro per maand (bij facturatie per 12 maanden)

Ook bij Visma heb je de keus uit meerdere pakketten. Vergelijk de pakketten goed met elkaar, zodat je van het best passende pakket kunt genieten.

Functionaliteiten

De verschillen tussen e-Boekhouden en Visma zijn op het gebied van prijs duidelijk terug te vinden. Daar blijft het echter niet bij. Nee, op het gebied van functies zijn ook duidelijke verschillen zichtbaar. Wij hebben ervoor gekozen om al deze verschillen in een tabel overzichtelijk voor je op een rijtje te zetten. Check onderstaande tabel en bepaal aan welke functies jij wel/geen waarde hecht:

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Boekhouden en Visma?

Twijfel je op dit moment tussen deze twee boekhoudprogramma’s? Logisch! Beide programma’s zijn veelbelovend en bieden interessante functies aan. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, is het aan te raden om een goede vergelijking te maken. Daar helpen we jou graag een extra handje bij. Hieronder zetten wij per programma de voor- en nadelen op een rijtje.

Voor- en nadelen van e-Boekhouden

e-Boekhouden voordelen:

 • Eerste 15 maanden zijn gratis voor startende ondernemers
 • Je kunt uit twee verschillende pakketten/modules kiezen
 • Het programma bevat de juiste functies voor kleinere ondernemers
 • Het programma werkt overzichtelijk en snel

e-Boekhouden nadelen:

 • Je kunt geen kilometeradministratie bijhouden
 • Het programma is niet voor grote(re) bedrijven geschikt

Voor- en nadelen van Visma

Visma voordelen

 • Je hebt de keus uit drie pakketten/modules
 • Je kunt te allen tijde een beroep doen op de prima klantenservice
 • Het programma biedt de juiste functies aan
 • Het programma is voor veel soorten ondernemers geschikt

Visma nadelen

 • Voor bepaalde functies moet je extra bijbetalen
 • Beperkte opties qua lay-out

Wat zegt men over beide programma’s?

Zoals we eerder al stelden, zijn beide programma’s populair. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar beoordelingen over beide programma’s van andere gebruikers.

Wat zeggen mensen over e-Boekhouden?
We kunnen gerust stellen dat de meeste gebruikers van e-Boekhouden erg tevreden zijn. Bij de review-website E-boekhouden Trustpilot zijn meer dan 970 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 9,6. Uitgaande van de schaal van 1 tot 10 is dit dus een sublieme score.

De gebruiksvriendelijkheid, kosten en gratis proefperiode komen in veel beoordelingen positief naar voren. Wil je meer over dit boekhoudprogramma weten? Check dan zeker onze e-Boekhouden review!

Wat zeggen mensen over Visma?

Ook over het boekhoudprogramma van Visma zijn veel beoordelingen te vinden. Zo hebben bijvoorbeeld meer dan 330 gebruikers hun mening bij Trustpilot achtergelaten. Bij Visma’s Trustpilot heeft het een score van 3,9 op een schaal van 1 tot 5. Ook dit is een prima score! 

Veel gebruikers zijn te spreken over de mogelijkheden, de helpdesk en de prijsstelling. Ook worden de pakketten van Visma door veel mensen geprezen; veel mensen vinden het prettig dat ze uit meerdere pakketten kunnen kiezen. 

Probeer e-Boekhouden en/of Visma gratis uit!

Heb je jouw keuze voor één van deze twee boekhoudprogramma’s gemaakt? Of twijfel je op dit moment nog steeds? In beide situaties is het aan te raden om gebruik van de gratis proefperiode te maken!

Bij e-Boekhouden.nl geniet je van een gratis proefperiode van 14 dagen. Ben je op dit moment nog een startende ondernemer? Dan geniet je zelfs van een gratis proefperiode van 15 maanden. Voor de periode van 1 jaar en 3 maanden kun je geheel gratis van dit programma gebruik maken! 

Bij Visma kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je alle functies uitproberen; je kunt op basis daarvan een prima oordeel vellen over dit veelbelovende boekhoudprogramma! 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email