exact

Exact Boekhouden | Alle informatie | Probeer het gratis uit

Grip op je cijfers met het meest gebruikte boekhoudprogramma voor het mkb

exact - white

Over Exact

In de wereld van boekhoudprogramma’s is de naam ‘Exact’ zonder enige twijfel één van de meest bekende namen. De firma Exact heeft zich door de jaren heen namelijk ontpopt tot één van de grootste aanbieders van boekhoudprogramma’s, terwijl het bedrijf ook nog meer andere software tools aanbiedt voor MKB bedrijven. 


Ook met Exact boekhouden richt dit bedrijf zich puur op de MKB bedrijven. Mogelijk is het boekhoudpakket ook geschikt voor eenmanszaken, maar de focus ligt in principe toch op de MKB bedrijven.

5/5

Opstarten

Als je een abonnement op het Exact boekhoudpakket neemt, krijg je direct toegang tot een online dashboard. Dit dashboard ziet er op het eerste gezicht behoorlijk ingewikkeld uit; het boekhoudprogramma Exact is namelijk super uitgebreid te noemen.

Gelukkig is men bij Exact al jarenlang bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige software. Zij weten hierdoor dus ook exact waar mensen mogelijk vragen over hebben én beantwoorden deze vragen direct in het boekhoudpakket. Als bijvoorbeeld een bepaalde functie niet helemaal duidelijk voor je is, kan je direct een handleiding vinden. Aan de hand van deze handleiding weet je vervolgens direct hoe de functie precies werkt en/of wat je precies moet doen. 

Aan de bovenkant van het dashboard zie je enkele duidelijke categorieën naar voren komen: cockpits, financieel, relaties, verkoop en inkoop. Ongeacht voor welke categorie je kiest, krijg je de nodige functies tot je beschikking. Op het hoofdscherm van dit boekhoudprogramma zie je bovendien direct wat de financiële status is van jouw onderneming is.

Daarnaast kan je ook direct koppelingen gaan maken. Zo is het mogelijk om dit boekhoudprogramma te koppelen aan de gegevens van de Kamer van Koophandel, maar ook aan bijvoorbeeld andere softwarepakketten. Door meerdere softwarepakketten aan elkaar te koppelen, weet je uiteindelijk van nóg meer voordelen te genieten. 

Hierbij is het zeer handig/prettig dat Exact veel ervaring heeft met het ontwikkelen van verschillende soorten softwarepakketten; zij weten hierdoor ook exact hoe ze verschillende pakketten het beste aan elkaar kunnen koppelen.

Moraal van het verhaal; na het aanmelden krijg je direct toegang tot onwijs veel functies. Het dashboard is op het eerste oog misschien iets té druk, maar je wordt hier al snel wegwijs in. Vervolgens kan je ook direct beginnen met bijhouden van jouw boekhouding én eventueel met het koppelen van andere softwarepakketten aan dit boekhoudprogramma.

5/5

Support

Aangezien Exact boekhouden onwijs veel functies kent, is de kans aanwezig dat je na verloop van tijd vragen hebt. Je kunt deze vragen aan jouw boekhouder stellen, maar je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van Exact. De excellente klantenservice die door dit bedrijf aangeboden wordt, is ook één van de redenen waarom Exact uitgegroeid is tot een dergelijk groot bedrijf.

Via de website van Exact heb je meerdere mogelijkheden om direct in contact te komen met één van de medewerkers van de klantenservice. Je kunt hiervoor via de website een live chat starten, je kunt een online contactformulier invullen of je kunt bellen naar de telefonische klantenservice. 

Wij hebben de proef op de som genomen en hebben even contact via de telefoon opgenomen. Wij hadden een vraag over de gratis proefperiode en kregen daar een keurige reactie op via de telefoon. De vriendelijke medewerkster vroeg ook nog of zij ons met iets anders kon helpen, maar eigenlijk was onze vraag perfect geantwoord. Dat is één van de signalen dat de support van Exact dik in orde is.

Het enige wat wij jammer vinden, is dat je op de website van Exact geen e-mailadres naar voren ziet komen. Mogelijk heeft Exact dit reeds toegevoegd in het online dashboard, maar dat is bij ons (helaas) nog niet bekend. Voor de mensen die graag per e-mail in contact met de klantenservice van Exact willen komen; dat is helaas dus niet mogelijk.

Eigenlijk zijn wij zeer te spreken over de support van Exact. Het enige nadeel is dat je niet per e-mail contact op kunt nemen, maar het contactformulier en de live chat zijn ook bijzonder prettig te noemen. Daarbij komt ook nog eens dat je ook via de telefoon contact op kunt nemen. Zoals hierboven al reeds gesteld, is de telefonische hulp dik in orde bij deze tech gigant. Ook op dit vlak is Exact dus zeker één van de beste boekhoudprogramma’s.

5/5

Gebruiksgemak

Door de jaren heen heeft Exact onwijs veel ondernemers blij weten te maken. Dit doet Exact niet alleen met het boekhoudpakket, maar ook met alle andere softwaretools. Bovendien heeft Exact in al die jaren zichzelf continu weten te overtreffen; dit is niet alleen terug te zien in het niveau van het boekhoudpakket, maar ook in de gebruiksvriendelijkheid.

Continue ligt de focus op het verbeteren van functies, het toevoegen van functies en het optimaliseren van het gehele boekhoudpakket. Daarbij moeten we wel opmerken dat Exact hier soms iets te in doorgeschoten is. Sommige functies zijn net iets té uitgebreid of iets té gecompliceerd, waardoor dit ten koste kan gaan van het gebruiksgemak.

 

Of jij dat ook zo gaat ervaren, is echter wel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Daarbij moeten we ook opmerken dat Exact boekhouden zich voornamelijk op MKB bedrijven richt; voor bijvoorbeeld grote bedrijven en eenmanszaken biedt Exact boekhouden niet het gewenste gebruiksgemak.

 

Aan de andere kant doet Exact er wel alles aan om het boekhoudpakket zo simpel mogelijk te houden. Doordat het boekhoudprogramma zo ongekend veel functies kent, lopen sommige functies echter deels door elkaar heen. Pas als je eenmaal echt jouw draai in dit boekhoudpakket gevonden hebt, kan je écht gaan genieten van al het gebruiksgemak.

 

Zo spreekt het ons bijvoorbeeld heel erg aan dat je zo veel functies tot je beschikking hebt. Je kunt hierdoor eigenlijk de volledige boekhouding van A tot Z tot in perfectie bijhouden, waardoor je bijvoorbeeld continue overzicht over jouw financiële status hebt. Daarnaast is het ook nog noemenswaardig dat je dit pakket ook met bijvoorbeeld jouw boekhouder kunt delen; jouw boekhouder heeft daardoor ook toegang tot jouw online boekhouding ideaal!

Tot slot willen we nog benoemen dat het gebruiksgemak zich ook op een ander vlak weet te onderscheiden; door de koppeling met verschillende software pakketten. Doordat je veel verschillende pakketten met elkaar kunt combineren, weet je eigenlijk jouw gehele onderneming naar een hoger niveau tillen. De verschillende pakketten versterken elkaar immers, waardoor je eigenlijk weinig omkijken meer hebt naar het doen van de boekhouding.

 

Ook vinden wij het super dat Exact een volledig online boekhoudprogramma is. Het maakt dus niet uit waar je je op de aardbol bevindt; je hebt altijd toegang tot jouw digitale boekhouding. Daarbij maak je met veel plezier gebruik van de Exact app. 

Daarnaast is het ook super dat je gebruik kunt maken van een gratis proefperiode. Dankzij deze gratis proefperiode – van maar liefst 30 dagen lang – krijg je een duidelijke indruk van het gehele boekhoudpakket. Je kunt de verschillende functies uitproberen, bepalen of het dashboard naar jouw wens is en bepalen of dit voor jou het beste boekhoudprogramma is. Ook over deze gratis proefperiode zijn wij dus zeer te spreken.

Tot slot willen we nog een ideale functie op het gebied van gebruiksgemak aanstippen; je kunt het softwarepakket van Exact ook direct koppelen aan jouw bankrekening. De enige vereiste daarvan is dat je een zakelijke rekening hebt bij één van de volgende banken: ABN Amro, Rabobank, ING Bank, KNAB en BUNQ.

Conclusie omtrent het gebruiksgemak; het gebruiksgemak is zeker aanwezig, maar je moet niet denken dat dit een super eenvoudig boekhoudprogramma is. Op dat vlak is het eigenlijk de tegenhanger van Rompslomp; Rompslomp is namelijk een stuk eenvoudiger, terwijl Exact toch de nodige aandachtspunten kent. Daarnaast heeft dit boekhoudpakket ook zeker enkele features, enkele handige mogelijkheden en een relatief overzichtelijk dashboard waardoor je na verloop van tijd alsnog van het gebruiksgemak gaat genieten.

Pluspunten:

Minpunten:

Gratis proef periode

Twijfel je nog steeds om Exact aan te schaffen? Aarzel niet om Exact gratis te testen met een proef periode 

exact - white

Eindoordeel

Is het boekhoudprogramma Exact interessant voor MKB’ers en voor grote bedrijven? Voor MKB’ers is het boekhoudprogramma zeker interessant, maar voor kleinere bedrijven niet. 

Voor MKB’ers biedt dit pakket in ieder geval wel alles waar je maar behoefte aan kunt hebben. Het boekhoudprogramma is betaalbaar, biedt een gratis proefperiode aan en het programma is ook uitgebreid qua functies te noemen. 

Aan de hand van deze plus- en minpunten kunnen we het volgende concluderen: voor elke MKB’ers is het aan te raden om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Tijdens deze gratis periode van 35 dagen kan je het programma, inclusief alle functies, uitgebreid testen. Je kunt dan direct voor jezelf bepalen of dit het beste boekhoudprogramma voor jou is of dat je beter nog even verder kunt kijken. Wij zijn in ieder geval fan van Exact!

Alternatieven