Skip to content

Exact vs AFAS Software – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
Exact vs Afas

Ben je op zoek naar de beste software voor jouw bedrijf? Dan is de kans groot dat je al snel uitkomt bij de software van Exact of van AFAS Software. Beide – Nederlandse – partijen bieden namelijk geweldige software aan. Twijfel jij op dit moment dan ook tussen deze twee software aanbieders? Hieronder vind je alle functies, reviews en voor- en nadelen van beide programma’s.

Wat is Exact en AFAS?

Als we naar beide programma’s kijken, zien we de nodige overeenkomsten naar voren komen. Zo zijn beide programma’s bijzonder populair, bijzonder uitgebreid en van een ongekend hoog niveau. Eigenlijk zijn beide programma’s uitgegroeid tot de standaard binnen de wereld van softwarepakketten.

Bijkomende overeenkomst: in beide programma’s vind je een boekhoudmodule terug. Dankzij deze module ben je in staat om de boekhouding van jouw onderneming tot in perfectie bij te houden. Maar, daar blijft het niet bij. Ook voor allerlei andere zaken kun je de softwaresystemen van deze bedrijven gebruiken.

Beide programma’s bieden bovendien veel mogelijkheden tot het maken van koppelingen. Dankzij deze koppelingen kun je op een nog grotere schaal genieten van alle voordelen. Dit geldt overigens niet alleen voor jou, maar ook voor jouw werknemers. Met de software van Exact én AFAS zet je echt de volgende stappen met jouw onderneming. De volgende stappen naar een flinke groei en een hogere winst.

exact

Exact

Cloud business software voor het mkb en hun accountants. Met die woorden word je welkom geheten op de website van Exact. Deze woorden laten eigenlijk direct zien op wie Exact zich richt; op mkb bedrijven. Op het moment van schrijven maken ruim 550.000 mkb’ers (+ hun accountants) gebruik van de software van Exact. Een indrukwekkend aantal.

Dit Nederlandse softwarebedrijf werd al in 1984 in Delft opgericht. Vanaf dat moment richtte het bedrijf zich al op het ontwikkelen van bedrijfssoftware. Door de jaren heen zijn de functies/softwaresystemen van Exact alleen maar verder uitgebreid. Ook zijn deze systemen echt significant beter geworden.

Op dit moment is Exact één van de grootste softwarebedrijven van het land. Wie had dat gedacht toen in 1984 zes studenten met dit bedrijf begonnen? Hoogstwaarschijnlijk niemand. De keuze van deze zes studenten heeft in ieder geval bijzonder goed uitgepakt. Voor veel mkb’ers biedt Exact de juiste software systemen aan!

AFAS Software

AFAS 

Ook het bedrijf AFAS vindt haar oorsprong volledig in Nederland. Dit softwarebedrijf werd in 1996 opgericht. Vanaf dat moment heeft het bedrijf eveneens een sublieme groei door weten te maken. Een groei die op de dag van vandaag nog steeds duidelijk zichtbaar is.

Met de softwaresystemen richt AFAS zich op eigenlijk alle soorten bedrijven. Kleine bedrijven, grote bedrijven en zelfs voetbalclubs maken met veel plezier gebruik van de software van AFAS. Opvallend hierbij is ook dat AFAS allerlei soorten software systemen aanbiedt. Het doel van deze systemen is uiteindelijk om bedrijven en organisaties te automatiseren.

Wil jij de processen ook meer en meer gaan automatiseren? Dan is de software van AFAS mogelijk heel interessant voor je. Het bedrijf heeft sinds 1996 flinke furore gemaakt en is op dit moment hoofdsponsor van onder meer AZ Alkmaar. Ook heeft de voormalige Heineken Music Hall (Amsterdam) sinds 2017 AFAS Live.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Zo, je hebt nu meer achtergrondinformatie over beide bedrijven. Het is nu de hoogste tijd om nader naar de programma’s zelf te kijken. Zoals we eerder al stelden, hebben beide programma’s de nodige overeenkomsten. Tegelijkertijd bestaan er ook duidelijke verschillen tussen beide programma’s. Over deze verschillen willen wij je graag uitgebreid informeren.

Prijs

Een duidelijk verschil is terug te vinden in de prijsstellingen. Om je hier een indruk van te kunnen geven, hebben wij verschillende prijzen voor je op een rijtje gezet.

Exact

Bij Exact kun je uit meerdere softwaresystemen kiezen. Van de populairste software systemen hebben wij de prijzen op een rijtje gezet:

 • Boekhouden: variërend van 39 euro per maand tot aan 179 euro per maand.
 • Finance: vanaf 179 euro per maand.
 • Salaris: vanaf 2,75 euro per loonstrook.
 • Purchase to pay: prijzen op aanvraag.
 • Bouw: variërend van 99 euro per maand tot aan 259 euro per maand.
 • Accountancy: variërend van 39 euro per maand tot aan 199 euro per maand.
 • Productie: variërend van 349 euro per maand tot aan 695 euro per maand.
 • Handel: variërend van 205 euro per maand tot aan 695 euro per maand.
 • Uren & facturen: 139 euro per maand.
 • Project management: 249 euro per maand.

AFAS

Ook bij AFAS kun je uit meerdere softwaresystemen kiezen. Bij AFAS zijn de pakketten echter veelal op maat gemaakt, waardoor je een prijsopgave via de website aan kunt/moet vragen.

Wel is online te vinden dat het boekhoudprogramma van AFAS begint bij een maandbedrag van 39,95 euro. Indien je dit programma uitgebreider wilt maken, komt hier een meerprijs bovenop.

Het maken van een goede vergelijking tussen beide programma’s is al met al lastig. Via de website van AFAS kun je in ieder geval snel een prijsindicatie aanvragen.

Functionaliteiten

Het verschil zit niet alleen in de prijs, maar ook in de functies. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de functies van beide programma’s:

Wat zijn de voor- en nadelen van Exact vs. AFAS Software?

Twijfel je op dit moment tussen de systemen van Exact en AFAS? Dat is goed voor te stellen. Beide systemen zijn veelbelovend, maar kennen ook duidelijke verschillen. Om je met de uiteindelijke keuze te kunnen helpen, hebben wij de voor- en nadelen van beide programma’s nog even op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Onwijs uitgebreid systeem
 • Prima support vanuit de klantenservice
 • Boekhouding is altijd in de cloud beschikbaar
 • 30 dagen gratis proefperiode

Exact nadelen:

 • Niet het goedkoopste systeem
 • Eigenlijk een ‘overload’ aan systemen en mogelijkheden

Voor- en nadelen van AFAS Software

AFAS Software voordelen:

 • Abonnementen zijn dagelijks opzegbaar
 • Je geniet van automatische updates
 • De keus uit ongekend veel programma’s en mogelijkheden
 • Alle systemen zijn via de cloud beschikbaar

AFAS Software nadelen:

 • Je hebt eigenlijk té veel keus tussen de mogelijkheden
 • Prijsstelling is niet altijd even duidelijk

Wat zegt men over beide programma’s?

Wil je graag weten wat andere mensen over beide programma’s vinden? Ook daarvoor ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de bevindingen van gebruikers van deze programma’s.

Wat zeggen mensen over Exact?

In de afgelopen jaren heeft Exact een ongekende groei door weten te maken. Die groei is onder meer aan de kwaliteit van het systeem te danken. Dat is dan ook iets wat we in de online beoordelingen veelvuldig tegengekomen zijn.

Sowieso zijn we veel beoordelingen over Exact tegengekomen. Bij de website Exact’s Kiyoh zijn bijvoorbeeld meer dan 1500 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score hierbij is een 8,2 (op een schaal van 1 tot 10). Bovendien kan 96% van alle gebruikers het gebruik van Exact aanbevelen.

Al met al zijn de meeste beoordelingen erg positief te noemen. Onder meer de kwaliteit, de mogelijkheden, de gebruiksvriendelijkheid en de klantenservice kunnen op (veel) lovende woorden rekenen.

Wat zeggen mensen over AFAS Software?

Ook over AFAS software zijn online veel beoordelingen te vinden. Zo hebben meer dan 140 mensen hun beoordeling achtergelaten over AFAS bij Feedback Company. Uit deze beoordelingen is een gemiddelde score van 7,7 (op een schaal van 1 tot 10) tot stand gekomen. Een prima score dus.

Het lastige is echter dat veel grote bedrijven gebruik maken van AFAS. Dergelijke bedrijven plaatsen minder snel (of helemaal niet) een review over de systemen van AFAS Software.

De beoordelingen die wél geplaatst worden, zijn in ieder geval positief. Dat is overigens ook zo op de Facebook pagina van AFAS Software. Al met al kunnen we stellen dat de meeste gebruikers (erg) tevreden zijn!

Probeer Exact gratis uit!

Geniet één van beide systemen jouw voorkeur? Of wil je gewoonweg beide systemen eens uitproberen? Dan is het goed om te weten dat je bij beide systemen van een gratis proefperiode kunt genieten:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email