Skip to content

Exact vs Snelstart – Welke is het beste? Gratis Tips

John Visser
Exact vs Snelstart

Ben je op zoek naar een goed boekhoudprogramma? En heb je binnen het uitgebreide aanbod al een flinke schifting kunnen maken? Dan is de kans goed mogelijk dat je op dit moment tussen Exact en Snelstart aan het twijfelen bent. Mocht dát het geval zijn, ben je in dit artikel aan het juiste adres. Speciaal voor jou maken wij in dit artikel namelijk een uitgebreide vergelijking tussen Exact en Snelstart. We kijken naar de functies van beide programma’s, maar ook naar alle voor- en nadelen én naar de beoordelingen van andere gebruikers.

De keuze voor een boekhoudprogramma is een hele belangrijke keuze. Voor elk bedrijf, voor elke ondernemer en voor elke instantie is een sluitende boekhouding namelijk ongekend belangrijk. Met een goed boekhoudprogramma geniet je niet alleen van een sluitende boekhouding, maar ook van veel gemak en een flinke tijdsbesparing! Wij helpen jou dan ook graag met het maken van de juiste keuze. 

Wat is Exact en Snelstart?

Is het zo dat de programma’s van Exact en Snelstart veel overeenkomsten hebben? Ja, dat is zeker het geval. Zo kunnen we gerust stellen dat veel ondernemers voor Exact of voor Snelstart kiezen. Met andere woorden: beide programma’s zijn populair en dat is uiteraard niet zonder reden.

Overigens hebben beide programma’s sowieso al een overeenkomst; het zijn beide boekhoudprogramma’s. Met beide programma’s kun je voor een sluitende boekhouding zorgen en van interessante extra’s genieten. Mocht het wenselijk zijn, kun je beide programma’s ook nog naar wens uitbreiden. Je geniet daarmee van nóg meer functies, waardoor je het ondernemerschap voor jezelf nog leuker en makkelijker kunt maken.

Ook is het prettig dat je bij beide programma’s uit meerdere pakketten kunt kiezen. Ongeacht of je nou een groot of een klein bedrijf hebt; bij zowel Exact als Snelstart kun je altijd wel een geschikt pakket kiezen. Over deze pakketten – inclusief prijskaartjes – vind je uiteraard in dit artikel ook alle informatie.

exact

Exact

Rond het jaar 1984 waren zes studenten in Delft werkzaam voor een softwarebedrijf. Ondertussen hadden zij ook de droom om hun eigen software te ontwikkelen. Die droom lieten zij uiteindelijk in 1984 uitkomen; ze lanceerden hun eigen Epsilon Software. Ze kwamen er echter al vrij snel achter dat deze naam al in gebruik was. De naam werd daarom al snel aangepast naar Exact Software.

Onder die naam heeft dit bedrijf in de afgelopen jaren flinke furore gemaakt. Het bedrijf is namelijk uitgegroeid tot één van de grootste softwareaanbieders van ons land. Bovendien is het aanbod van softwaresystemen door de jaren heen flink uitgebreid; Exact zit in ieder geval niet stil.

snelstart

Snelstart

Al ruim 35 jaar geleden werd het bedrijf Snelstart opgericht. Vanaf het eerste moment was het doel helder; ondernemers blij maken met de juiste software systemen. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de slogan van Snelstart ‘Wij maken moeilijke dingen makkelijk’ luidt. 

Door de jaren heen heeft Snelstart een flinke groei door weten te maken. Een groei die te danken is aan de softwaresystemen zelf, maar ook aan het bevlogen team. Bovendien heeft dit bedrijf voor de juiste kernwaarden gekozen: betrouwbaar, bevlogen, oplossingsgericht, behulpzaam en ondernemend. Kijk, dat zijn kernwaarden die perfect passen bij de hardwerkende ondernemers die op zoek zijn naar een goed boekhoudprogramma!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Eerder in deze review heb je kunnen lezen dat beide programma’s de nodige overeenkomsten hebben. Tegelijkertijd kunnen we stellen dat er ook bepaalde verschillen bestaan tussen deze systemen. Wat deze verschillen zijn? Nou, daar vertellen wij je graag hieronder meer over. Neem de verschillen op je gemakje door en bepaal mogelijk direct naar welk programma jouw voorkeur uit gaat!

Prijs

Op het gebied van de prijsstelling zijn in ieder geval al duidelijke verschillen zichtbaar. Dit geldt voor de uiteindelijke bedragen, maar ook voor de verschillende pakketten. Beide bedrijven bieden in ieder geval meerdere pakketten aan.

Exact

 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Exact Online Boekhouden Essentials: 39 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Plus: 72 euro per maand
 • Exact Online Boekhouden Professional: 106 euro per maand
 • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf 179 euro per maand

Een groot voordeel is uiteraard de gratis proefperiode van 30 dagen. Verder is het opvallend dat de prijzen van de pakketten behoorlijk snel oplopen.

Snelstart

 • inStap: 10 euro per maand (eenvoudig factureren)
 • inKaart: 15 euro per maand (eenvoudig zelf de boekhouding doen)
 • inBalans: 27,50 euro per maand (eenvoudig zelf boekhouden en factureren)
 • inZicht: 37,50 euro per maand (boekhouden zoals je dit zelf wilt)
 • inControle: 50,00 euro per maand (totale controle over volledige boekhouding)
 • Accountant: 35,00 euro per maand (speciaal voor accountants- en administratiekantoren)

Opvallend bij Snelstart is de variatie van de pakketten. Ideaal is in ieder geval dat de pakketten van Snelstart óók voor startende ondernemers geschikt zijn. 

Functionaliteiten

Ook is een flink verschil zichtbaar in de functionaliteiten van beide programma’s. Beide programma’s hebben zo hun eigen opbouw en hun eigen functionaliteiten. Om tussen deze functionaliteiten een goede vergelijking te maken, raden wij je aan om onderstaande tabel raad te plegen. In deze tabel vind je de functionaliteiten van beide programma’s:

Wat zijn de voor- en nadelen van Exact en Snelstart?

Wil jij graag de juiste keuze maken tussen Exact en Snelstart? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de voor- en nadelen te kijken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alle voor- en nadelen alvast voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van Exact

Exact voordelen:

 • Prima support vanuit de klantenservice
 • De boekhouding is volledig online bereikbaar
 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Het systeem van Exact is echt uitgebreid

Exact nadelen:

 • Wat ons betreft is dit programma té uitgebreid voor een ZZP’er
 • Prijstechnisch niet het meest interessante programma

Voor- en nadelen van Snelstart

Snelstart voordelen:

 • Je hebt de keus uit meerdere pakketten
 • Mogelijkheid tot koppeling aan veel andere systemen
 • Prima website én prima app
 • Dashboard naar wens in te stellen

Snelstart nadelen:

 • Verschillen tussen pakketten zijn niet altijd even duidelijk
 • De support vanuit Snelstart laat nog wat aan de wensen over

Wat zegt men over beide programma’s?

Wil jij een duidelijke indruk van beide programma’s krijgen? Dan doe je er verstandig aan om gebruik te maken van de gratis proefperiode. Daarnaast is het ook aan te raden om naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Speciaal voor jou hebben wij al naar de online reviews over Exact en Snelstart gekeken!

Wat zegt men over Exact?

We kunnen gerust stellen dat de beoordelingen over Exact erg positief zijn. Bij bijvoorbeeld Exact’s Kiyoh hebben meer dan 1500 mensen een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 8,2, is. Op een schaal van 1 tot 10 geeft dit aan dat de meeste gebruikers (erg) tevreden zijn. 

Wat zegt men over Snelstart?

Zijn de meningen over Snelstart ook zo positief? Ja, zeker. Sterker nog; de meningen over Snelstart zijn eigenlijk nog een stuk positiever. Wij kwamen Snelstart’s Trustpilot ruim 600 beoordelingen online tegen, waarvan de gemiddelde score een 9,2 is. Er zijn minder beoordelingen over Snelstart achtergelaten, maar de gemiddelde score is dus wel fors hoger dan de gemiddelde score van Exact.

Probeer Exact gratis uit!

Wil jij graag direct met Exact aan de slag gaan? Dat is heel goed voor te stellen. 

Om een duidelijke indruk van dit systeem te kunnen krijgen, raden wij je de gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je het systeem geheel naar wens uitproberen. Ideaal!

Probeer Snelstart gratis uit!

Geef jij op dit moment de voorkeur aan Snelstart? Dan is het goed om te weten dat ook Snelstart een gratis proefperiode van 30 dagen aanbiedt. Meld je voor deze gratis proefperiode direct aan en probeer het systeem naar wens uit. Je merkt dan direct of dít systeem volledig op jouw wensen aansluit.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email