Skip to content

Monday.com vs Notion – Welke is het beste? Voor- en nadelen

John Visser

Ben je op zoek naar een goed systeem waarmee je jouw projecten kunt managen? Wil je ondertussen ook nog jouw werknemers managen? Dan is het voor de hand liggend om voor een zogeheten projectmanagement systeem te kiezen. Als we het over een dergelijk systeem hebben, hebben we het over onder meer Monday.com en Notion. In deze Monday.com vs. Notion vergelijking vind je informatie over beide programma’s.

Twijfel je op dit moment tussen deze twee management aanbieders? Hieronder vind je informatie over de functies van beide programma’s, maar ook over de beoordelingen van andere gebruikers. Tevens informeren wij je uitgebreid over de voor- en nadelen van beide programma’s. Aan de hand van deze informatie kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Wat is Monday.com en Notion?

Het leven is behoorlijk hectisch. Dit geldt voor het normale dagelijkse leven, maar dit geldt ook zeker in het bedrijfsleven. In een bedrijf heb je met allerlei taken, projecten en verplichtingen te maken. Heb je op dit moment niet meer het gewenste overzicht? Dan is het aan te raden om met projectmanagement aan de slag te gaan.

Als je met projectmanagement aan de slag wilt gaan, heb je een projectmanagement software pakket nodig. Nou, dat is precies wat Monday.com en Notion zijn. Met deze systemen kun je jouw projecten monitoren, kun je taken verdelen en kun je planningen maken. Vervolgens is het ook nog mogelijk om die planningen te monitoren en de behaalde vorderingen in de gaten te houden.

Beide systemen zijn in de loop der jaren behoorlijk populair gebleken. Opvallend hierbij is dat veel mensen de voorkeur aan Monday.com geven, terwijl ook veel mensen de voorkeur aan Notion geven. Dat doet alleen maar vermoeden dat beide systemen zich op specifieke punten weten te onderscheiden.

Iets waar beide systemen sowieso aan bijdragen, is groei. Als je met een projectmanagementsysteem aan de slag gaat, weet je immers iedereen tevreden te stellen. Niet alleen jouw werknemers, maar ook jouw klanten en jouw leveranciers. Je hebt gewoonweg de zaakjes op orde en dat uit zich in prima resultaten. Mocht je met jouw bedrijf willen groeien, is het interessant om met Monday.com of Notion aan de slag te gaan.

monday.com

Monday.com

Als je de naam Monday.com ziet staan, zou je verwachten dat dit een bedrijf uit het buitenland is. Nou, dat klopt. In het jaar 2012 werd dit bedrijf namelijk opgericht door Roy Mann en Eran Zinman. Zij wilden een systeem ontwikkelen waar bedrijven mee konden groeien. En perfect mee op veranderingen in konden spelen.

Uiteindelijk werd het systeem onder de naam Monday.com uitgebracht. Door de jaren heen is dit systeem ongekend populair geworden. Ook in ons land, aangezien Monday.com zelfs een Nederlandse website heeft. De website is in meer dan 10 talen beschikbaar en dat is eigenlijk al veelzeggend. Monday.com is écht tot een internationaal bedrijf uitgegroeid. Een bedrijf dat het werken voor jou makkelijker probeert te maken. Of zoals je op de website van Monday.com kunt lezen: werk op de manier die voor jou werkt.

Notion

Notion

The alles-in-een-werkplek. Dat is de manier waarop het systeem van Notion omschreven wordt door het bedrijf zelf. Met dit systeem zouden alle teamleden in staat moeten zijn om efficiënt te werken. Eigenlijk is het een systeem waarin je projecten aan kunt maken, taken kunt verdelen én notities bij kunt houden. 

Net zoals Monday.com is ook Notion in het buitenland opgericht. Dat zie je ook aan de tool (en website); deze is volledig in het Engels. Je kunt de website op één andere taal instellen en dat is Koreaans. Vrij opvallend, wat ons betreft.

Net zoals Monday.com is Notion in ieder geval bijzonder populair geworden. Dit is te danken aan de kwaliteit van het systeem, maar ook zéker aan de mogelijkheden van het systeem. Als je als leidinggevende of baas een team wilt managen, doe je dat tot in perfectie met Notion.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je al enige tijd op zoek naar een programma waarmee je kunt managen? En heb je al meerdere programma’s bekeken? Als je uiteindelijk bij Monday.com en Notion uitkomt, heb je een prima schifting gemaakt. Deze twee programma’s staan namelijk als één van de beste management programma’s te boek. Maar, voor welk programma kun je dan het beste kiezen? Wij gaan je een handje helpen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Hieronder vind je meer informatie over de verschillen tussen beide management programma’s.

Prijs

Een belangrijk verschil is terug te vinden in het prijskaartje. Voor zowel Monday.com als voor Notion moet je een maandelijks bedrag betalen, maar er zit zeker een verschil tussen deze bedragen.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Let wel goed op: deze bedragen zijn op basis van een teamgrootte van 3 personen. Des te groter het team is, des te meer je voor dit programma moet betalen.

Notion

 • Personal: Gratis. Voor mensen die hun persoonlijke leven op orde willen brengen.
 • Personal Pro: 4 dollar per maand. Voor mensen die hun persoonlijke leven nóg meer op orde willen brengen.
 • Team: 8 dollar per lid per maand. Voor teams die samen willen werken en dit tot in perfectie willen doen.
 • Enterprise: Prijs op aanvraag. Dit pakket is geschikt voor grotere ondernemingen.

De hierboven genoemde bedragen zijn op basis van een jaarbetaling. Als je voor een maandbetaling kiest, stijgen de maandelijkse bedragen.

Functionaliteiten

Zijn Monday.com en Notion qua functionaliteiten met elkaar te vergelijken? Nou, deels. Beide programma’s bieden specifieke functionaliteiten aan; maak daarom echt een goede vergelijking tussen de functies. In onderstaande tabel hebben wij alvast de functionaliteiten op een rijtje gezet:

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday.com en Notion?

Ben je benieuwd voor welk programma je het beste kunt kiezen? Jij bent de enige die dit voor jezelf kan bepalen. Om je hier nog een extra handje bij te helpen, vind je hieronder de voor- en nadelen van beide programma’s.

Voor- en nadelen van Monday.com

Voordelen Monday.com:

 • Onwijs uitgebreid systeem
 • Geschikt voor kleine én grote ondernemingen
 • Mogelijkheid om aan andere systemen te koppelen
 • In het dashboard vind je een centraal overzicht van alle taken

Nadelen Monday.com:

 • Maandelijks bedrag kan behoorlijk hoog oplopen
 • Systeem werkt iets slomer bij grotere teams/projecten

Voor- en nadelen van Notion

Voordelen Notion: 

 • Je kunt in dit systeem ideale verbindingen creëren
 • Biedt ongekend veel mogelijkheden
 • Je hebt de keus uit veel templates
 • Het systeem werkt vrij simpel en aangenaam

Nadelen Notion:

 • De zoekfunctie werkt niet naar behoren
 • Het systeem ‘hapert’ soms

Wat zegt men over beide programma’s?

Wil jij voor jezelf de juiste keuzes gaan maken? dan is het mogelijk interessant om ook naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Als we naar de beoordelingen van Monday.com kijken, zien we het volgende. gemiddelde score van 4,7 (1-5). Dat is een uitstekende score.

Als we naar de beoordelingen van Notion kijken, zien we het volgende: gemiddelde score van 4,5 (1-5). Iets minder beter dan die van Monday.com, maar nog steeds een hele goede score.

Beide programma’s worden goed beoordeeld, maar de hoeveelheid beoordelingen lopen flink uiteen. Aan de hand van de hoeveelheden beoordelingen kunnen we stellen dat Monday.com een stuk populairder is.

Probeer Monday.com gratis uit

Spreekt het systeem van Monday.com jou het meeste aan? Dan raden wij je aan om direct gebruik te maken van de gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode kun je het programma naar hartenlust uitproberen.

Probeer Notion gratis uit

Ook het programma van Notion kun je geheel gratis uitproberen. Vul jouw gegevens op de website in en krijg direct toegang tot het systeem. Op deze manier kun je óók van dit systeem een prima indruk krijgen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email