Skip to content

Monday vs ClickUp – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Clikcup

Wil jij met jouw onderneming de volgende stappen zetten? Zou je graag met jouw onderneming de gewenste groei door gaan maken? En ben je bereid om daarvoor te investeren? Dan is het advies om in goede projectmanagement software te investeren. Heb je daarbij achterhaal dat Monday en ClickUp goede opties zijn? En zit je nu te twijfelen tussen deze twee aanbieders? Dan heb je jouw voorwerk in ieder geval al goed gegaan. In dit Monday vs. ClickUp artikel maken wij een uitgebreide vergelijking tussen deze twee systemen.

We kijken onder meer naar de functionaliteiten, tarieven, voordelen en nadelen. Ook zoomen we in op de beoordelingen van andere gebruikers over deze systemen. Feit is dat beide systemen populair zijn. Deze populariteit komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen!

Wat zijn Monday en ClickUp?

Als je in jouw onderneming met meerdere projecten bezig bent, is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt. Dankzij Monday en ClickUp kun je het gewenste overzicht juist behouden. Deze twee systemen zijn namelijk zogeheten projectmanagement systemen. Zoals deze term al doet vermoeden, kun je hiermee alle projecten managen. Ongeacht wat voor projecten het precies zijn.

Feit is dat zowel Monday als ClickUp erg populair zijn. Als we naar de voordelen kijken, is dat echter niet super opvallend te noemen. Beide systemen beschikken namelijk over veel functies. Juist doordat beide systemen uitgebreid zijn, kun je veel kanten op met zowel Monday als met ClickUp.

Daarnaast zijn beide systemen overzichtelijk. Zodra je Monday of ClickUp opent, zie je direct hetgeen je moet doen. Ook zie je direct wat de vorderingen van projecten zijn en wie waarmee bezig is. Wij zijn van mening dat je met deze systemen echt de juiste sturing kunt geven. Ongeacht voor welk systeem je kiest, ga je van de nodige voordelen profiteren.

monday.com

Monday

Het systeem Monday kennen we in deze vorm pas sinds 2017. Voor die tijd was dit systeem ook al actief, maar toen onder de naam daPulse. Onder die naam wist het systeem al naam te maken. Nadat daPulse in 2017 overgenomen werd, besloten de nieuwe eigenaren om de naam naar Monday.com te wijzigen. Onder die naam heeft het systeem nóg meer furore weten te maken.

Op dit moment wordt Monday.com door meer dan 100.000 bedrijven gebruikt. Niet alleen in ons land, maar ook in andere Europese landen en Amerika. Opvallend is dat ook grote bedrijven van Monday gebruik maken. onder meer Adobe, Coca Cola en L’Oreal Paris maken dagelijks gebruik van Monday. Eigenlijk is dat veelzeggend voor de kwaliteit van dit systeem.

clickup

ClickUp

Volgens de ontwikkelaars van ClickUp is het lastig om te focussen. Ook is het volgens hen lastig om productief te werken. Om deze problemen op te lossen, zijn de ontwikkelaars zelf aan de slag gegaan. Het gevolg was uiteindelijk het systeem ClickUp. Een systeem waarmee de gehele productiever gemaakt kan worden.

Het doel is om alle werknemers op de wereld productiever te laten werken. Iets wat dit systeem absoluut voor elkaar weet te krijgen. Ruim 200.000 teams over de gehele wereld maken namelijk al van dit systeem gebruik. Daarbij geven veel teams aan zij dat tot 20% tijd weten te besparen. Puur dankzij het systeem van ClickUp en alle bijbehorende functies.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Is Monday voor jouw onderneming het beste systeem? Of kun je toch beter voor het projectmanagementsysteem van ClickUp kiezen? Dit zijn vragen die alléén jij kunt beantwoorden. Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is het wel zaak om goed naar beide systemen te kijken. Daar hebben wij je alvast een handje bij geholpen. Wij hebben namelijk beide systemen uitgeprobeerd en hebben daardoor inzicht in de belangrijkste voordelen gekregen.

Prijs

Voor de beste projectmanagement systemen moet je betalen. Dat is één van de weinige zekerheden die je hebt. Je kunt ook voor gratis systemen kiezen, maar die voldoen in weinig situaties aan alle wensen. In plaats daarvan kun je veel beter investeren in een goed projectmanagement systeem. Als je voor Monday of ClickUp kiest, krijg je maandelijks met bepaalde kosten te maken.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Dankzij de gratis proefperiode van 14 dagen kun je het systeem naar hartenlust uitproberen. Ben je overtuigd van de voordelen van Monday? Dan heb je uit meerdere pakketten de keuze. Indien je meerdere gebruikers toe gaat voegen, stijgen de tarieven wel. De hierboven genoemde tarieven hebben namelijk betrekking op een team van 3 personen.

ClickUp

 • Gratis proefperiode van een onbeperkte duur
 • Unlimited: 5 dollar per gebruiker per maand 
 • Business: 9 dollar per gebruiker per maand 
 • Enterprise: prijs op aanvraag

Ook bij ClickUp kun je dus uit meerdere pakketten kiezen. Het meest gekozen pakket is het Unlimited pakket, waar je slechts 5 dollar per gebruiker per maand voor betaald. Het gaat hierbij wel om een jaarlijkse betaling. Als je voor een betaling per maand kiest, betaal je een fors hoger bedrag.

Functionaliteiten

Beschikken Monday en ClickUp over exact dezelfde functionaliteiten? Nee, zeker niet. In onderstaande tabel hebben wij per programma de functionaliteiten benoemd. Neem de tabel op je gemakje door, bekijk aan welke functies jij waarde hecht en maak daarmee de keuze voor jezelf makkelijker:

—tabel—

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en ClickUp?

Zo, je weet nu exact wat de verschillen zijn tussen beide programma’s. Welk programma spreekt jou op dit moment het meeste aan? Om de keuze voor jou nog iets makkelijker te maken, hebben wij alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Van zowel Monday als van ClickUp.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Het systeem van Monday beschikt over eigenlijk alle gewenste functies
 • Je kunt het systeem van Monday aan andere systemen koppelen
 • Het dashboard van Monday is erg overzichtelijk; dit maakt het werken erg prettig
 • Eigenlijk is het systeem van Monday voor allerlei bedrijven geschikt

Monday nadelen:

 • De totale kosten kunnen per maand fors oplopen bij Monday
 • Het systeem van Monday is niet altijd even snel

Voor- en nadelen van ClickUp

ClickUp voordelen:

 • Je kunt bij ClickUp uit meerdere pakketten kiezen
 • Het systeem van ClickUp kun je grotendeels naar eigen wens aanpassen
 • Het systeem van ClickUp is erg makkelijk te ‘bedienen’
 • ClickUp is voor veel soorten bedrijven geschikt, van groot tot klein

ClickUp nadelen:

 • Door meerdere gebruikers aan ClickUp toe te voegen, stijgen de kosten fors
 • ClickUp is Engelstalig; dit is aan het begin mogelijk even wennen

Wat zegt men over deze twee programma’s?

Op dit moment maken al veel bedrijven gebruik van Monday of ClickUp. Sommige van deze bedrijven hebben online beoordelingen achtergelaten over het systeem. Wij hebben onderzoek naar deze beoordelingen gedaan en delen graag onze bevindingen met je. 

Wat zegt men over Monday?

Over Monday zijn online echt heel veel beoordelingen te vinden. Alleen bij Monday’s Trustpilot zijn al 3000 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 4,5. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat een super goede score. Uiteraard is ook de hoeveelheid beoordelingen veelzeggend over de populariteit van dit systeem.

Wat zegt men over ClickUp?

Op Trustradius zijn ruim 140 reviews over ClickUp achtergelaten. Opvallend is dat heel veel van deze reviews super positief zijn. Dat blijkt ook wel uit de gemiddelde score van een 8,9. In de reviews worden onder meer het gemak, de vele mogelijkheden en de bediening veelvuldig benoemd. Over zowel Monday als over ClickUp zijn de meeste gebruikers enthousiast.

Probeer Monday gratis uit!

Wil jij écht een duidelijke indruk van beide programma’s krijgen? Dan doe je er verstandig aan om gebruik te maken van de gratis proefperiode.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email