Skip to content

Monday vs Trello – Welke is het beste? Gratis Tips | Reviews

John Visser
Monday vs Trello

Heb je in jouw onderneming met meer en meer projecten te maken? Wil je deze projecten in goede banen leiden? Wil je het overzicht behouden? En wil je ook nog voor een juiste planning zorgen? Dan kun je eigenlijk niet meer om de beste projectmanagement software heen. Ben je tijdens jouw zoektocht hierbij gestuit op Monday en Trello? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! Hieronder vind je namelijk alle informatie over beide programma’s, inclusief alle voor- en nadelen.

De keuze voor projectmanagement software is een belangrijke keuze. Als je voor het juiste systeem weet te kiezen, ga je hier op termijn namelijk ongekend van genieten. Je geniet van veel gemak, van het gewenste overzicht én van betere resultaten. Bovendien maak je het werken voor jouw werknemers een stuk makkelijker en leuker. Of je dit het beste met Monday of Trello kunt doen? Voor die keuze kun je de informatie uit dit vergelijkings artikel gebruiken.

Wat zijn Monday en Trello?

Monday en Trello zijn beide systemen die zich richten op het beheren van projecten. Als je van één van deze systemen gebruik maakt, kun je elk project op de gewenste manier beheren. Je kunt taken aanmaken, je kunt taken aan bepaalde personen toewijzen en je kunt de vorderingen in de gaten houden.

Dankzij beide systemen geniet je dan ook van dezelfde voordelen. Je geniet van veel gemak, je geniet van het gewenste overzicht en je geniet van betere resultaten. Niet geheel verrassend zijn Monday én Trello dan ook bijzonder populair geworden. Eigenlijk bij zowel kleine- als bij grote bedrijven.

Beide systemen worden op dit moment door veel bedrijven gebruikt. Ook zzp’ers, kleine bedrijven en andere instanties maken overigens gebruik van deze systemen. Het mooie van zowel Monday als Trello is de veelzijdigheid. Het klopt dat je met deze systemen projecten kunt beheren, maar je kunt er nog véél meer mee. Zo is het ook mogelijk om beter samen te werken en de productiviteit te verhogen. Wat wens je nog meer?

Als je voor goede projectmanagement software wilt kiezen, zijn zowel Trello als Monday dus interessant. Feit is wel dat beide programma’s de nodige verschillen kennen; daarover lees je meer in dit vergelijkings artikel.

monday.com

Monday

Het doel van Monday is om werken zonder grenzen mogelijk te maken. Dat is dan ook dé uitspraak die je direct op de website van Monday.com ziet staan. Veel gebruikers van Monday ervaren dat je met dit systeem ook echt zonder grenzen kunt werken. Je kunt het systeem naar eigen wens aanpassen, terwijl je ook uit tal van functies kunt kiezen. 

In 2012 kwamen enkele slimme ondernemers met een uniek systeem op de markt: daPulse. Dit systeem werd in 2017 door een andere partij overgenomen, waarna deze partij voor een grote verandering koos. Het programma ging vanaf 2017 niet meer daPulse heten, maar Monday.com. Vanaf dat moment is dit programma – onder deze naam – nóg bekender geworden. 

trello

Trello

In 2010 was het bedrijf Fog Creek Software bezig met het ontwikkelen van nieuwe software. Men stuitte namelijk op een probleem; met weinig andere systemen was het mogelijk om projecten te beheren en te plannen. Uiteindelijk kwam dit bedrijf in 2011 met de eerste versie op de proppen; Trellis. 

Na verloop van tijd werd besloten om de naam naar Trello aan te passen. Vanaf 2012 wordt bovendien de hond van de oprichter (Joel Spolsky) de mascotte van dit systeem. Vanaf dat moment begint het programma eigenlijk populairder en populairder te worden. In 2014 gaat Trello echt op eigen voeten staan, waarna het bedrijf én systeem ongekend hard groeien. Wereldwijd maken ongeveer 5 miljoen gebruikers op dagelijkse basis gebruik van dit systeem!

Wat zijn de verschillen tussen deze twee programma’s?

Ben je voor jouw onderneming op zoek naar goede projectmanagement software? Dan weet je op voorhand al dat je uit veel systemen kunt kiezen. In het huidige aanbod zijn Monday en Trello in ieder geval beide erg interessant. Opvallend hierbij is dat beide systemen zich echt weten te onderscheiden. Wat de belangrijkste verschillen tussen Monday en Trello zijn, zetten we hieronder graag op een rijtje voor je.

Prijs

Als je met jouw bedrijf wilt groeien, moet je daar een bepaalde investering voor doen. Zo moet je bijvoorbeeld investeren in goede projectmanagement software. Je kunt ook kiezen voor een gratis systeem, maar dergelijke systemen zijn alles behalve uitgebreid. Tussen Monday en Trello bestaan in ieder geval verschillen in de prijsstelling.

Monday

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Individueel: € 0,00; voor individuen die hun taken en werk bij willen houden.
 • Basic: € 24,00 per maand: voor teams die net beginnen met het beheren van hun werk op één plek.
 • Standaard: €30,00 euro per maand: voor teams die hun werk moeten visualiseren en ook met andere partijen samen moeten werken.
 • Pro: € 48,00 euro per maand: voor teams die complexe workflows moeten beheren, inclusief automatiseringen en integraties.
 • Onderneming: prijs op aanvraag: voor grote organisaties die specifieke wensen hebben.

Zoals je kunt zien, heb je bij Monday in ieder geval meer dan voldoende keuze. Je kunt eigenlijk altijd wel een geschikt pakket voor jouw onderneming vinden. Wel moet je rekening met het volgende houden: de hierboven genoemde prijzen zijn op basis van een team van 3 personen. Des te meer personen je toevoegt, des te meer je per maand moet betalen.

Trello

 • Gratis proefperiode van 14 dagen
 • Free: 0 dollar per maand. Voor mensen en teams die productiever willen werken.
 • Businessclass: 10 dollar per maand per gebruiker. Ideaal voor teams van maximaal 100 personen.
 • Enterprise: 17,50 dollar per gebruiker per maand. Dit pakket is geschikt voor bedrijven die het beste van het beste willen hebben.

Bij Trello heb je dus een stuk minder om uit te kiezen. Feit is ook dat de kosten bij Trello behoorlijk op kunnen lopen, indien je meer gebruikers aan dit systeem toe gaat voegen. Overigens kun je wel van een korting genieten, indien je voor een jaarlijkse betaling kiest. 

Functionaliteiten

Tussen Trello en Monday zijn ook op het gebied van functies de nodige verschillen waarneembaar. Om je hier een indruk van te kunnen geven, hebben wij alle functionaliteiten voor je op een rijtje gezet. In onderstaand overzicht vind je van beide systemen eigenlijk alle functies en mogelijkheden:

—tabel—-

Wat zijn de voor- en nadelen van Monday en Trello?

Welk systeem spreekt jou op dit moment het meeste aan? Neig je meer naar Monday of meer naar Trello? Als je echt nog geen idee hebt, raden wij je aan om naar de voor- en nadelen van beide systemen te kijken. Van beide systemen vind je hieronder de belangrijkste voors en tegens.

Voor- en nadelen van Monday

Monday voordelen:

 • Voor alle soorten bedrijven is Monday.com geschikt
 • Het systeem van Monday kun je aan andere systemen koppelen
 • Het dashboard van Monday is echt heel overzichtelijk
 • Het systeem van Monday is erg uitgebreid te noemen

Monday nadelen:

 • De totale kosten kunnen relatief snel oplopen
 • De snelheid van het systeem had een stuk beter gekund (het is net alsof het systeem soms hapert)

Voor- en nadelen van Trello

Trello voordelen:

 • Met het systeem van Trello werk je echt snel én efficiënt
 • In het systeem van Trello kun je met veel mensen samenwerken
 • De gratis versie van Trello is echt een uitkomst
 • De support vanuit Trello is prima te noemen, mocht je onverhoopt een probleem hebben

Trello nadelen:

 • De pakketten van Trello zijn behoorlijk prijzig voor grote bedrijven/teams
 • Als je écht veel projecten hebt lopen, is het systeem van Trello niet altijd meer geschikt

Wat zegt men over beide programma’s?

Eerder in dit vergelijkings artikel gaven we aan dat Monday én Trello populair zijn. Dat blijkt ook uit het feit dat je online veel beoordelingen kunt vinden. Hieronder vind je onze conclusies over deze beoordelingen van andere gebruikers.

Wat zeggen mensen over Monday?

Bij Monday’s Trustpilot zijn bijna 3000 (!) reviews over Monday achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,5 is. Het gaat dus niet alleen om veel beoordelingen, maar de gemiddelde score is ook nog super.

Wat zeggen mensen over Trello?

Over Trello zijn bij Trello’s Trustpilot ruim 100 reviews achtergelaten. De gemiddelde score van deze reviews komt uit op een 4,2. Ook dat is dus een prima score. Feit is wel dat de hoeveelheid beoordelingen een stuk minder is dan bij Monday.

Probeer Monday gratis uit!

Bij Monday.com kun je van een gratis proefperiode van 14 dagen gebruik maken. Zeker een aanrader, aangezien je tijdens deze periode het gehele systeem uit kunt proberen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email