Planning

Hier vind je de beste planning programma

Maak het als ondernemer makkelijk met planningsprogramma. Start hier met planning software vergelijken en test gratis.

Vergelijk software pakketten voor jouw bedrijf
 

Planning programma die aan jouw wensen voldoet

Als je op zoek bent naar een online planningsprogramma, dan heb je ongetwijfeld enkele eisen waaraan het programma moet voldoen. Vind hier de beste planningsprogramma voor jouw situatie. Dit doe je heel eenvoudig door enkele stappen te doorlopen tijdens het vergelijken:

Gratis online planningsprogramma

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn: gratis planningsprogramma. Het kan tijdens een proefperiode. Meestal zijn de proefperiode’s ongeveer 30 dagen. In deze periode is belangrijk om te kijken of het programma je bevalt. Dit soort programmma’s is voor elke ondernemer handig. Van teams, zzp’ers, mkb’ers tot grote organisaties. Wanneer je direct overgaat tot aankoop van planning programma en je komt erachter dat de programma niet aan je wensen voldoet, dan kun je niet meer terug. Daarom vergelijk je hier enkel gratis programma. Bevalt de programma, dan kun je alsnog een abonnement afsluiten en als de programma niet bevalt, probeer je gratis weer een ander programma.

Wat kan je met planning programma?

Geen enkel programmapakket voor planning programma werkt op dezelfde wijze. Wel is het uiteindelijke doel van de pakketten om je planning georganiseerd in te richten, wat jou tijd zal besparen en waarmee je eenvoudig aan de slag kunt. Goede planning programma dat op jouw situatie is ingericht kan ervoor zorgen dat je geld bespaart en je houdt je ingeroosterde uren en projecten nauwgezet in het oog. Dit helpt met het letten op onnodige kosten. Zo heb je een boekhoudprogramma die je kan helpen, maar het plannen is niet zo belangrijk. Met zo’n programma word je daar goed in ondersteunt. Hierbij alle belangrijke functies op een rijtje: 

Beheer en krijg inzicht over je voortgang

Ben je bezig met veel verschillende soorten projecten, dan kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Wie doet tijdens het project welke werkzaamheden? Welke facturen moeten aan een project toegekend worden en overschrijden de werkelijke uren niet de ingecalculeerde uren? Met planning programma kan je alles op een eenvoudige manier bijhouden. Daarvoor hoef je geen aparte management team voor in te schakelen die dat gaan beheren. In een dashboard houd jij het overzicht en volg je al je zaken nauwkeurig op. Je krijgt een goed overzicht waar iedereen mee bezig is en je kunt gemakkelijk de voortgang bewaken. Tenslotte kun je na het beëindigen van het project met een druk op de knop een totaaloverzicht krijgen en zien wat een project heeft opgebracht. Niet onbelangrijk als je ook de nodige nazorg wilt leveren.

Beheer, volg en krijg inzicht over je voortgang

Voorkom dure fouten

Zonder goed overzicht van je projecten en je roosters, verlies je al snel het overzicht. Dit is niet alleen heel lastig voor jezelf om inzicht te krijgen, het kan grote financiële missers veroorzaken. Met planning programma krijg je per project een overzicht met daarbij je kosten en uren op een eenvoudige manier. Zo kan je de beschikbaarheid van werknemers en dus ook de uren goed bijhouden. Zo kan je eenvoudig een begroting opstellen en kijken of je project in de pas loopt met je begroting. Dit is dé methode voor een perfect projectbeheer. Wanneer kosten te hoog dreigen op te lopen of er worden teveel uren aan gespendeerd, kun je op tijd ingrijpen en bijsturen. Daarbij is het ook zo dat je met die soort software ook minder mensen hoeft aan te schaffen die roosters maken.

automatiseer taken

Automatiseer taken

Met goede planning programma kan je al je taken volledig automatiseren. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat je gegevens dubbel moet invoeren. Bij de invoer kunnen mensen fouten maken en worden of gegevens kunnen dubbel in het systeem terecht komen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Let bij het uittesten van planning programma dus goed op wat de mogelijkheden van automatiseren zijn. De taken moet je zelf wel handmatig instellen. Dat word niet automatisch voor je gedaan door mensen.

Goede communicatie

Voor het beheren van je projecten is goede communicatie onontbeerlijk. De meeste communicatie gaat tegenwoordig via de e-mail. Zo kan planningsprogramma bijvoorbeeld een koppeling maken met Gmail. E-mails die je verstuurt en ontvangt met betrekking tot een bepaald project, worden via Gmail automatisch in de planner programma gezet. Zo krijg je per project een goed overzicht wat er allemaal gecommuniceerd is. Hiermee support je niet alleen je eigen mensen mee, maar ook je klanten. Dit biedt veel oplossingen aan op veel vlakken.

Koppeling met de financiële administratie

Uiteraard moet de financiële informatie over je projecten ook in de boekhouding terecht komen. Zo kan de balans en winst & verliesrekening opgemaakt worden. Zo biedt dat een totaalinzicht hoe je onderneming draait. Met goede online planning programma is het niet nodig om alle financiële gegevens opnieuw in je boekhoudpakket in te voeren. Met een druk op de knop koppel je alle gegevens direct door naar de boekhouding. Dit is een handige service van dit soort programma’s. Het scheelt niet alleen heel veel tijd, maar ook veel moeite.

Koppeling met de financiële administratie
Planning programma 1

Bedrijven groeien met één goede planning

Met een goed overzicht van al je projecten en roosters, behouw je goed overzicht en houd je tijd over in je bedrijf en buiten je bedrijf. Je maakt geen financiële missers meer en de tijd die je over hebt kun je besteden aan het binnenhalen van nieuwe projecten. De online Planner programma zorgt er dus voor dat jij kunt groeien met je bedrijf. Aangezien alles online staat, kan je overal kijken hoe je planning er uit ziet. Mocht je dus op vakantie zijn of ergens anders in Nederland zijn, dan kan je kijken hoe je bedrijf ervoor staat, dan kan dat heel makkelijk.

Hoe weet je welke planning programma bij je past?

Zoeken naar nieuwe online planning programma kan lastig zijn. Je weet namelijk niet of bepaalde programma aan jouw eisen en wensen voldoet. Daarnaast heb je ook tientallen aanbieders die ook nog dit soort diensten bieden.

Vraag je zelf ook eerst af: Waar moet mijn planningsprogramma aan voldoen. Met onze planning programma vergelijker wordt het je heel gemakkelijk gemaakt om voor jezelf een vergelijking te maken. Je selecteert namelijk planning programma op basis van de door jouw ingevoerde filters. Zo filter je of je planning programma zoekt voor rooster of uren, de branche waar je werkzaam in bent en uit hoeveel medewerkers je bedrijf bestaat. Mocht je meerdere bedrijven hebben, tel dan al je medewerkers op. Je kan namelijk binnen één plannings programma meerdere omgevingen aanmaken. Daarnaast kun je extra filters gebruiken, zoals een koppeling met facturatie of boekhoudprogramma. Wanneer je alle filters hebt ingevoerd, zal de vergelijker de beste programmapakketten tonen die aan jouw filters voldoen. Aarzel niet en maak voor jezelf een vergelijking opmaat geheel gratis.

Veel gestelde vragen

De planner programma vergelijker geeft alleen een selectie van programma die je voor een bepaalde periode mag uitproberen. Wanneer de gratis periode is verstreken kun je kiezen om één abonnement te nemen of om andere planner programma gratis uit te proberen.

Wij vergelijken