Skip to content

Cartracker: Rittenregistratie & Track en Trace Systeem

Peter Jansen
Alles over Cartracker ritregistratie

Wat is Cartracker?

Maak jij op dit moment als ondernemer gebruik van een zakelijke auto? Of heb je met jouw onderneming mogelijk een heel wagenpark van zakelijke auto’s of bestelbussen? In deze beide gevallen is het zaak om alle gereden kilometers nauwkeurig te registreren.

Als je een zakelijke auto hebt, ben je dit eigenlijk verplicht. Mocht de Belastingdienst om een kilometerregistratie vragen, moet je deze direct aan kunnen leveren. Mocht blijken dat je teveel privé kilometers gereden hebt, ontvang je een naheffing voor de bijtelling. Betaal je sowieso al bijtelling over jouw zakelijke auto? Dan is het niet noodzakelijk om een kilometerregistratie bij te houden.

Het is echter wel aan te raden. Op die manier weet je namelijk alle gereden kilometers toe te schrijven aan de juiste projecten of klanten. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, kun je gebruik maken van Cartracker. Dit is een online systeem waarmee je onwijs veel zaken kunt regelen. Zo krijg je de beschikking over een track & trace systeem; op die manier kun je altijd inzien waar jouw auto’s op dit moment zijn. Dit is met name handig als je een uitgebreid wagenpark hebt. Overigens biedt Cartracker ook nog een handige parkeerfunctie aan; met deze functie zie je altijd waar jouw auto’s geparkeerd staan. Bovendien voorkom je op deze manier dat je een minuut teveel moet betalen voor het parkeren.

Wie gebruikt Cartracker?

In de afgelopen jaren is Cartracker bijzonder populair geworden. Deze populariteit is onder meer aan de veelzijdigheid van dit systeem toe te schrijven. Zo is dit systeem – volgens het bedrijf zelf, maar ook volgens ons – geschikt voor meerdere branches:

  • Uitzendbureau: als je een uitzendbureau hebt, heb je ongetwijfeld veel auto’s rijden. Met Cartracker kun je jouw wagenpark optimaliseren, zowel qua registratie als qua beheer.
  • Gemeente: ook voor gemeenten is het bijzonder interessant om van Cartracker gebruik te maken. Met dank aan de verzameling van alle data kunnen gemeenten de juiste keuzes maken m.b.t. bijvoorbeeld nieuwe voertuigen.
  • Installatiebedrijven: sta je aan het roer van een installatiebedrijf? Ook dan voldoet het systeem van Cartracker aan jouw wensen. Alle ritten worden geregistreerd, terwijl je ook nog inzicht hebt in de locatie van al jouw monteurs. Mocht je een spoedgeval binnenkrijgen, kun je zodoende razendsnel schakelen.
  • Veiligheidsregio’s: ook meerdere veiligheidsregio’s maken gebruik van Cartracker. Voornaamste pluspunt hierbij is dat de locaties van alle voertuigen nauwlettend in de gaten gehouden kan worden.
  • Facilitair & beveiliging: tot slot is Cartracker ook interessant voor facilitaire- en beveiligingsbedrijven. Zo maak je gebruik van een uniek aanmeldsysteem, kun je alle gewerkte uren direct registreren en wordt een sluitende rittenregistratie bijhouden. 

Hoe werkt Cartracker?

Cartracker is een vrij ingewikkeld systeem. Qua gebruik is het systeem bijzonder gebruiksvriendelijk, maar de achterliggende techniek is wel vrij ingewikkeld. Gelukkig maakt het team van Cartracker het zo makkelijk mogelijk voor je. Zo biedt dit team hulp bij de implementatie van dit handige systeem in jouw onderneming.

De exacte werking is ook afhankelijk van de functies waar je voor kiest. Wil je bijvoorbeeld ook van de fleetmanagement module gebruik maken? Of wil je dat alleen alle gereden ritten automatisch geregistreerd worden? De keuze is aan jou. Nadat je jouw keuze gemaakt hebt, legt Cartracker de volledige werking uit. Daarbij zorgt Cartracker ook voor de benodigde installatie van alle systemen. Als je bijvoorbeeld een Track & Trace systeem wenst te hebben, moet dit immers wel in alle voertuigen geïnstalleerd worden. 

Wat kost Cartracker?

Wil jij met jouw onderneming én wagenpark de volgende stap zetten? Dan is het interessant om van het systeem van Cartracker gebruik te maken. Dit systeem biedt niet alleen veel functies aan, maar is ook relatief voordelig. 

Het is goed om te weten dat je bij Cartracker uit twee pakketten kunt kiezen:

  • RitRegistratie: 5 euro per maand per auto. Let op: dit betreft een vanaf prijs. Bovendien is deze prijs exclusief hardware en inbouwkosten.
  • Fleet Insight: 7 euro per maand per auto. Let op: dit betreft een vanaf prijs. Bovendien is deze prijs exclusief transactiekosten, hardware en inbouwkosten.

De uiteindelijke kosten zijn van meerdere factoren afhankelijk. Gelukkig kun je via de website van Cartracker meer inzicht in de exacte kosten krijgen. Zo kun je online een offerte opvragen, terwijl je ook online een demo in kunt plannen.

Cartracker Producten & Prijzen

Het mag duidelijk zijn: het systeem van Cartracker is behoorlijk uitgebreid. Dat blijkt onder meer uit het feit dat dit systeem voor veel soorten bedrijven geschikt is. Daarnaast is het ook interessant dat je zélf kunt bepalen hoe je jouw wagenpark zo optimaal mogelijk kunt gaan benutten. De ervaring leert dat veel klanten bij Cartracker sowieso voor de Rittenregistratie kiezen.

Ritregistratie

Voor veel bedrijven is het wenselijk dat alle gereden kilometers geregistreerd worden. Enerzijds met betrekking tot de facturatie richting de klanten, maar anderzijds ook voor de ‘verantwoording’ richting de Belastingdienst. Als je bijvoorbeeld meerdere bestelbusjes hebt rijden, moet je aan kunnen tonen dat deze busjes geen privékilometers maken. Dit kun je eigenlijk alleen aantonen middels een nauwkeurige ritregistratie. Dáár zorgt het systeem van Cartracker voor, inclusief vele handige extra’s. Ook als je zelf geen bijtelling over jouw zakelijke auto wilt betalen, is zo’n ritregistratie onmisbaar.  

Cartracker koppelingen

Het systeem van Cartracker is onwijs uitgebreid te noemen. Iets wat niet alleen aan de basisfuncties te danken is, maar ook aan de aanvullende functies en koppelingen. Aan welke andere systemen je dit systeem kunt koppelen? Daarover vind je in onderstaand overzicht meer informatie.

  • MoveMove tankpas (MultiTankcard)

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email